Снимка: БГНЕС

Въпреки че Софийският апелативен съд постанови най-леката мярка за неотклонение „подписка“, Красимир Маринов – Големия Маргин, не напусна ареста.

Той бе задържан за 72 часа по ново обвинение – за организиране и ръководене на престъпна група за разпространение на наркотици.

Делото е образувано миналата седмица, когато бяха задържани членовете на престъпна група, занимавала се с разпространение на дрога на територията на София, съобщи градският прокурор на София Николай Кокинов.

Прокуратурата е повдигнала обвинения на Тихомир Георгиев, Александър Кукурин, Сокол Димитров, Андрей Начев и Траян Златков.

Част от членовете на групата все още не са заловени и се издирват, уточни градският прокурор. 

„Стефан Бонев – Сако, на когото също е повдигнато обвинение, се явява като изпълнителен директор, а Красимир Маринов е бил лидер и ръководител на тази група“, заяви градският прокурор.

Част от задържаните вече са проговорили и са дали показания срещу лидерите на групата. Освен това прокуратурата е намерила и други свидетели, които са разпитани и са дали идентични показания.

Петима души са пострадали от жестокостта на бандата към днешна дата, каза Кокинов.

По думите му в криминалния свят има напрежение и все по-смело хората свидетелстват срещу лидерите на престъпни групи.

Няма доказателства, че Николай Маринов – Малкия Маргин, е участвал в престъпната група и затова на този етап срещу него няма да бъдат повдигнати обвинения, съобщи още градският прокурор.

Още по темата

Той не пожела да коментира решението на Софийския апелативен съд да наложи по-леката мярка „подписка“ на Красимир Маринов – Големия Маргин, по обвинението за подбудителство към убийството на радиоводещия Боби Цанков.

"Умните прокурори не коментират съдебните решения“, лаконичен бе Кокинов. Все пак той призна, че е изключително трудно делото да бъде решено, без да бъде хванат извършителят.

Кокинов уточни, че Боби Цанков е предоставял на Софийската градска прокуратура информация за свидетели срещу братята Красимир и Николай Маринови – Маргините.

На въпрос какво е получил Цанков срещу това, че е посочил такива хора, градският прокурор отговори, че радиоводещият твърдял, че иска да е полезен на българската прокуратура и не е водил преговори по дела.

Кокинов определи свидетелите като благонадеждни, но не пожела да коментира за колко души става въпрос и по кое дело срещу Маргините са давали показания.

„Те са разпитани, прибрани са където трябва, охраняват се както трябва“, каза градският прокурор. Той уточни, че свидетелите са под охрана от деня на убийството на Боби Цанков. Още преди убийството те са дали показания в полицията, а след разстрела са разпитани пред съдия. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase