Мащабна спецоперация тече срещу Златко Баретата.

В момента се извършва обиск на неговите офиси, антимафиотите обаче не могат да го намерят на адреса, който той е посочил като местоживеене.

По неофициални данни в началото на седмицата Баретата е напуснал България.

Информацията за започналата акция беше потвърдена и от главния прокурор Борис Велчев.

"Няма да коментирам тази операция, да, такава операция има тя ще бъде коментирана когато приключи", каза обвинител №1.

Борис Вълчев отказа да коментира къде е Златомир Иванов.

Срещу сочения за наркобос Баретата ще бъде повдигнато обвинение по член 321 от Наказателния кодекс за създаване, организиране и ръководене на престъпна група, която извършва престъпления, свързани с разпространение, търговия и доставка на наркотици.

Златомир Иванов е един от собствениците на компанията за сигурност и охрана "Аркус сигурност" и бивш собственик на "Аполо и Болкан".

Според фирмения регистър той участва в няколко десетки компании за охранителна дейност, търговия с петролни, химически и фармацевтични продукти, собственик е на бинго и игрални зали. Сред тях са "Електра", "Зес", "Ямас импорт експорт", "Алекс 95", ЗК "Аполо и болкан", ЗД "Средец", "Булит кид", "Интел груп", "Рапас", казино "Елит".

През последната седмица чрез медиите Баретата и Димитър Вучев – Демби, си отправяха закани и тежки обвинения.

Първо Баретата обвини Демби, че го е изнудвал за 100 000 евро.

Вучев веднага отрече да е изнудвал Баретата и хвърли медийната бомба за убийствата, извършвани от Златомир Иванов.

"Уби Бобъра, стреля по Темерута, стреля по мен. Какво има да говоря за този?! Той ги избива до крак. Мога да дам конкретни примери... Например Мартин Лудия. Той избива всички, които са по моите дела. Той ги избива, за да направи така, че все едно аз ги избивам – това е неговата стратегия", каза още Демби.

В края на 2006 година, Софийският градски съд оправда Златомир Иванов-Баретата и Антон Савов, обвинени в изнудване.

Прокуратурата твърдеше, че на 15 февруари 1999 година двамата са заплашили и принудили Мохамед Абдел ал Хирш да им подпише запис на заповед за 300 хиляди долара.

Те поискали още джип "Гранд Чероки", два автомобила Мерцедес, други 2000 долара, 1500 германски марки, златни бижута и различни вещи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase