Малко след девет часа тази сутрин в УМБАЛСМ “Пирогов” е бил приет прострелян синът на легендарния ни щангист Гълъбин Боевски.

По първоначална информация младежът се е самопрострелял с газов пистолет, който донесъл сам в училище. Той извършил това, след като се скарал със съученици.

По настояване на бащата детето беше изписано в 12.00 ч. от болницата.

Момчето има леко нараняване /обгаряне/ в главата, в областта на дясното слепоочие, раната беше обработена от лекарите.

Първоначално бе съобщено, че по петнадесетгодишният са стреляли с газов пистолет негови съученици -двама братя-близнаци в двора на 18 СОУ.

"Все още се уточнява как точно е станал инцидентът дали момчето се е самопростреляло или друг го е наранил", заяви директорката на 18-то училище Адриана Шондева.

"Направили сме всичко необходимо, извикали сме и представители на Детска педагогическа стая и всички останали компетентни органи. За момента нямаме информация момчето да е носело и друг път оръжие в училище", каза още Шондева.

"Играли са си и с газов пистолет синът ми е бил наранен", коментира инцидента Гълъбин Боевски. Той е  шампион от Олимпийските игри в Сидни през 2000 г.

Боевски не можа да уточни точно къде е станал инцидентът. "Не мога да кажа откъде 15-годишният младеж има оръжието", каза още той.

“Лично аз никога не съм имал оръжие вкъщи, зная с какви пари разполага и какви приятели има синът ми”, каза още Гълъбин Боевски.

Същевременно министърът на образованието и науката Даниел Вълчев разпореди проверка в столичното 18 СОУ „Уилям Гладстоун” където стана неприятният инцидент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase