27

време е

преди 9 години

да се престане с обвиненията с/у лекарите за недоказани и само по подозрение злоупотреби ,защото такива няма!!!Да е ясно - т н клинични пътеки са в полза единствено и само в полза на пациентите , защото това са онези заболявания ,за които Здравната каса заплаща.........Който не е по клинична пътека трябва сам да си плати ,проумейте го!

26

факти

преди 9 години

В Англия с въвеждане на здравна реформа подобна на нашата са реализирани много високи икономии.Така ,че да се продължи в тази посока ,но с ясни правила:1.За мижавите 8% за здраве да е ясно на какъв пакет има право всеки здравно осигурен.2.Тези суми да се изразходват Само и Единствено по медицинска целесъобразност и единствено по преценка на Общо практикуващия лекар.В реалността - се даде твърде много власт на самите пациенти и исканията за здравни услуги мотивирани Само от Страх са ежедн

25

Анонимен

преди 9 години

Тези хора работят само за себеси и опъват чадър над своите близки. Но Вие следва да го знаете много добре и за това никой не Ви вярва, тъй като приказката, че рибата се вмирисва от главата се отнася и за вас и Вашите назначения. Така, че просто си говорите, а пари няма, а и възможно е целта Ви да е именно тази да фалирате касата. Така, че докато не изнесете информация що за доктори работят във вашата система при условие чие техните колеги са добре платени, наникой няма да повярва на думите ВИ.

24

Анонимен

преди 9 години

Очевидно е, че това което изнасяте като информация е вярно. Но се питам Вашите думи демагогия ли са и прах в очите на хората?Ако бяхте искрена, тогава проверките Ви трябва да започнат със самите назначения на Директори, началници и контрольори в Рег. каси. Тогава трябва да си "скубите косите", защото тези хора са в дълбок конфликт на интереси и са основните виновници за това което сега "установявате". Тези хора са практически несменяеми от поста който заемат, те работят единствено и само за себе

23

28

преди 9 години

Ненужни ПСЕВДО-хоспитализации продължават да източват НЗОК, трябва да е заглавието. Като си счупих ръката и ми махаха шините ми казаха- Момче подпиши се тук че си лежал 3 дена в болницата, и си ходи у вас че яденето не е много добро При самото поставяна на същите шини пак така се подписах и си ядох в нас. Значи 6 дена ..и това преополагам е далеч от най-шокиращите кражби.Не е луд който яде баницата а който му я дава. Явно няма воля за контрол защото се краде най-много на най-високите етажи

22

Анонимен

преди 9 години

В правителствена болница ще правят ли проверки или друг път?!

21

Анонимен

преди 9 години

Майка ми лежа в III Градска в София 4 дни, през които й измериха кръвното, направиха й кардиограма и велоергометрия. Всичко това се прави за 30 минути в обикновен кабинет. Накрая излезе от болницата с измислена диагноза и огромна доза стрес! На "контролния" преглед й обясниха, че не е болна от това, което пише в епикризата, а от нещо друго, но и то неясно как диагностицирано. Така че парите са изтеглени, а майка ми реална помощ не получи.

20

Рали1

преди 9 години

На санкционираните болници няма да се плати!А на болници като Петричката, дето за същия проверяван период /февруари /хранеше и държеше на топличко здравнонеосигурените роми -придружители - ще бъдат ли платени разходите ?Запълваме все по-разширяващата се дупка в бюджета с глоби и санкции. Стимул за работа и качествено обслужване. Да не дава господ да се разболеем !

19

do pavlov

преди 9 години

Не знам за каква алчност говориш. Алчност ли е да работиш една от най-отговорните и трудни професии в страната и да искаш да получаваш колкото готвач на морето? Ами аз ако бях студент, щях да стана един барман и да си живея живота, вместо да се стресирам за никакви пари. Получаваме затова за което си плащаме. И, да, те ще напуснат, и със заплатата си от първите 2-3 месеца ще се издължат на държавата за нейните "инвестиции" в тяхното образование.

18

Анонимен

преди 9 години

Ами разпишете си по-читаво пъетките бе, Мадам. От личен опит: влизане в болница за фрактура - ретнген на бял дроб (фрактурата не беше в неговата област) + кръв + някакво лечение. След 2 седмици втори прием по друга пътека - хайде пак рентген, кръв. На въпроса ми защо не се ползват изследванията отпреди 10 дни - ааа не може, вклюва се в пътеката. Значи за болнич излишно облъчване, за касата двойна сметка, и за капак една сърдита санитарка която ти обяснява че се правиш само на болен. Е..

17

kati

преди 9 години

Добре,че сме лекарите-да сме ви виновни за всичко!

16

pavlov

преди 9 години

Пак алчността излиза на показ. Когато всеки почне да взема 2000лв заплата, тогава и докторите имат право да искат. Който не му харесва, да си избере друга професия. А за излизането навън: Всеки е свободен да прави каквото си иска, но нека първо си върне парите на държавата, които тя е инвестирала в неговото обучение, и тогава да заминава ако ще на Луната.

15

реалност.

преди 9 години

Счупена ръка - последствията, гипс, задължително 3 дни престой в болница и подпис че си там за да се точи клинична пътека и малък подкуп на доктора за да те пуснат да си ходиш. Все пак за счупена ръка няма да лежиш 3 дни ***

14

до павлов

преди 9 години

Нищо няма да се оправи: лекарите ще напуснат страната за други европейски държави и ще останат само най-зальоханите. Нещата ще се оправят, когато един лекар за 8 часа на работа започне да получава поне по 2000 лева на месец и пътеките започнат да покриват реалните разходи на болниците.

13

pavlov

преди 9 години

Решението е елементарно. Ако всяка година до всеки български гражданин се изпраща информация какви здравни услуги е получил през годината, ще лъснат злоупотребите веднага. Удари после лекарите, подписали фалшиви документи (не болниците) с високи глоби (може и с отнемане на права за период) и всичко ще се оправи.

12

Лекар, случайно оста

преди 9 години

До АнонименКрадецът казва "дръжте крадеца". Вие вероятно крадете денонощно. Нямате никаква представа какво е в болниците. Единственото, което може да се открадне е здравата нервна система на лекарите. И не си позволявайте да коментирате нещо, което ама изобщо не разбиране. Заради такива като Вас в държавата България цари всеобща омраза.

11

Анонимен

преди 9 години

За изследване на три хормона на щитовидна жлеза(стойност 30 лв) в МВР болница,(служител на МВР съм) ендокринологът ме кара да постъпя в болница за 4 дни(!), така им било наредено...е, какво е това ?!

10

Анонимен

преди 9 години

Проблемите в здравеопазването са сложни. От една страна касата се чуди как да си съкрати разходите, защото няма пари. От друга страна болниците се чудят откъде да вземат пари за уреди, модернизация и най-вече за заплати -- иначе лекарите напускат. От трета страна младите лекари се чудят дали да работят за 700 лева или да си хванат пътя и да заработят навън (познайте кое избират). Резултат: остават лошите лекари, пари няма за нищо и пациентите са прецакани.

9

от9

преди 9 години

... а вмирисаните простакели като тази на снимката и цялата комунистическа клика, които се пишат за народни лидери. Рибата се вмирисва ВИНАГИ от към главата.

8

Анонимен

преди 9 години

Всеки който е в час с пътеките знае, че няма ненужни хоспитации. Пътеките са толкова некадърно написани, че единствената им цел е да се пестят пари. Ако следвате лечението по пътеките, то тогава болните трябва да се лекуват само с аспирин и то за 2-3 дни! Лекарите масово слагат допълнителни диагнози, за да може да се отпуснат средства и да се хоспитализира един болен, защото по пътека ТОЙ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ИЗЛЕКУВАН ЗА ДВА ДНИ. НАБИЙТЕ ТЕ СИ ГО В КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ТИКВИ! Не са виновни болниците, а