72

Циник

преди 6 години

Цитат:"Ако не зема от...от кво да зема..."Истината е, че ресторантьорите по българското черноморие са неспасяеми селяндурници...за които няма утре! Нагли...безогледни...про*стаци...с "визия за бъдещето" - колкото тази на лъскава клозетна муха!Печалба от 100% вече не ги "устройва" ( макарче повечето не са чували тази дума)!И тук гледам има парвенюта, които ми се правят на cool, че всичко е нормално...до момента, в който и тях някой от гореспоменатите селяндурници не се опита да ги "прецака"!

71

барманчеато

преди 6 години

бе, не само такса тирбушон, като си внасят пиячката да си внесат и чашите, нема после да ви мием за лудо чаши, поне се решите мно'о убаво!

70

Анонимен

преди 6 години

Не съм душманин на никой ама такива нагли *** с заведения нека фалират Такса чаша , такса чиния.. ? какво е това Такса климатичен студен въсдух. Колко струва ?

69

Анонимен

преди 6 години

Скеч от Каналето преди 25 години...Тончо Токмакчиев и Марта Вачкова като клиенти и Камен Воденичаров като сервитьор. Поръчват си....пиха ,ядоха...и искат сметката. Камен им я дава и Тончо чете всичко от нея понеже беден селянин- да не го изпързалят...и накрая пита: А това "ако мине- 2 лева" какво е? И Камен Воденичаров: Е, не мина!

68

topcho

преди 6 години

по света е прието да има такава такса но тя се прилага само за вино което е донесено от клиента отвън и би желал да му го отворят в ресторанта. така наречения : Corkage Fee което е нормално защото това е труд от страна на персонала и услуга която трябва да бъде заплатена .По друг начин стоят нещата за вино закупено о ресторанта,за което не би трябвало да има таква отваряне.

67

Балкантурист

преди 6 години

Тези такси при гърците ги имаше в начолото на 90-те, напр. такса хартиена покривка. Как е сега не мога да кажа, но мисля че не.

66

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 68 - аз ако не ти взема надценката за алкохола от кво да взема, от манджата и салатата ли!? в храната се влага работа, ресурс, ел. енергия, а в напитките надценката ти идва чиста пара най-малко 100%!, ти като внесеш пиенето, аз от храната не мога да вържа надника на персонала! дома на двора си праи свадбата - наздраве!

65

Анонимен

преди 6 години

И кво друго да очакваш от нация от селя1нду2ри, избирайки си за трети път Еднокнижна Тиква да ги управлява.

64

Анонимен

преди 6 години

Такса че дишам въздуха в заведението няма ли да поискат?

63

Анонимен

преди 6 години

Премиера да ги поръча и да ги почват. Експертите да ровят в закони и наредби за какво да ги глобят, все ще намерят. Българската нормативна база е богата на разпоредби, все нещо не са изпълнили.

62

Митьо Очите

преди 6 години

Добре съм ги научил моите ...даже ме задминаха.." Такса тирбушон"!Понякога учениците стават по-добри от учителите си.

61

Анонимен

преди 6 години

А на мен ми взеха такса "мешана скара с гарнитура и бира". Келнера и викаше сметка. Безобразие е това, да знаете. Човек по морето трябва да си хапне, пиене и да си тръгне без такива "такси". Я премиера да се намеси.

60

Анонимен

преди 6 години

до 65 Папуняка си ти. Факта че искат да ти направят сметка в заведението с мезета и т.н ако им разрешиш да си внесеш алкохола е достатъчен за ганьовското мислене. Не са виновни хората, а собственика за да им обере паричките. А иния нищо не са подозирали за такива измислени такси. Впрочем една такава компания която ще остави стотачки на собственика а може би и хилядарки е достатъчен бакшиш. Ако не беше се съгласил да си вкарват питиетата, той ги изтърваше като клиенти. Що да ги губи..си казва?!

59

grees

преди 6 години

Само санкции, ограничения и простотии. Ако така се почива......................

58

Анонимен

преди 6 години

В студентски, София, механа При Шопите си вземат 10 % от сметката като бакшиш.

57

кк

преди 6 години

големи папуци, брей! внасяш торта в ресторанта искаш чинийки, цапаш - плащаш! миялната машина работи на ток, вода, препарат! внасяш вино, ракия, швепс, мезета на сватбата, ползуваш чаши и различна посуда, които след това се отсервират, мият ... ! всичко се плаща! даже на тия мероприятия келнерите взимат пари на ръка за - аранжиране на залата, извънреден труд и всичко от което може и трябва да се вземе. папуци с папуци!

56

Анонимен

преди 6 години

до 61 И викат нямало работна ръка тия собственици на заведенията по морето. ми как да има като му хвърляш едни смешни 700 лева и той от сутрин до вечер си начупва краката да сервира или чисти стаите? Като моя шеф дето ми вика" Не е ли парадокс това- да има толкова свободни места, а да има такава безработица" И аз на акъла си МУ викам' Не е ли гавра това- да се спукват хората от бачкане и ти да им хвърляш по 600-700 лева на месец за 26 работни дни по 9 часа на ден?м?***...

55

Анонимен

преди 6 години

Очаквайте скоро такса "чиста чаша", такса "отсервиране на *** маса при настаняване", такса "лов на муха", "влизане в тоалетна", "ползване на тоалетна", "пускане на вода в тоалетна", "непускане на вода в тоалетна", "намаляване на музиката", "нечалга", "не Азис", такса "може ли сметката" и такса "немного нагъл и неграмотен сервитьор".

54

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен"Mизepници,като не ви харесва не ходете бе!!!!!!"====================Споко, ние вече не *морието не стъпваме, ходим си в Гърция. Оставяме баш "най-качествените" клиенти на вас.

53

Анонимен

преди 6 години

От колко години има Министерство на туризма, от много, нали. Който ходи редовно да е забелязал по-високо качество на храната, обслужването, алкохола, кафето? Факта, че българи не искат да работят там и се наемат украинци е показателен. Има тук таме много добре организирани места но те са недостъпни за обикновените хира. Скъпо е. Всичко останало е да се лъже, ***, изнудва, обижда, нагрубява за 5те лева. Грабежа е навсякъде! Нямаме честен и умен премиер да сложи край.