Снимка: БГНЕС

С писмено предупреждение са наказани полицаите, които участваха в акцията по задържането на Джем Мустафа в Кърджали, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов по време на парламентарния контрол.

През юли при операция срещу заподозрения в сводничество таксиметров шофьор полицаите нахлуха в дома на семейство, чийто син поръчал такси.

Още по темата

В резултат на действията им пострада 20-годишната дъщеря на семейството – тя бе блъсната в главата с врат при опит на полицаите да влязат в детската стая.

Днес вътрешният министър каза, че полицаите ще бъдат наказани административно, защото не са направили рапорти и протоколи от акцията.

Той бе категоричен, че при акцията не е имало полицейски произвол. Случаят е предаден на прокуратурата.

Христо Бисеров от ДПС упрекна вътрешния министър, че подменя темата, като не дава отговор на въпроса дали за акцията, проведена в 23,30 часа, е имало прокурорско нареждане.

Пред депутатите Цветанов каза още, че Джем Мустафа е бил осъден през 2006 г. на 11 години затвор.

Той обаче лежал само две години и половина заради поправката „Ванко 1“ (поправката в Наказателния кодекс, с която значително бяха намалени наказанията за сводничество – бел. ред.).

„Вече трябва да говорим не само за „Ванко 1“, а за „Ванко 1 и Джем“, заяви Цветанов.

Той още веднъж заяви, че синът на семейство Мустафови – Кадир, е поръчал две момичета от Джем, който никога не бил упражнявал таксиметрова дейност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase