Снимка: Булфото

Ерджан Рашид – Роко, ще се прости с имущество на обща стойност над 1,7 млн. лева.
Решението на Кърджалийския окръжен съд по делото, заведено от комисията „Кушлев“, влиза в сила.

Комисията образува производство за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, срещу Роко през февруари 2007 г.

Той е признат за виновен за това, че без съответното разрешение устроил хазартни игри. През май 2007 г. комисията внесе в съда иск за налагане на обезпечителни мерки върху имущество на лицето, който бе допуснат.

След установяване на всички данни и събиране на необходимите доказателства комисията заведе дело за отнемане на имущество през юли 2007 г.

Още по темата
5 авг 2008 15:01

В съдебния процес от анализа на доказателствата се установи, че за проверявания период от октомври 1986 до 2006 г. Ерджан Рашид е придобил имущество на значителна стойност, за което не са установени законни източници на средства.

С влязлото в сила решение на Кърджалийския окръжен съд в полза на държавата се отнема ресторант „Рибарска среща” в Кърджали, тракторна база, 2 оранжерии в  Джебел, двуетажна къща и брокерски офис.

Роко ще трябва да се сбогува и със земеделска земя, дворно място, 4 леки автомобила, товарен автомобил, сумата от 57 110,52 лв. – получена от продажбата на движимо и недвижимо имущество, както и дружествените дялове на лицето в капитала на „Еврофинанси” ЕООД.
Съдът го осъди да заплати на комисията и 2341 лв. разноски по делото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase