С арогантен тон лидерът на „Атака“ Волен Сидеров обвини в корупция и политическа поръчка прокурорката по делото за инцидента на автомагистрала "Тракия" Иванка Трифонова.

„Прокурорката трябва да обясни, защо е получила ведомствено жилище от МВР и защо се е нагърбила да изпълнява долнопробна политическа поръчка, каза Сидеров.

Според Сидеров поръчката идва от главния прокурор Борис Велчев и е недостойно прокурори да се занимават с дребни политически игри.

Сидеров обвини и министър Румен Петков, че спуска въпросите на поръчкови журналисти, които следят делото "Тракия".

„Аз и жена ми бяхме заплашвани от следователя по делото за автомагистрала "Тракия" Емил Иванов, заяви лидерът на "Атака" и допълни, че Иванов изпълнява политическа поръчка, която цени да съсипе нарастващото влияние на партията му.

Сидеров и съпругата му Капка Георгиева се явиха в Софийския градски съд, освен тях дойде и независимия депутат Павел Чернев. Като свидетел се яви и Антон Сираков, заместник-председател на „Атака“.

Съдът пък отложи за 5-ти декември делото срещу Сидеров, заради неявяването на адвоката му Марин Марковски.

Dnes.bg припомня, че през април 2006-та автомобилът на Сидеров засече на магистрала "Тракия" близо до Пазарджик автомобила на Явор Доков.

Тогава лидерът на „Атака“ заяви, че неговият автомобил е бил управляван от Павел Чернев и срещу него е направен опит за атентат.

Впоследствие се разбра, че шофьор на Сидеров е бил Любомир Бакърджиев, който даже е набил Явор Доков.

Волен Сидеров е обвинен в лъжесвидетелстване и укривателство по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase