521

Внимателно

преди 3 месеца

Западните наркотизирани и пси препрогрмаирани медиини манипулатори плюят не МОсква РЪШЪ това е малка територия западно от Виница тежко пострадала от жестока бомба при първото пришествие.

Наркотизирани западни лидери превеждат неправилно подаваните чрез внушение и спи генератори податки и вместо да пазят мира в Европа и света водят нагла анти европейския пропаганда.Москва е най Важния съседна Европейския съюз и основен спонсор на запада.Историята на създаването на Славяно БОлгарската държава

520

Слава

преди 3 месеца

Благодарение на Путин нашата велика Руско БЪлгарска империя от Петроград до Аляска пак стана най могъща.

519

Спор няма

преди 3 месеца

Че пут@кин е духовен педе@раст и враг на България!

Като такъв го приканвам да дойде и нас за да му направим Пикаещ@ Шпалир на Презрението!

Да види как посрещаме крадците на Историята ни!

518

Николова

преди 3 месеца

Що за истерия?Като сме такива патриоти,защо никой не поставя въпроса за надписите на латиница,висящи навсякъде в,,подкрепа'' на самочувствието ни,че и ,,ний сме дали нещо на света''?Да не говорим,че езикът ни е един от официалните в ЕС.Моля ви.Не се правете на засегнати.И не търсете под вола теле.

517

Анонимен

преди 3 месеца

Карпов много добре знае защо казва това - прави го по поръчка на Кремъл и за да ни дразнят.
Няма такъв жалък и пиянски народ като руския, скарани са с всички, мразят вдички, защото са затънали в блато, а другите народи благоденстват.

516

1

преди 3 месеца

До за Карпов и Каспаров,арменците винаги,са били предатели.

515

Гост+

преди 3 месеца

Признаването на старобългарския трябва да тръгне от Украйна, не от Москва. Има Киевски летопис за Митрополит Михаил Болгорин, който е въвел старобългарския като богослужебен там през 10в, скоро след покръстването на русите в 988. Само, че той е бил на служба в Константинопол и България не е съществувала тогава. Как да кажат за България, като всичко е било организирано от Константинопол

514

Mitya

преди 3 месеца

До бай иван
Учил съм в Съюза, 12 години. И сега си вспомних, че в училище местните комяци и руснаци от класа(говорим за Коми АССР) бяха убедени и вярваха,че товарищ Ленин е измислил азбуката! ))))))

513

КЪДЕ ТУК Е ПРОБЛЕМЪТ

преди 3 месеца

БРАТЯТА КИРИЛ /КОНСТАНТИН/ И МЕТОДИЙ СА ВИЗАНТИЙЦИ - НИКАКВИ СЛАВЯНИ, НИКАКВИ БЪЛГАРИ. АЗБУКАТА Е СЛАВЯНСКА, А НЕ БЪЛГАРСКА. ДВАМАТА БРАТЯ ПРОПОВЯДВАТ ХРИСТИЯНСТВОТО СРЕД СЛАВЯНСКИТЕ ОБЩНОСТИ В ЕВРОПА И НЕ САМО. ЗАСЛУГАТА НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА Е В ТОВА, ЧЕ ГЛАГОЛИЦАТА СЪЗДАДЕНА ОТ БРАТЯТА Е РАЗВИТА В КИРИЛИЦА ОТ КЛИМЕНТ, УЧЕНИК НА БРАТЯТА,НА ОСНОВАТА НА ГРЪЦКАТА ЗАГЛАВНА ПИСМЕНОСТ. ТАКА ЧЕ, ЧЕТЕТЕ ДА ЗНАЕТЕ И ВНИМАВАЙТЕ,КОГАТО ГЛАСУВАТЕ ДА ВИ УПРАВЛЯВА БЕЗПРОСВЕТНА МУТРА.

512

До Гост+

преди 3 месеца

Това е вярно наистина, но има друга по-важна причина - геополитическа. Гърция, се е появила за пръв път на картата през 18 век, но липсата на всякаква държавжност не ги притеснява гърците да си присвоят наследство на регион отвъд всякакви техни етнически граници.
Сега, заедно с гърците искат да си присвоят Византийското наследство! Путин не случайно го сложиха на трона на Императора в Атонския манастир!!

511

Гост+

преди 3 месеца

Една от причините да не сме добре отразени в световната история е фактът, че България периодически е изчезвала от картата на света: 7-10в - 3 века ни има, после два века ни няма 10-12в (тези са наситени с много свтовни събития), после пак ни има за два века 12-14, но пък изчезваме за 5 века (14-19в), и т.н. Сега в същност все още ни има..............

510

НЕЩО ТРЯБВА ДА СЕ НА

преди 3 месеца

Ако оставим настрана емоците, това което е казал Карпов, а именно "в Русия ЗНАЕМ че кирилицата идва от Византия"- е вярно. Това е което ТЕ ЗНАЯТ. Така че, не хвърляйте кал по човека: той ни прави услуга като изважда на бяла светлина фактите!

Отворете руските форуми и вижте: когато коментират историята - всичко им е Гърция, Византия... , България НЕ СЕ СПОМЕНАВА никога! Само покрай татарите понякога споменават "българи" но като част от техния етнос. Така е написана историята, това е!
НЕЩО ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ ОТ ТЪПИТЕ НИ ИСТОРИЦИ И ПОЛИТИЦИ.

509

Анонимен

преди 4 месеца

"Неслучайно до 1917 година руските Императори са се титуловали като Царе Болгарский"

Личи си кой не е ходил на училище. Руските царе са се титулували "Болгарский", защото по случайност са завладели другата България - Волжка. Към всеки следващ завладян народ, те са прибавяли съответното му етническо наименования. Значи по твоята "логика" руските царе са били комплексирани от фините, поляците, литовците и куп други народи, които са присъединили?! Това е типично за империите.

508

Гост+

преди 4 месеца

591: На История ли ще се учим - моето хоби. Отвори Уикипедия и прочети кога са покръстени Русите и от кого.

507

Анонимен

преди 4 месеца

До Гост+

РУсия и Византия се разминават с 400-500 години във времето! Ушанките не са имали държава, когато византия е паднала под турско владичество. Чети повече!

506

Гост+

преди 4 месеца

Всъщност Карпов е прав. Когато Киевска Рус има на-интензивен обмен с Византия, България вече е подчинена на Византия. Това не значи че българи не са пренесли всичко.

505

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен

Санде Великиот я преписал от една Марсянска хроника по време на третия си космически поход, обаче му се развалила српската машина

504

Щирлиц

преди 4 месеца

Като е дошла от Византия азбуката,защо Византия не е използвала глаголицата?За да се утвърди,и просъществува една азбука,е нужна територия,която да я приюти и разпространи.
Ако това изказване е поредното лазене по нервите ни,то управляващите трябва веднъж завинаги да заявят нашата позиция,и при повторна подобна "акция"да изритат посланика на Русия.Съжалявам че го казвам,но стига мрънкахме угоднически наляво-надясно.Азбуката е БЪЛГАРСКА и точка.

503

Истината

преди 4 месеца

До до 542
Ха Ха Ха, спорен въпрос чий е Крим. Ако се върнем още назад във времето ще видим, че там е била Стара Велика България. Ето и тук сме ние, българите ............

502

Анонимен

преди 4 месеца

Македонците са я измислили азбуката, те са извънземни