Младен Михалев, по известен като Маджо не е идвал в България след 18 март тази година, научи БГНЕС по повод на неофициални информации, че той е в страната.

Разследващите случая на убийството на писателя Георги Стоев са поискали проверка от полицията дали Маджо е влизал в страната след 18 март.

Установено е по компютърните регистри, че няма влизане на Михалев в България след тази дата.

Раследващите са искали да установят дали Михалев е в страната, за да бъде той разпитан по случая с Георги Стоев.

След убийството на Стоев на 7-ми април тази година градският прокурор Николай Кокинов заяви, че няма проблем да бъдат разпитани Младен Михалев и Любен Гоцев.

Стоев е имал две срещи през есента на 2006 година с прокурора Чавдар Ангелов, на които са присъствали и служители на МВР.

Тогава Стоев бил поставил условието арест за Маджо, след което той ще даде показания за престъпността.

Според прокуратурата Стоев не е пожелал да проговори и е отказал защита. Стоев бе убит недалеч от хотел Плиска.

Той почина в края на деня въпреки хирургическата намеса в Института за спешна медицинска помощ "Пирогов". Стоев имаше две огнестрелни рани в главата.

Георги Стоев е автор на няколко романа за организираната престъпност в България по време на прехода. Сред тях са: "BG Кръстника: Истинската история на Маджо, книга 1", "BG Кръстника: Маргина, Бойко и другите, книга 2", "BG Кръстника: Любен Гоцев, истинският кръстник книга 3", поредица от романи за ВИС и СИК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase