43

Анонимен

преди 6 години

Твърдението, че всички шофьори карат "съобразено", понеже не били самоубийци може да принадлежи само на човек, който никога не е карал по нашите пътища. Само преди дни аз и компания приятели в колата ми бяхме изпреварени безумно от друг шофьор, на сляпо, в завой без видимост, при пълно незачитане на нормите на безопасност.Само след десетина километра по-късно този джигит беше се праснал в крайпътно дърво. И КАТ му бил виновен с невъзможните си определения за несъобразена скорост!

42

Анонимен

преди 6 години

Нещо, на което не можеш да дадеш дефиниция, каквато е несъобразената скорост, трябва да бъде премахнато от закона. Никой шофьор никога не може да определи коя скорост е съобразена и коя несъобразена, докато не стане катастрофа. Колкото и да се съобразяваш с всичко, за което можеше да се сетиш, накрая КАТ и разни <много звездички> пак ти лепват, че си карал с несъобразена скорост. Всеки шофьор се съобразява с каква скорост да шофира, т.е. никой не е самоубиец, но това не е това, за което КАТ те г

41

Анонимен

преди 6 години

Несъобразена скорост има само в катаджийските глави и в промитите от КАТ мозъци, които са налазили форума. Е, може би е един катаджийски ***, но и той стига.

40

До 41

преди 6 години

...примерно, караш с 30 вместо с 130 и заспиваш от бавната скорост, която ти налага ограничителния знак - едни числа отстрани...----Ако заспиваш, по-добре да не караш, не ли? И ако е моментно, наспиваш се и караш после. Но ако ти се спи постоянно, с риск да се обидиш, но случаят клони към медицински, а тогава белята е в кърпа вързана.Колкото до числата отстрани на пътя, те могат да са и забранителни, и задължителни, допълнителни и т.н. и със сигурност да се различават от тия на километража...

39

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 41---------------------------Напротив, всяка скорост, която не ти позволява да управляваш автомобила си безопасно е точно "несъобразена". Максималната "съобразена" скорост е разрешената за участъка. Но тя е допустима единствено при идеални условия - сух път, автомобил и шофьор в отлична кондиция. Няма как да се оправдае човек, който не е съобразил способностите си да владее колата при скоростта, с която се движи, дори тази скорост да е в рамките на разрешената!

38

Анонимен

преди 6 години

Няма "несъобразена скорост" щом не можеш предварително да я дефинираш, преди да е станала катастрофата. Какво по-просто обяснение от това да ви се каже? Примерно, караш с 30 вместо с 130 и заспиваш от бавната скорост, която ти налага ограничителния знак - едни числа отстрани на пътя, които май не знаете за какво са. Катастрофираш и КАТ ти лепват несъобразена скорост.

37

До 34 (До 26)

преди 6 години

Измежду адресатите на коментара би трябвало да фигурира и Реалист, тъй като най-вече той се тръшкаше, че няма такова животно и определение за него. И като стана дума за последното, малко витиеватичко и по адвокатски го даваш, особено на фона на относителността. Но и дума не продумваш за едни цифри в кръгчета и квадратчета, доста и достатъчно често нацвъкани край пътя извън, както и за едни други приети за задължителни като ограничения на допустимата максимална и друга скорост в населените места.

36

Анонимен

преди 6 години

Няма логика в понятието "несъобразена скорост". Логика в него виждат само тези, които не виждат по-далеч от носа си. Може да кажеш, че не си съобразил скоростта с примерно завоя, който трябва да направиш и възможностите на колата ти и на теб самия. Но не можеш да го кажеш по принцип - несъобразена скорост без да определиш с какво точно е несъобразена, както прави КАТ, но нивото на КАТ си го знаем и не трябва да падаме толкова ниско.

35

Анонимен

преди 6 години

До До Един българин------------------------------Ако внимаваш - разрешените 70 в този участък са напълно "съобразена" скорост. Ако решиш да се обаждаш по телефона, да ръчкаш радиото, да се видиш в огледалото - трябва да намалиш скоростта до ниво, при което можеш да правиш тези неща безопасно за себе си и другите. И тогава "съобразената" скорост ще е друга, т.е. по-ниска от разрешената в участъка! Всичко над нея, водещо до инцидент, вече е "несъобразена скорост".Успя ли да схванеш логиката?

34

Анонимен

преди 6 години

До someoneОфф, брат, стига комплекси. Ми аз пък съм всеки ден по пътищата и какво? Има жени и жени. Да, определено жена почти никога няма да ти даде път, а като наближат пешеходна пътека даже дават газ, за да не се наложи да спрат. Но да кажеш, че причина за катастрофа е това, че шофьорът е жена, е наистина нелепо. Толкова турбо мъже летят през спирки и тротоари, че няма какво да се правим на интересни. *** статия, нищо лично.

33

Анонимен

преди 6 години

Много пъти от Спаси София предупреждаваха за спирките, но Кметицата Фандъкова е над тези неща и слуша само Бойко какво и каже, гражданите са последна дупка на кавала. ОСТАВКА НА КМЕТИЦАТА.

32

someone

преди 6 години

Е, какво се правите, че жените стават за шофьори. Вие, които твърдите обратното не сте по пътищата всеки ден, за това си мислите, че е мит, НО не е. Чао

31

До 26

преди 6 години

До Един българинИма едно единствено определение за несъобразена скорост - скоростта, с която си се движил ...... когато е станала катастрофата, независимо дали си се движил с 1 км/час, 2, 3, 5, 10 или 50 км/час. Тъй като май освен физиката, друго не признаваш, ще трябва да ти обясня като на първолак. Определението казва каква е несъобразената скорост след като е станала катастрофата, но никога не можеш да определиш скоростта преди катастрофата, за да не се движиш с несъобразена скорост.

30

Анонимен

преди 6 години

Някои от спирките по булБългария са оградени с ,, кокоша,, ограда!Само Господ пази чакащите трамвая!

29

До Един българин

преди 6 години

Избираш някакъв номер на телефона си, колата отива наляво и парапета на спирката го няма. Това според теб е несъобразена скорост, защото физиката и ти сте истина от последна инстанция.Може да не е телефона, а да търсиш станцията на радиото в колата си или каквото и да е друго, отвличащо вниманието действие. Всичките те, според тен са несъобразена скорост. Ще те успокоя - КАТ (не)мислят също като теб и също ще напишат, че си бил с несъобразена скорост.

28

Реалист

преди 6 години

До българинаМного неща могат да предизвикат катастрофа, но явно ти освен физика, нищо друго не си учил и си като кон с капаци. Примерно, някакво разсейване и тогава и с 30 км/час да си, пак можеш с тежкия джип да събориш парапета, както е в този случай. И никаква несъобразена скорост няма. Ако толкова ти се иска да пишеш несъобразена скорост, то казваш всичко: несъобразена скорост (НС) с първо, НС с второ, НС с трето, пето, десето,..., и казваш кое как се е отразило за да стане катастрофата

27

Анонимен

преди 6 години

Пореден пример, че като ограничиш максимално разрешената скорост под безопасната скорост за пътя, катастрофите се увеличават. Правило добре известно по света и напълно пренебрегвано в България. В България като видят, че стават някъде повече катастрофи, още повече намаляват разрешената скорост в резултат, на което катастрофите се увеличават, както е според правилото.

26

Редактор

преди 6 години

Браво, съвсем правилно заглавие.

25

Анонимен

преди 6 години

Мъже жени, все тая кой кара в този трафик, всеки го засичат, всеки е засичал някого. Въпроса е че да се достигне до подобна ситуация някой е много кухо парче.

24

Анонимен

преди 6 години

До РеалистДай тогава пример за "съобразена скорост", но от скромност може да изключиш първо лице единствено число.