17

емигрант

преди 6 години

номер 15 е казал истината,жалка работа! никаква промяна няма в тая държавица!

16

преди 6 години

невежи предмониторни плъхове

15

Анонимен

преди 6 години

Ако проблема на тая държава са бракониерите щях да съм спокоен и доволен .Проблема е лошият материал в България !

14

Анонимен

преди 6 години

Простотията ни е пословична!!! От там идва и лакомията, безнаказаността, Андрешковското мислене и поведение. В провинцията язовиръежса дадени на гаулайтери които се разпореждат с водоема както им е кеф. Мрежи, бомби, ток, стрелби и никой нищо. Местната власт да се вързали, кмета с полицията и съда, яденето и пиенето с арендаторите е нещо нормално. Като редовно поиш шефа на съда и полицията, прокурора, кой ще спре това дивашко ловене с мрежи? Никой! Ние сме властта и властта е в нас. Навсякъде е!

13

Анонимен

преди 6 години

Въдица- уред на който на единия й край понякога има риба, а на другия винаги стои гллупак!

12

Анонимен

преди 6 години

Верно мноо са прости тия рибари като шарани са .

11

паун от Бургас

преди 6 години

ами събирате се 10-15 човека, рибари-любители в даден град, отивате вечерта на водоема с една гумена лодка, вадите и горите мрежите...така няколко пъти в месеца и бракониери няма да има...вземете закона в свои ръце!

10

Анонимен

преди 6 години

na Дунава е рай за енергото,ток тече яко Да живей америка оле

9

Анонимен

преди 6 години

Бе то това е хамалогия ,кои *** ще ходи по цяла нощ по тия язовири и реки да го ядат комарите и да трепери от студ и колко риба ще хване какви кинти ще изкара и после ако го хванат него или нищо не хване . Та ти *** се хвани нощен пазач поне за някакви пари накрая на месеца какви са тия мрежи глупости ,бракониери па престъпници .

8

Анонимен

преди 6 години

за 2 На язовир Цонево е страхотно. Да отидеш неделята и да разпуснеш..да си хвърлиш въдичката сред заобикалящите те гористи хълмове с Дъб! Да подишаш чист дъбов въздух, да се накефи и жена ти на гледката...и да си налееш едно студено бяло вино с мезе.

7

Анонимен

преди 6 години

от 6Казвам го това с въдиците и мрежите не заради друго а защото в едно деренце на голям язовир съм слагал по 100 метра мрежа и имаше 3 мрени и 2 платики в нея на сутринта..нощно време слагахме мрежата понеже бракониерство е все пак, а вечерта на фосфорни плувки с въдици убихме от бой мряната- 50 кила за една нощ. Аз и брат ми.

6

Анонимен

преди 6 години

И сега идва парадокса: Аз с Въдица мога да захраня мястото и да "начупя" дето се казва рибата за един ден и да хвана с въдици 50-60 кила, но някой бракониер ако си хвърли на това място мрежата където съм хващал в него ден няма да изкара и 10 кила. Той е бракониера, а аз съм според закона редовия рибар дето съм платил 30-40 лева такса за годината, а съм си я избил 2 пъти за един ден тази годишна такса????!!!! Тъпо и парадоксално, нали?

5

Анонимен

преди 6 години

за 3 Рачилото е също мрежест уред и се води бракониерство по смисъла на закона. Иначе с въдица е съвсем отделно нещо!

4

Анонимен

преди 6 години

Много мога да напиша ...Направете справки в съдилищата.

3

Анонимен

преди 6 години

2, Прав си човече, с тия мрежи еббаха майката на рибата в язовирите тия арендатори. И за обикновения човек рибар един гол шннур накрая като отиде на язовир да си похваща.Помня през 86-та с ръчило съм хващал по 2-3 кила шаранчета малки в язовир Кърджали...мрежи пускаха само шефовете на язовира.

2

Анонимен

преди 6 години

Защо се дава по аренда части на държавни язовири на рибари с мрежи? Те не са ли всъщност бракониери? Да не би да са зартибили дадцен голям язовир, че да си ловят риба в него срещу някаква смешна такса? Това не е ли законно бракониерство се питам аз? Ако ги нямаше тия арендатори с тия мрежи, сега обикновения гражданин срещу 30 лева риболовен билет на година нямаше да хваща 2-3 платики или червеноперки в язовир Цонево...откъдето съм родом, а щеше да хваща по 20 кила риба на ден минимум с въдици.

1

Анонимен

преди 6 години

Браво!Внимавайте само,след това да не ви осъдят , че сте им нарушили правата!