Петима души загинаха и 16 бяха ранени след тежка верижна катастрофа, станала около 14.30 часа в Маревска махала -с. Градево, непосредствено след разклона при Симитли, посока Банско, Благоевградска област.

Верижната катастрофа е между два товарни и четири леки автомобила и машина за полагане на асфалт.

Повреда в спирачната система на товарeн автомобил ”Щаер”, превозвал баластра, е вероятната причина, довела до тежкия пътен инцидент.

Три от жертвите са загинали на място, четвърти човек е починал в благоевградската болница. Самоличността му вече е установена - тежкораненият Георги Георгиев (на 54 години) от Хасково.

Сред загиналите има и дете на година и половина.

Ранени и настанени за лечение са деветима пострадали, сред тях и две деца. Едното- на годинка и 7 месеца - е в тежко състояние, с опасност за живота, а второто – на 2 години е по-леко пострадало.

Децата са настанени за лечение в болницата в Разлог.

Още трима възрастни са приети в същата болница – мъж  (с по-сериозни фрактури) и две жени.

Четирима ранени са транспортирани в болницата в Благоевград, където са настанени за лечение. Сред тях в тежко състояние е и шофьорът на товарния автомобил "Щаер" - И.Ч. ( на 34 години) от Симитли.

Към 19.30 часа  от ОДП-Благоевград допълнително съобщиха, че е открит още един загинал; с него жертвите от произшествието станаха пет.

Пътят към Банско и Разлог все още остава затворен.

И към момента продължават усилията на екипите за отстраняване на последиците от тежкия инцидент.

 

*Информацията е актуална към 22:40 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase