10

Венелин

преди 11 години

Защото, Македония и Беломорска Тракия са завладени от германците!Тези територии са отстъпени след това на България. Германците спокойно са можели да си ги задържат така, че България не е имала никаква възможност да направи каквото и да било.

9

Анонимен

преди 11 години

Съвсем ще му се изпържи мозъка в тази сауна...

8

Анонимен

преди 11 години

Истински спасител на евреите беше отоманската империя когато изабела испанска ги подгони. Пък и не само тя.

7

Анонимен

преди 11 години

Заслугата са спасяването на евреите е на българските комунисти и партизаните, а не на демократите и на монархистите преди 1944 г.

6

тихата_стъпка

преди 11 години

до 1Не е трудно човек да се досети, че немците са ни поставили ултиматум да им предадем евреите от новите територии, които сме получили чрез съюза си с нацистите, иначе в противен случай ще се разделим и с нашите евреи, намиращи се в тогавашните граници на България. Да не мислиш, че Хитлер се е уплашил от нас и си е казал "добре, оставям ви ги, щом не си ги давате"?

5

Анонимен

преди 11 години

По-гнусно нещо не мога да си представя за България - егати еврейщината *** и долна ....

4

бистришките тигри

преди 11 години

Пожарникарят ще падне на шах от Нетаняху в сауната. В резултат на това, другарят Борисов ще обещае да играе мач с бистришките тигри в Израел, например, с отбора на телавивските лешояди. След което, сещате се какво ще се случи, тигрите ще бъдат качени на правителствения Еърбъс и за сметка на данъкоплатците ще отлетят за братски Израел, за са поритат топката.

3

do заповед на Химлер

преди 11 години

ESTESTVENO !!!

2

До № 1

преди 11 години

ТОВА НЕ Е ВЯРНО!

1

заповед на Химлер

преди 11 години

Адолф Хайнц Бекерле, германски посланик в София (1941-1944), при разпит през Март 1945, той признава, че по заповед на Химлер, и със съдействието на цар Борис 3-ти, за времето до Септември 1944, нацистката власт в България е депортирала от Македония и Тракия между 14 000 и 15 000 български евреи към концлагерите в Полша и Германия! Защо тези евреи не са били спасени? Защото са нямали български паспорти ли? Евреите от Македония и Тракия по ли са малоценни от тези с българско гражданство?