Собственикът на таксиметровите фирми "Елит" и "Мега" в Дупница – Пламен Миланов, е бил разпитан от следователи от Националната следствена служба.

"Това беше разпит за дребни уточнения. Ако не бях извикан от Върховната касационна прокуратура, аз нямаше никога сам да проговоря по темата "Братя Галеви".

Трябваше да избирам да съм в ареста заедно с тях или да сътруднича на държавата, която знаеше всичко. Аз само потвърдих събраната информация", заяви за Дарик радио Миланов.

"Не съм спокоен, мисля за семейството и близките си. Сега мога да преброя приятелите си", каза още той и допълни, че "братя Галеви" са били съдружници в една от неговите таксиметровите фирми.

"Служителката, която обяви, че съм я уволнил, тъй като е отказала да свидетелства срещу Галеви, подаде молба за напускане. Аз й направих забележка, че дава добри курсове на определени шофьори по личния си телефон, а не по радиостанцията, и обидена тя пожела да напусне", коментира още Миланов.

Пламен Галев, Ангел Христов и още двама души от обкръжението им бяха задържани по обвинение, че са рекетирали бизнесмена от Дупница Пламен Миланов, който им броил 150 000 лева рекет.

Миланов давал парите от 2004 година до сега.

Според обвинителите той бил принуден да прехвърли и част от таксиметровата си фирма "Елит" на Владимир Ангелов – Стъклето, който също бе арестуван при спецакцията в Дупница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase