17

Анонимен

преди 8 години

Не е БСП, а БНСП= българска националсоциалистическа партияНе подкрепят НИТО едно облегчение за работещите

16

Анонимен

преди 8 години

Депутатите нали имат 60 дни платен отпуск, защо да не може и за бедния народец.

15

dp

преди 8 години

Хората все още масово мислят за "производителност на труда" и подобни; които не са си отишли, но са приложими към все по-малък брой хора.Огромната част от работните места са ненужни - автоматизацията ги е направила излишни отдавна и продължава да работи в тая посока.В днешния свят разпределението на произведеното от машините става чрез битки с лактии по линия на наследствено-роднинско влияние, това трябва да се адресира радикално акоще имаме бъдеще като вид.

14

Анонимен

преди 8 години

Защо в бг не се взимат нормално от 2 до 3к лева заплати?Това не е евро а лев смотан.Цените са същите като на запад само че в лева.Ами нека поне се взимат 2,5к лева смотани.Как на запад може тука не.Българина също работи като всички нормални хора

13

Лилит

преди 8 години

Ооооо, нека да има 6 часов работен ден. Това са толкова много спестени пари за заплати, дори и на базата МРЗ и ставки за труда. Предвид това, че мога да си върша работата с хора, наети на половин работен ден, и това, че няма как да ме задължат да плащам ставка на недосегаеми крави- аз бих била доволна. Най добре щеше да е да има почасово заплащане, но никога няма пълно щастие.P.S. И, моля, нека Калфин да обясни защо ако бачкаш 6 часа няма да ти се плати като за 8. Благодаря предварително.

12

Кожогризец ООД

преди 8 години

Как смее Калфин да се нарича социалист?! Една идея в полза на работниците не е подкрепил и реализирал! 25 дни отпуск - не иска! 6-часов работен ден - не иска! Този ояденият ли е социалист, който цял живот е бил на топли партийни службици и нищо не знае за истинския труд и истинския пазар на труда?! Какво социално има в него и партията му?

11

Божидар

преди 8 години

6 часовият работен ден не е утопия, само че преди това трябва да стигнем производителността на труда на западна Европа. Само че след това трябва да се преодолее и натиска на лакомите "капиталисти". Защото в западна Европа отдавна можеше да се работи по 6 часа на ден, ама никой не иска да го направи, защото другарите капиталисти са лакоми за пари.

10

нищо ново

преди 8 години

Не се учудвам "честните" частници ,ако могат ще искат 25 часов работен ден никакви отпуски и заплати ама някой друг път .По-големи боклу$и от другарите станали господари няма единствено ги конкурира па$мината в парламента която не зависимо от цветовете си е от едно котило.

9

Анонимен

преди 8 години

Аз съм въвел 6-часов работен ден в моята фирма отдавна, оборота е около 500 хил. лв годишно. Служителите са 3ма и са доволни.

8

аs

преди 8 години

В бг производителността на работниците е много ниска и те са зле квалифицирани. Един берач на ягоди в Англия е по квалифициран от учител в бг, което се отразява в месечната му заплата. И 24 часа да работи учителя в бг не може да докара дохода на ягодоберача.

7

eadarbiznesmen

преди 8 години

Въвел съм почасово плащане в моя бизнес. На час давам по 2,50 лв. Така за месец моите бачкатори вземат не по-малко от 400 лв чисто. За тези пари моите работници в огъня влизат за мене.

6

Анонимен

преди 8 години

Аз пък отдавна предлагам в България да се въведе 4-дневна работна седмица, защото реално прахосаното време от един работник в размотаване за 5 работни дни е около 8ч., тоест колкото един работен ден (особено в търговията, която е 90% от БВП на страната). Освен това парите за заплати, поддръжка и оперативните разходи, които могат да се спестят са в пъти повече от реалната продукция, която излиза от средностатистическия работник за този ден.

5

Energia saga

преди 8 години

Zaplata na bg raboten chas ot 60 minuti za 49, 8578 stotinki li e tova v bankovata bg systema?

4

Анонимен

преди 8 години

В Австрия масово са на 4 дневна работна седмица. Един познат ми се оплакваше, че в неговата фирма работели и в петък до 14 часа. Чувстваше се дискриминиран. Но се успокои с факта, че като навсякъде взема 14 заплати, една великденска и една коледна.

3

DOIC

преди 8 години

ХА ХА ХА ХА ХА ТЕЗИ МУТРЕТА ВИ ВЗЕХА ЗА КАРАКУДКИ! ПО УСЪРДНО ДА РАБОТИТЕ!!!! ХА ХА ХА ХА ХА ХА. ТЕЗИ МЕ СПУКАХА ОТ СМЕХ. ТУК В ГЕРМАНИЯ РАБОТЯ ПО 5 ЧАСА А ВЗИМАМ ЗАПЛАТА ЗА ПЕТ ЧОВЕКА КАТО С ВАШИТЕ ЗАПЛАТКИ. А ВИЕ КАК СТЕ ЗА КОЛКО БАЧКАТЕ НА МУТРЕТАТА В ТИКВОЛАНДИЯ РАЯТА?????

2

Анонимен

преди 8 години

А бе, я направо само заплати да дават! К'во ша ходим на работа! Хайде честно се замислете, колко познати имате, собственици на фирми, които почиват по 20 дни в годината. 20 дни са четири седмици, почти цял месец. Може да няма къде да се върнеш след подобен отпуск. Апропо в САЩ няма платен отпуск.

1

Анонимен

преди 8 години

ахахахаахха точно Бинев за 6 часов работен ден.... гледам и не вЕрвам на ушите си....