64

Разбирачев

преди 6 години

Ха дано ама на дали! Няма как да стане тая!Вервайте ми!Великите пешмерга са бойна сила колкото македонската и българската абмия взети заедно - точно никаква.Т.н. иракски кюрдистан съществува единствено благодарение на Ердоган, а именно той НИКОГА няма да позволи кюрдска държава.Просто си пали чергата под краката иначе.Референдума е поредния ход на САЩ за създаване на смут и хаос в региона.И Путин ще е доволен от една нова война - петрола скача при такваз.Пък ако може и Катар да се сбият???????

63

юбералес

преди 6 години

Този народ воюва за независимост от 90г. САЩ им даде независимостта, влизайки в Ирак.

62

Те си имат цели 3

преди 6 години

Индия, Бангладеш и Пакистан.

61

Гаро Налбантов

преди 6 години

Многовековната неправда спрямо ромите къде ли ще се овенчае с държава....

60

Анонимен

преди 6 години

До vahТи ако очакваш Иран да прави каквото казва, много има да чакаш. Те са предвидими, но не ги слушай какви ти ги обясняват. Те са обмислени, логични, последователни, действат стратегически. Чакат си времето и каквото хванат, държат. Скарването с Америка им позволи да бъдат подчинени само на собствените си интереси, а не на саудитските. Халифа в Анкара се върти като пумпал и се чуди с кого да се скара и с кого да се сдобри

59

Анонимен

преди 6 години

До БГ - патриотВлизат - те сега не са ли влезли?

58

Анонимен

преди 6 години

До ShoppДа де, ама Иран ще признае Кюрдистан. Те са хитри, за разлика от тъпия халиф в Анкара.

57

Анонимен

преди 6 години

До АнонименТо не е див ислямизъм, а просто диващина. Няма проблем, ние няма да им берем ядовете.Ако Армения ги признае, и ние ще ги признаем.Все пак имаме услуги да връщаме, от векове насам.

56

Анонимен

преди 6 години

Айде честито, ще ги признаем! То е ясно, иска ли питане :)Но не първи, израелците ще са първи - те са обещали. Иран ще е 2.Халифа от холограмата ще го духа, но ще трябва да се сърди на себе си.

55

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 85Веднъж един кюрд ми направи дюнер. Беше вкусен.Дюнера, а не кюрда.

54

Анонимен

преди 6 години

За разлика от повечето тук съм виждал кюрд на живо и съм потресен от великата им и братска нам според коментиращите култура. Комбинация от див ислямизъм и марксизъм, което е като оксиморон, ама те са го постигнали. Само и само да сте против Турция сте готови да се сдушите с най-големите откачалки в регион, в който има немалко такива.

53

Анонимен

преди 6 години

До ShoppБлизкия Изток, и цяла Африка в това число, са в това състояние (извън етническите си граници) заради френския и британския империализъм.

52

Shopp™

преди 6 години

До до 53 от славянинЗадокеанските ти чобани ще имат един мощен съюзник без държава и четири мощни врага около него--------------Нито Турция, нито Иран, а още по-малко Ирак и Сирия, ще имат думата.Иран само наполовината е персийски, останалото са кюрди, азери и даже малко араби.Сирия и Ирак изобщо не са държави, а руини от два бивши руски съюзника.Турция ще намери начин да се намести в ситуацията без много да се отваря.

51

Анонимен

преди 6 години

И за руската *** идва Коледа

50

(не)случаен минувач

преди 6 години

До Анонимен от 77След като САЩ нападнаха Ирак, Сърбия, Либия, Сирия... стана ясно, че който МОЖЕ може да прави каквото си иска.

49

Анонимен

преди 6 години

До Слава на РусияЯ си дигай парцалите и отивай в любимата си русия. Мерси.

48

Анонимен

преди 6 години

Значи в Украйна може в Ирак не така ли? :) брех .

47

Анонимен

преди 6 години

След като Русия нападна Украйна и откъсна Крим , значи всеки може да прави каквото си иска!

46

Анонимен

преди 6 години

Ирак е създаден от договор между Англия и Франция преди стотина години, няколко съседни държави също са измислени тогава. Кюрдите са разделени в 4 различни държави.Съвсем естествено е да искат да се съберат. Все пак те имат най-коравата армия в района - пешмерга!Трябва да играят със САЩ, защото Русия ще ги измами, както направи с Ирак, Сирия, Афганистан и още мнооого държави!Свобода за Кюрдистан !

45

ЦВАЩ

преди 6 години

ВСИЧКО СЕ ДИРИЖИРА ОТ ЦВАЩ.РАЗБИХА ТОЛКОВА ДЪРЖАВИ. СЕГА СЕ ОПИТВАТ ДА СЪЗДАВАТ НОВИ КАКТО ИМ Е УГОДНО НА ТЯХ.СВЕТА ТРЯБВА ДА СЕ ОПЪЛЧИ НА ЦВАЩ И ТОГАВА ЩЕ ИМА МИР ЗА ДЪЛГО ВРЕМЕ. ЦВАЩ НЕ МОЖЕ БЕЗ ВОЙНИ И КОНФЛИКТИ,ЗАТОВА ГИ СЪЗДАВАТ ИСКУСТВЕНО