Нов тип изследвания ще бъдат направени от взетите проби от телата на сестрите Христина и Росица Белнейски, които бяха ексхумирани на 28 май тази година, съобщи Дарик радио.

Направената отново пълна аутопсия потвърждава заключението на първата тройна съдебномедицинска експертиза, че момичетата са изнасилени и убити, а не че са загинали вследствие на катастрофа.

Новите проби се изследват в България, но анализът не може да бъде биохимичен, тъй като се предполага, че белтъците са напълно разградени.

Единственото, което може да се направи, е да се установят изменения във физическия статус, което обаче е съмнително, защото толкова време след смъртта сухожилията и мускулите също са разградени.

Нито един от запознатите с причините за ексхумацията на телата на сестрите Белнейски не може да потвърди кои точно са причините за новата експертиза и дали има неоспорими факти, които могат да насочат разследването в нова посока.

Официалните заключения от петорната съдебномедицинска експертиза се очаква да бъдат обявени до края на седмицата.

Всички, които са ангажирани с разследването са подписали декларация, която им забранява да съобщават каквато и да е информация, свързана с причините за ексхумацията и резултатите от новите изследвания, до изготвяне на крайното заключение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase