502

Анонимен

преди 3 дни

Рекламата за големия шахматист,ум и човек развивана от комунистите едно време ,взе да издиша.
Всеки с претенцийте на Карпов,ще знае от къде е дошла азбуката на която пише.
Но това е в стила на руснаците. Имаше статия на руски учен ,който признаваше ,че в Русия ,се омаловажава ,дори не се споменава заслугата на руският Патриарх Киприян Цамблак ,за издигането на Московската Патриаршия ,изчистването й,от заблуди,развитието на книжовната дейност и обединението на руския народ.

501

Анонимен

преди 3 дни

Русофилите са готови даже и от кирилицата да се откажат.
По-гнусни и предателски същества от тях няма.
Къде са Левски и Ботев ще има кого да гърмят.

500

Анонимен

преди 3 дни

Путлераста Карпов ще поддържа мнението на кремълския психопат. А какво е мнението на Каспаров?

499

Анонимен

преди 3 дни

Руските дегенерати отново правят провокации а задунайските им слуги им оказват всестранна подкрепа.

498

УСТАТА МУ ПРЕЧИ

преди 3 дни

РЕАКЦИЯТА НА БОКО, Е РЕАКЦИЯ НА ПРОСТ И КОМПЛЕКСИРАН ЧОВЕК.

497

Я, ДА МЛЪКНЕШ

преди 3 дни

ЗАЩО НЕ СЕ ИЗРЕПЧИ НА ЕРДОГАН, КОГАТО ТУРЦИЯ ЯВНО И НАГЛО СЕ МЕСИ ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НА БЪЛГАРИЯ. ОТГОВОРЪТ-ЗАЩОТО БОКО Е СТРАХЛИВЕЦ И ПОДЛЕЦ. КАКВО Е КАЗАЛ АНАТОЛИЙ КАРПОВ, ДА НЕ МУ Е ИЗВАДИЛ ЗЪБ. ВИЖ ОБАЧЕ ДА РАЗПРОДАВА И ПОДАРЯВА БЪЛГАРИЯ НА ТУРЧИНА, ТОВА НЕ ГО ДРАЗНИ. И КАТО СА МУ СЛАБИ НЕРВИТЕ ДА ПИЕ УСПОКОИТЕЛНИ. АМИ КАТО ВСЕКИ ДЕН НИ ОПЪВА НЕРВИТЕ С ПРОСТОТИЯТА СИ И НАХАЛСТВОТО СИ, ЧЕ И ДА НИ КРАДЕ И ЛЪЖЕ - ОТКЪДЕ ДА ГО ВЪРНЕМ

496

И КАКВО ТОЛКОВА

преди 3 дни

ГОЛЯМ ПРАЗ. КАРПОВ Е ГЕНИЙ, А БОКО Е ПРОСТА МУТРА И ШУТЪТ НА ЕВРОПА. ЩО ЗА *** ТРЯБВА ДА СИ, ЗА ДА СЕ ДЪРЖИШ КАТО НЕНОРМ АЛНИК. И ТО ЕДИН СКАРАН С ПРОСВЕТАТА ТИП, КОЙТО НЕ МОЖЕ ДА ГОВОРИ СМИСЛЕНО, НЕ ВЛАДЕЕ СОБСТВЕНИЯ СИ ЕЗИК - ГОВОРИМО И ПИСМЕНО, НО ПЪК "ЗАЩИТАВА", КАКВО ЛИ ЗАЩИТАВА И САМ НЕ ЗНАЕ. БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА И ПИСМЕНОСТ НЕ СЕ НУЖДАЯТ ОТ"ЗАЩИТАТА" НА БЕЗПРОСВЕТНА МУТРА. КАТО НЕ МОЖЕ ДА РАЗМАХВА БУХАЛКАТА, РАЗМАХВА МРЪСНИЯ СИ ЕЗИК КАТО БУХАЛКА.КАТО СА МУ СЛАБИ НЕРВИТЕ ДА ПИЕ ВАЛЕРИАН

495

тцЪ

преди 3 дни

Не знаех, че през 10 век Преславската школа е във Византия... Но пък след определено количество Боярищник, човек губи представа за време и пространство.

494

Анонимен

преди 3 дни

Тоя Карпов трябва НЕЗАБАВНО веднага да се изхвърли от България а не да го разхождат и срещат.

493

Анонимен

преди 3 дни

Има ли нещо по отвратително и продажно от български русофил ?
Гледам че са готови даже и кирилицата да задраскат. Твърдо това не са българи.

492

Блокиран в Дневник

преди 4 дни

Тук в бг на никой не му дреме на Русия, нали така юнаци?
Защо тогава на някой в Русия трябва да му дреме за нас и нашата азбука?

491

Нагли, НАХАЛНИ,

преди 4 дни

подло заяждащи се като улични хулигани, тънко-кротко усмихвайки се и гледайки "от упор невинно": такива са досега изброените:един депутат, който щеше да изкупува БОЛГАРИИ, Путин, Карпов, Медведев, сега остава и онези неприятни нощни волки и те да ми "обясняват"- ВСИЧКИ идват с ПОРЪЧЕНИЕ( точно хибридно, между "другото' да вмъкнат, да спомента, НИ ЛУК ЯЛИ,НИ ЛУК МИРИСАЛИ.
( и още наричайте тези "пратеници' "братушки" и се кланяйте на паметниците им.)
Браво на Борисов! Трябва да се покаже КЪДЕ е м

490

Благоев

преди 4 дни

Политиката на претенции на царска Русия за наследник на Византия продължават и днес!Търсенето на преки връзки без посредници е и натрапването,чрез руски възпитаници у нас на култа към Кирил и Методи -Византийски поданици като създатели на Българската азбука!Съвременната Българска държава продължава да се пързаля по тази пързалка!Дори когато известен научнопопулярен канал прави филм въз основа на руската версия, нашата държава си мълчи и неглижира НАЙ ГОЛЯМОТО НИ ПОСТИЖЕНИЕ КАТО НАРОД !

489

Истината

преди 4 дни

Но също така и ние не трябва да забравяме, че руснаците са ни помогнали да се освободим от турско иго. Премислено и осъзнато ни дразнят с тези изказвания за произхода на кирилицата и си мисля, заради непрекъснатите неподготвени изказвания на най-несполучливия ни президент в най-новата ни история.

488

Анонимен

преди 4 дни

Кирилицата е основен ъпгрейд на глаголицата и това е българска заслуга, въпреки че се признава уклончиво. Впрочем дори и за глаголицата до 19в е имало твърдение, че е съдадена не от Кирил, а от Св. Джером през 4-ти век ( total lie, fake news).

487

42

преди 4 дни

ЧЕ КИРИЛ И МЕТОДИЙ СА БИЛИ БЪЛГАРИ Е ВЪН ОТ ВСЯКАКВО СЪМНЕНИЕ, НО ТЕХНИТЕ МИСИИ В ДРУГИ СТРАНИ НА ТОГАВАШНА ЕВРОПА, СА БИЛИ ПО ПОЧИН НА ВИЗАНТИЙСКАТА ПОЛИТИКА СЪЩО Е ВЪН ОТ СЪМНЕНИЕ. ПО- ВАЖНОТО Е, ЧЕ БЛАГОДАТНОТО ИМ ДЕЛО ИДВА В БЪЛГАРИЯ СЛЕД СМЪРТТА ИМ ОТ ТЕХНИТЕ УЧЕНИЦИ. НО ДЕЛОТО ИМ Е ФЕНОМЕН НЕ ЗАРАДИ ВИЗНАТИЙСКАТА ПОЛИТИКА, А ЗАРАДИ БЪЛГАРСКАТА, КОЯТО РАЗПРОСТРАНЯВА БЪЛГАРСКИЯ ДУХ, ДАЛЕЧ ИЗВЪН ПРЕДЕЛИТЕ НИ.

486

Блокиран в Дневник

преди 4 дни

Бойко Борисов - герой на дребния скандал.
Може да изпъкне само на селска свада като горепосочената.
Това какво се е изказал Карпов няма никакво значение за въртенето на планетите.
Може ли обаче да каже НЕ на Меркел за разселването на афганистанци по ЕС??
Има ли някаква икономическа стратегия освен магисрали?

485

Анонимен

преди 4 дни

Директно черен печат и довиждане!

484

кей джи би шампион

преди 4 дни

срам ме е да си призная, ама каспаров кога не ме е хванал, тогаз не ме е сцепил, даже в любимата ми защита - "каро-кан"

483

Истината

преди 4 дни

Може би в "Руската дума" си говорят на гръцки, тяхна си работа, ама истината е, че ние не си знаем историята или да кажем, че историята ни е подменена. В коментарите се казва,че не е важно откъде идва кирилицата. Напротив, много е важно да знаем кои сме били, какво сме дали на света и да помним, че не сме случайни, някакъв си там народец. Защото на руснаците сме им дали азбука, вяра, книжнина, култура. И на други народи, не само на руснаците. Но също така и ние не трябва