Полицията погна проститутките в Пампорово. Масова акция за 4 часа се проведе в зимния курорт. Обект на проверките бяха десетки хотели, 7 дискотеки и търговски обекти.

„Специализираната полицейска операция беше с цел противодействие на проституцията и разпространението на наркотици”, заявиха пред Dnes.bg от областната дирекция на полицията в Смолян.

В акцията са участвали служители на сектор „Борба с организираната престъпност”, полицаи от Смолян и жандармеристи от Кърджали.

В резултат на проверките са задържани 3 проститутки и двама сутеньори, които пред властите се представили за „охранители” на жриците на любовта.

В хотелската стая на единия 36-годишен сутеньор от Враца антимафиотите са открили близо 4 грама марихуана, опаковани в прозрачен плик.

Една от проститутките, на 35-години, е съхранявала кафяво прахообразно вещество с тегло 1 грам, което при полевия наркотест също е реагирало на марихуана.

Задържаните са отведени в районното управление в Чепеларе и са им съставени протоколи за предупреждение по Закона за МВР. По случая се води досъдебно производство.

По това време на годината зимните курорти са предпочитано „работно място” за проститутки и сводници, които използват потока на чужди туристи, за да натрупат бърза печалба.

По тази причина антимафиотите ще продължат с акциите в Пампорово и другите курорти до края на сезона.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase