Срещу Румен Петков е имало четири предварителни производства, но и четирите са прекратени, поради липса на престъпления, обяви днес говорителят на Върховната касационна прокуратура Бойко Найденов.

Той каза, че първото производство, водено срещу Румен Петков е през 1997 г., когато той е кмет на Плевен, и то е за престъпление по служба - за това, че е настанил хора в общински жилища.

През 1999 г. обаче, прокуратурата е прекратила това производство, поради липса на престъпление. Три месеца по-късно Върховната касационна прокуратура е потвърдила това решение.

През 1997 г. е второто предварително производство срещу Румен Петков, което е прекратено през 1998 г. То е свързано с изграждането на писта в местността Кайлъка.

Третото предварително производство срещу Румен Петков е отново през 1997 г. и то е за престъпление по служба за строежа на мотописта. То е прекратено през 1999 г. отново поради липса на престъпление, а Върховната касационна прокуратура е потвърдила прекратяването през 2001 г.

Четвъртото предварително производство срещу Румен Петков е през 1999 г. за хулигански прояви и е спряно на 29 октомври 2001 г., защото е придобил имунитет. То е било за това, че Румен Петков е попречил на полицаи да направят обиск във вила на фондация "Кайлъка".

През 2002 г. Върховната касационна прокуратура е прекратила и това производство поради липса на престъпление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase