Божидар Сукнаров. Снимка: БГНЕС

“Ако бях на мястото на Стойко Стоев, Иван Димов и Пламен Стоилов, щях да си подам оставката”, обяви членът на Висшия съдебен съвет Божидар Сукнаров.

Той и друг член на ВСС – Георги Гатев, се срещнаха с главния прокурор Борис Велчев в качеството си на проверяващи скандала “Красьо”.

Още по темата
Dnes.bg припомня, че на предишното заседание на съвета главният прокурор оповести, че трима от членовете на ВСС – Стойко Стоев, Иван Димов и Пламен Стоилов, са имали разговори със скандалния плевенски бизнесмен Красимир Георгиев – Красьо.

Заради случая ВСС създаде комисия, която да излезе със становище дали е нарушен Кодексът за етично поведение на българските магистрати.

На срещата тази сутрин Борис Велчев е предоставил на Сукнаров и Гатев информация по случая, която може да бъде изнесена извън незавършилото досъдебно производство по скандала.

През юни друг член на ВСС – Иван Колев, заяви, че е имал данни, че въпросният бизнесмен е купувал гласовете на членове от съвета при процедури за назначаване на магистрати, като в отплата е предлагал по 200 хиляди евро.

Срещу сумата мургавият плевенчанин с дебели ланци обещавал да осигури между 8 и 13 гласа от членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС ) при избор на шеф на определена магистратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase