24

Ангел

преди 6 години

Смажете ги!!! Унищожете им лидерите до крак!! Нека това се превърне в ясен е нагледен пример за всяка област в Европа която иска да се отделя!!! Каталунците искаха да се отделят защото са Богати! Нали? ОК Испанци вземете им благата и ги направете най-бедната област в Европа. Нека всеки дръзнал да променя Европейските граници се замисли дълбоко преди това!!!

23

Анонимен

преди 6 години

До 22 Май не си и чел, и не си и чул,че албанците тормозеха,биеха и грабеха сръбското малцинство /и не само тях/в Косово,вярно армията убиваше албанци,но само тези които с оръжие тръгнаха срещу нея.Испания ще постъпи по същия начин ,ако сепаратистите действат като албанците.

22

Do 4

преди 6 години

До АнонименНе съм чел някъде испанците да влизат с войските в Каталуния и да избиват каталунците, че да ги сравняваш с Косово.

21

Анонимен

преди 6 години

Хубав въпрос задава Рахо на които не може да отговори Пучдемон.Да обявиш независимост и след това безсрочно да е отмениш и да искаш преговори с Мадрид,може да го направят хора ,които не знаят какво искат или се страхуват от последствията на независимоста.

20

КОНКИСТАДОР

преди 6 години

НА КАТАЛУНЦИТЕ КАТАЛУНИЯ ЩЕ ИМ СЕ ВИДИ ТЯСНА

19

Анонимен

преди 6 години

Не стана ясно какви са паралелите между Каталуния и Кържали? Каталуния е с повече население от България, със собствена култура и история, и масивна икономика. Кържали е шайка потърчени оpки с промити глави, голяма част от които не могат дори да си напишат името.

18

Анонимен

преди 6 години

Тоя на снимката гледа със същото недоумение и поглед на умствено-отклонен като нашето велико царче.

17

До 18

преди 6 години

До не разбирамАми, не разбираш.Мислиш ли, че ако утре Кърджали обяви независимост и веднага са извън България и вече не са подчинени на Конституцията?Хайде, малко по-сериозно.

16

до 17

преди 6 години

Ами върви се бий ,комунист скапан . Ама да не те свитнат .

15

не разбирам

преди 6 години

с обявяването на независимост каталунците не са подчинени на испанската Конституция, не е ли така?

14

Анонимен

преди 6 години

Няма да стане без проливане на кръв уви. То и с проливане на кръв не се знае дали ще стане, защото за тия под краварски ботуш няма свобода и независимост. Има само за тия, които ФАЩ иска да потъпче.Испания уви е поредната жалка колония, и е пред фалит, разбираемо е каталунци да искат независимост от тия пиявици, които само смучат пари и съсипват държавата. Ама пиявиците не пускат лесно.

13

мотива им

преди 6 години

Мотивите им са като на провинциални интелектуалчета.Били богат регион и не щели да си дадат парите на Мадрид. хахахах .Мадрид все едно е нарушил правата им щом им взел данъците.хахахха Смях ,смях.Алчност господа.

12

Пенчо

преди 6 години

До АнонименЩе прати, ама да не я пратят американците като в Косово. И там Милошевич се правеше на важеж, и там имаше конституция.

11

Анонимен

преди 6 години

Рахой, и той, гОркия, не знае вече какво да прави. :)

10

един

преди 6 години

Ама прав си е човека. И аз от вчера не мога да разбера тези обявиха ли независимост или не обявиха.

9

Анонимен

преди 6 години

Kюрда вече не го щат в Испания.

8

Анонимен

преди 6 години

С тази измислена "независимост" Каталуния ще стане най-бедния регион на Иберийския полуостров. Но *** обясни нещо на тия третополови хипари.

7

Мариано, не се бави

преди 6 години

И продължава на ум: "та да пращам танковете". Испания е над 40млн Държава с главно Д. Ще смачкат всякакъв сепаратизъм за 6 до 12 часа и ще стоят във военно положение 3 месеца, а тоя ПучДемона, ако се не е избягал до края на месеца в изгнание нейде, най-много да го намерят пред Съградата.

6

Анонимен

преди 6 години

Има си закони и конституция в Испания. Декларация за "независимост" на отделна територия/провинция се счита за акт на война срещу суверенитета на държавата. И това е така навсякъде по света. Законите не важат само когато ни устройват. Няма да е зле каталунците да го проумеят най-накрая.

5

Анонимен

преди 6 години

Kaква е тая смешна мания за "независимост". Хората не могат да мислят един ден напред. Най-много да им се стъжни живота на каталунците. Тотална блокада, това ще стане. Иначе за "демокрация" говори Рахой. Ако действително е демократ, то тогава трябва цяла Испания да гласува в референдума за Каталуния тъй като афектира живота на всеки в държавата.