Дело за измама в големи размери тръгва утре във Варненския районен съд. Обвинителният акт е срещу 23-годишната софиянка Виолета Рангелова.

Според обвинението столичанката е заблудила мъжа, като е успяла да го накара да закупи и обзаведе на нейно име апартамент във Варна за близо 200 000 лв., съобщиха от съда.

Случаят е от началото на 2006 г., когато Виолета била на 20 години. Тогава тя започнала да поддържа близки отношения с 56-годишен варненец, управител на търговско дружество. Била назначена на работа в същото дружество.

През есента Рангелова помолила управителя да й даде пари назаем за покупка на жилище във Варна. Обяснила, че бързо ще върне парите, тъй като майка й се занимавала със внос на коли от Холандия, а баща й разпродавал собствени земи в страната.

Потърпевшият мъж склонил да даде исканата сума за покупка на апартамент, защото 20-годишната жена нееднократно провеждала убедителни телефонни разговори с родителите си с уверение, че при реализация на техните сделки ще се издължи.

Самото закупуване на жилището станало на 27 септември 2006 г., като сумата от 180 000 лв. за плащането му управителят взел лично срещу касов ордер от касата на собствената си фирма.

В договора пред нотариус за стойност на сделката е посочена сума, равна на 29 000 евро, каквато е обичайната практика при покупко-продажби на недвижими имоти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase