Министърът на вътрешните работи Румен Петков награди  днес с кортик архитект Георги Янев, подал сигнала за подкуп от 50 хиляди лева в Агенция "Пътища".

Румен Петков окачестви постъпката на Янев, който подаде сигнала за искания му подкуп, като доблестна и гражданска.

Прокуратурата и МВР показаха, че в България няма недосегаеми нива в борбата срещу корупцията, коментира Петков.   

Всеки гражданин, който е подложен на шантаж и изнудване, трябва да се обърне към МВР и прокуратурата. Янев показа, че в България има достойни хора, които отстояват правата си, добави министърът.  

Янев благодари на Румен Петков и заяви, че не иска да става медийна звезда или публична личност.

"Искам си папките и ще отида в Агенция "Пътища", каза Янев. Попитан защо се е обърнал за смяната на статута на земите към Агенция "Пътища", а не към Министерството на земеделието и продоволствието, Янев заяви: "Корупцията в министерството на земеделието е кошмар."

Той посочи, че има 15-годишна практика като архитект и допълни, че ако е трябвало да почерпи някого, това е ставало "най-много с кутия бонбони и уиски".
  
Главният прокурор Борис Велчев, който също бе на церемонията, каза, че прокуратурата е направила всичко съгласно закона. Резултатът има своята цена, заяви той.

Във всеки един конкретен случай прокуратурата и МВР ще вземат всякакви мерки, за да опазват здравето и живота на всеки, каза още прокурор №1.

Припомняме, че преди дни Янев обяви, че изпитва страх за живота си и впоследствие му бе назначена охрана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase