Снимка: Булфото

Пълна данъчна проверка на корпорация, близка до задържания Алексей Петров, е започнала преди часове, съобщиха пред БТА източници от разследването.

Данъчни инспектори са започнали да проверяват дружеството още снощи. Според неофициална информация става въпрос за "ЛЕВ корпорация".

Проверките са започнали часове след като от фирмата бяха иззети компютри, дискове и документи след ареста на Алексей Петров.

Източници от разследването обясниха, че престъпната дейност на групата "Октопод" е започнала в края на 1997 г.

От снощи срещу бившия служител на ДАНС Алексей Петров е повдигнато обвинение за ръководене на престъпна група, занимавала се с рекет и насилие.

След неговия арест бизнесмени са дали показания, че са станали жертва на групата.

Още по темата
Според разследващи свързващо звено между групата "Октопод", "ЛЕВ корпорация" и групата за отвличания "Наглите" е Антон Петров – Хамстера.

Преди време Хамстера беше освободен под парична гаранция по обвинението за участие в групата за отвличания „Наглите“, а снощи се предаде сам, след като стана ясно, че е издирван в рамките на акция „Октопод“.

Тъй като по разследването с кодово име "Октопод" са установени злоупотреби със средства на "Кремиковци", показания в тази насока е дал и бившият изпълнителен директор на комбината Александър Томов.

Очаква се по-късно Софийската градска прокуратура да поиска постоянен арест за няколко от задържаните по операция "Октопод".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase