191

Анонимен

преди 6 години

Новия Световен ред е това всеки който не може да мисли , ще бъде унищожен .. Виждам как кореняци софиянци мизерстват , а деца от провинцията инженери и програмисти бачакат за 3-5хил. коренячета икономисти им завиждат.

190

Анонимен

преди 6 години

Зарежете тез мераци бизнес не слушайте бакерите стартъпи глупости.. Първо се научете да мислите.. В САЩ стартиращите иновационни фирми се финансират от пентагона и ЦРУ.. или с помоща на ЦРУ..

189

Анонимен

преди 6 години

До 204Ще дам още един пример, мой познат с дърводелска фирма от Пловдив. Изработват почти всичко от дърво, имат често клиенти от Англия поради няколко причини :- това което изработват е с високо качество- по-евтино излиза от изработката в Англия ( даже ги командироват за да взимат размери на място )- ръчна изработка по поръчка на клиентиИма много подобни примери стига да имаш желание можеш да пробиеш.

188

Анонимен

преди 6 години

Няма производство без програмисти и без софтуер.. в пералната ти има софтуер.. в телевизора е софтуер. Явно не се замисляш , че някой е написал програмата на струга . .ти си въвеждаш кординати. ХY,Z

187

Анонимен

преди 6 години

До 202Ако помислиш още малко ще разбереш какво съм казал. Всеки иска да се закачи към фирма и да работи на заплата, професиите които са обсебени от мутри не се плаща варянта е там да си самостоятелен предприемач ... консултантска фирма, наемен работник ( freelance ) и т.н. Второто което ти убягва е че света върви към автоматизация след около 10 години ще има още по малко професии от от тези които съществуват сега, НО ще има много нови. Учете и се адаптирайте от много неща се искарват пари

186

Анонимен

преди 6 години

До До 203 Стани де що не станеш козметик , комшийката в чикаго също искара курс за козметик , няма работа, сега мъжа и връща парите на американската държава..

185

До 203

преди 6 години

Крайен егоценризъм лъха от теб !!!В Германия козметик ( човек ,който не мисли ) печели достатъчно добре да ти купи мизерната панелка в съседство до теб,точно за половин година !

184

Анонимен

преди 6 години

Какви настройчици бе всичко влиза в Струга от CAD софтуера .. какво ще настройваш кординатна система на некомо дедовия ще въртиш.. Много стар ти е струга..

183

До 202

преди 6 години

Пример: настройчик ЦПУ- 700лвОбзалагам се,че за координатна система 2/3 от хората в Бг не са на ясно ,и изобщо не е лесна професия !Ми не може цяла България да сме програмисти или бизнесмени,нали трябва да има и производство #Какво е твоето примитивно мислене ???Във Финландия тази длъжност е 7 000 евро !Нещо не са ти ясни макроикономическите аспекти !

182

Анонимен

преди 6 години

до 200 Защото този който не е програмист , инженер , физик или математик.. Не може да мисли .. А следователно не заслужава живее.. Професии които само помнят или зубрят ще умрат.. От лекарите ще останет само тези които въртят ножа..

181

Анонимен

преди 6 години

До 200Защото това е реалността драги мой и на мен не ми харесва! Ако искаш да се промени бъди активен и се бори , протестирайВсеки знае на лесното ....

180

Виготура

преди 6 години

Народите са се появявали и изчезвали. Много по-велики и големи държави и народи са съществували преди нас и са изчезнали. И ние ще изчезнем. Но поне до последно ще се псуваме един друг на рус.офили и крава.ри.

179

До 199

преди 6 години

Защо трябва да съм бизнесмен или IT специалист,за да живея нормално бе ????Защо със средностатистическа работа в Бг хората имат само за биологично оцеляване !

178

Анонимен

преди 6 години

Едно нещо българина не разбра през този преход "държавата не е длъжна да ти осигури нищо". Това мислене беше в 45те госини преди това. Истината е че ако искаш да постигнеш нещо съдбата ти е в твоите собствени ръце. Да трудно се прави бизнес и се изкарват пари когато има много нечестно забогатели, който са обсебили всичко. Изход има поне за някой индустрии ( ИТ и тесни специалист с възможност за отдалечена работа или доставка на продукти / износ към ЕС ) където глупавите мутри не могат да стъпят.

177

Shopp™

преди 6 години

Продължавайте да вервате в Дядо Иван и ще свършите на бунището на историята.

176

Анонимен

преди 6 години

С двете висши си точно чистачка на запад. Хората на запад не обичат такива с две висши и две специалности.. Инженер завършил и икономика ми това е падение.

175

Анонимен

преди 6 години

Станете програмисти и спасете родината .. Ама сте мързеливи и на запад да идете пак ще сте същите..

174

За статистиката

преди 6 години

На 35 съм, с две деца и досега стоически издържах в България. От известно време живея в Западна Европа, в един от най-скъпите градове. Имам две висши, два езика и стартирам работа като тесен и много добре заплатен специалист. Възможности има безброй. Образованието на децата ми е почти безплатно и е на светлинни години напред. Харесва ми да живея в развито, будно и шарено общество. Изгониха ме чалгата, мутрите и бездушието на българите. Проблемът на този народ - в новата книга на Милен Русков!

173

Анонимен

преди 6 години

Истината е че България е пътник..Румънците все още имат демографския потенциал да спрат имплозията, при нас обаче няма шанс....Българският ген няма да изчезне, но българската държава си отива...Няма да сме първите , нито последните на този свят, но може би ще е най-глупавото самозакриване досега.....

172

Един от Северозапада

преди 6 години

продължение на 190. Вопиюща посредственост и безхаберие на всякъде, никаква мисъл за утре, по-далеч от джобовете, стомаха или други части на тялото на "Умниците " ни .Послушкомци, алчни при това, съсипали цяла държава за 30-тина години.Не народът е виновен за състоянието, в което е сега.Той е правил винаги най-доброто за себе си и децата си, включително и да емигрира.Виновни са тези, които го докараха до това състояние, и докато не им се потърси сметка, ефективно, както в Китай, така ще е.