34

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 34теб били ли са те, че си толкова запознат със системата на пръчката? Децата, които споменаваш правят каквото си искат защото нямат родители, които да им обръщат достатъчно вниманиеЗа какво уважение и учене може да става въпрос при паралелки от 30 деца??!?Респект не се гради със страх от пръчка, а с добра дума и разбиране! По твоята логика трябва да върнем трудовите лагери и диктатурата, за да може да има ред и справеливост!

33

Анонимен

преди 6 години

Само разни психолози, аналитици и други подобни амеби са напълзяли и обясняват глупости. Истината е, че няма респект, няма уважение, а няма респект и уважение щото няма бой. Едно време даскала е с пръчка в час и е рздвал правосъдие и шамари, така се гради респект. А не всяко мамино л*а*й*н*о да прави каквото си поиска и после мама и сметка ще държи на учителя. Ние преди не смеехме да се оплачеме на наще че са ни дърпали за ухото, щото баща ти и той ще те дере. ПФууу - права, тъпотии!

32

Анонимен

преди 6 години

А бе японците като живеят в апартаменти от по 7-8 кв.м. що не са агресивни,а са толкова дисциплинирани ?

31

Анонимен

преди 6 години

Шамари трябват,шамарииииииииии

30

HEX

преди 6 години

До Анонимен 24Абсолютно нищо не си разбрал. Просто едни хора са седнали, и са сметнали, че за да няма конфликти всеки трябва да си има пространство. Нищо не е задължително. Дори и онова за заплатите. Разбира се. хахах като при кокошките, за да е щастлива трябва да има къде да тича. А държавата, в която са сметнати тези неща е Франция.

29

do 27

преди 6 години

Знаеш ли колко са ми данъците в тази държава ?5 месеца от годината работиме за нея ?Накрая няма детски градини, няма училища , няма болници.Поле искате деца.

28

Наистина

преди 6 години

До Истинатаедно време(както казваш) в 1885г. сме били 3 мил. население и сме имали 100 училища повече от днеска, когато сме два пъти повече.

27

тс

преди 6 години

65г съм завършила и тогава имаше стандарт-18 деца в група, но ни казваха,че като построим комунизма ще го спазваме.Работили сме с по 30-40 деца.Около 95-2000г. групите бяха с нормален брой 15-18 деца.След това започнаха отново да увеличават бройките ,но промениха стандарта,изхитриха се,за да не ги атакуват! Отнася се за София.

26

Анонимен

преди 6 години

Стандартизирането е глупав и неработещ модел, защото то води до застой в цялото общество, вкарване в някакъв безкраен коловоз, който ти предлага единствено вечна посредственост - това един от най-големите проблеми на ЕС днес. В крайна сметка много от тези стандарти реално са неизпълними, което води след себе си корупция и излишно напрежение в обществото.

25

Истината

преди 6 години

Тотални глупости! Едно време е имало класове с по 35 ученика, но не е имало подобно агресивно поведение. Просто новите поколения са адски ограничени и глупави, родителите им не обръщат необходимото внимание. Освен това, тези деца нямат истинско детство, а по цял ден стоя вкъщи пред компютъра/телевизора.

24

Анонимен

преди 6 години

До HEXНяма как в действаща пазарна икономика, да синхронизираш миналната заплата с цените на квадратен метър на жилищата - това е практически невъзможно. Няма така държава в света, в която да е забранено да живееш в под 35 квадратова жилищна площ - това е тотален абсурд. Може би в онази "напреднала държава" за която пишеш, ако ти се роди дете, идват някави полубожествени държавни служители и дострояват още една стая на жилището ти, за да си спазят стандарта?

23

Анонимен

преди 6 години

До HEXДоста наиво-глуповати представи за света имаш. Не знам коя е тази напреднала държава, но най-вероятно съществува само в главата ти. Когато стандартизираш въвеждаш ограничения, което води до изкривяване на основни принципи като свободата на избор и пазарния механизъм, на който се основа западния икономически модел. Когато отглеждаш прасе и ти налага да го отглеждаш в помещение с определена квадратура, то оскъпява продукзията добива от него, поставяш бариери пред фермерите и те се отказват

22

Анонимен

преди 6 години

и защо едно прасе да заслужава по-малко от едно дете! Прасетата не са по собствено желание там, а децата да, така че, прасетата имат право на доста повече място!

21

...

преди 6 години

Значи това дето го пишат тука може и да е вярно,ама това е толкова далеч от проблема, че дори Плутон ни е по-близо! Фрустрация разбираш ли еми само да попитам какво вижда детето целодневно около себе си? Вижда,че единствения начин да постигнеш нещо тука е или да вземеш да утрепеш нещо или да си сложиш силикон или да ти го натаковат отзад при това по възможност да е директно предавано по facebook и/или някоя "национална" медия! Докато това е така ше има и фрустрация и бой и прочие неща от сорта!

20

Handel

преди 6 години

До HEXПроблема е, че стандартите се правят не за хората, а или за отчет, или за цицане на пари. Като например прочутите "ателиета" - ако живееш в жилище, което няма северно-южен прозорец, но се брои за жилища, а за ателие и плащаш двоен ток, т.е по промишлени цени. И това е само един от примерите.

19

Handel

преди 6 години

Учените тикви могат да преливат от пусто в празно колкото искат. А европейския съюз заедно със стандарта за дебелина на бананите може да си приеме и норма по мезонет на прасе. А нашият проблем е че не достигат детските градини. Катострофално. Осен това като кажат журнялата "по 4 кв на дете" си представяш клетки с деца, а това не е така - иам една голяма детска стая където си играят куп деца без да им пука колко са квадратите.

18

запознат

преди 6 години

По стечение на обстоятелствата съм посещавал доста свинекомплекси и доста детски градини. Може да се види ***-майка в бокс от 6 кв.м./като роди напр.10 прасенца съотношението е друго/ но не и 16 прасета за угояване на 100 кв.м. /обикновенно са 50/.В ДГ има вътрешни помещения за игра 100 кв.м. с 25 дечица, но като добавим спалните, залите, външните площадки, съотношението е съвсем друго.Опорните точки на *** или ги пишат умствено недоразвити, или са адресирани до такива или и двете.

17

юбералес

преди 6 години

прасето е 100 кг., детето - 20. Не виждам проблем 5 деца да си играят в стая с 20 кв.м. площ.

16

HEX

преди 6 години

До Анонимен 11Напротив. Стандартите са много хубаво нещо. Примерно в някой напреднали страни са сметнали, че на член на семейството трябва да се падат около 35 кв. метра., т.е. 4 човека трябва да живеят в 140 кв. апартамент. А ние се блъскаме в 60 кв. Липсата на пространство така да се каже те смачква, и това води до конфликти в семейството, депресии, агресия и т.н. Е в тия държави са преценили, че и с мин. заплата трябва да можеш да си купиш и 1,5 кв.м. жилище на месец, ама това е друга тема.

15

Край

преди 6 години

Ми нормално. Страна в която колете са по тротоарите, детските площадки и градинките явно не се мисли за децата. Ако питате в един блок какво да се направи пред него - детска площадка, градинка или паркинг. 80% ще са за паркинга. Простичък народец - колата му е всичко.