20

Работник

преди 4 години

Виновна е системата която ни убива, и обстоятелствата са виновни, а трянва да ни дойде една друга система и дриги обстоятелства при които нещата да се случват както е според нашата воля, да си живеем живота леко и приятно, да живеем в удобства, работодателите да ни дават големи заплати да си купуваме западна апаратура, да си хапвамее сочните пържолки и да си пием ракийката с тънките мезета, но системата и обстоятелствата са винони, ние сме невинни жертви на обстоятелствата!

19

работодател

преди 4 години

Малки са ви заплатите ама като правя интервю за работа мили очички чините имам списък на стотици чакащи даже един желаещ ми заяви че ако иска по ниско възнаграждение това предимство ли е пред останалите

18

Бизнесмен

преди 4 години

Ама моля ти се, за какво уволняване говориш, няма вече уволнения. Който не си изпълнява трудовия договор, разбира се, тогава договора му става невалиден, и пред него се отркиват нови възможности да сключи по-изгодни трудови договори с други бизнесмени и работодатели. Прав ти път и успех.

17

До номер 6

преди 4 години

Аз съм съгласен с теб на 100%. Това, което казах си беше сарказъм. Не го приемай много на сериозно.

16

ист

преди 4 години

Работниците не трябва да плащат болничните си.Предлагам от три дневния болничен, когато единия е в петък, този ден да се приспада от отпуската му. Така никой няма да плаща.

15

Работник

преди 4 години

Аз си стоя в къщи и си почивам, а работодателите ми реват на вратата и ме молят да им работя, но аз предпочитам да си почивам.

14

Работодател

преди 4 години

Има две възможности:1. Работника сам си плаща или държавата му плаща от осигуровките които работника и работодателят плащат.2. Заплатите се намаляват и другите колеги работят повече за да изкарат за парите на болния колега.Това е положението, пък те да си дискутират или обсъждат колкото си искат, бизнеса е съгласен и на двата варианта.

13

Циник

преди 4 години

На един гьотверен в Харманли - От Афганистан или Пакистан - България плаща 1050лв.социал.Първите 3 дни да не се плащат - безгранична е наглостта на така наречения български бизнес.Честно? 2015 година - Германия "намери отнякъде" 90 000 000 000 ? за да посрещне вълнaта от "бежанци"... Всяка следваща година по още 34 000 000 000 за ***, които на допринасят с 1 стотинка за икономиката и!Та неволно си задавам въпроса - кой кого лъже?Цялата система е изначално порочна!

12

Анонимен

преди 4 години

Като ви е малко заплащането защо работите

11

Анонимен

преди 4 години

За бг фирма/ работодател/ бизесмен НИКОГА. НЕ трябва да се работи!Работа за българин значи криза, мизерия, къса заплата, нереално осигуряване!

10

Анонимен

преди 4 години

Спад в продажбите в автомобилната индустрия. Много хора ще останат без работа.

9

Работник

преди 4 години

Народен съд за работодателите и да им се вземат джиповете и да се раздават на работниците. Аз ще взема кайена на шефа, но се чудя, дали кайена или новото БМВ X6, щото каейена е старичък, но пък поршето си е порше. Но първо народен съд да ги избиесиме, и после ще реша дали да взмеа кайена или беенвто!

8

БГ "БИЗНЕС"

преди 4 години

Да ревеш че няма кадри, а в същото време да се опитваш да изгониш малкото, които мизерстват със заплатата, която даваш, значи само едно:БГ бизнеса все по успешно се опитва да се самоубие.

7

Анонимен

преди 4 години

Аз съм за работника сам да си плаща й заплатата и всички осигуровки.

6

Анонимен

преди 4 години

До Аз съм съгласен.Нищо не трябва, от къде накъде да работите без пари! Никой не те кара насила. Ако не ти се работи и смяташ, че заплащанео ти е подценено, стой си в къщи и си почивай, чакай работодателите да дойдат да те молят да работиш за висока заплата, нали сега реват за работници. Защо работиш?

5

Аз съм съгласен.

преди 4 години

Даже трябва да работим за без пари и даже на аристокрацията да им плащаме, че бачкаме.

4

Работнкк

преди 4 години

Закриване на бг бизнеса, а за бизнесмените Народен Съд 2 за жестока експлоатсация, невиждана и под Турско робство!

3

АНТИ

преди 4 години

От крадец не става нито работодател, нито бизнесмен, нито капиталист.Затова капитализма ни е уродлив и хишнически.

2

ай сиктир

преди 4 години

На робовладелците не им трябват работници, а роби и сега ревът, че нямало кадри да си намерят по маАлите е пълно със "спецове".

1

Die hard

преди 4 години

А кога да очакваме *** на българския бизнес?