136

Анонимен

преди 12 години

Тия работи е България още ги няма, мисли с тая глава преди да пишеш. Или още сме в соца ?

135

ХА,ХА,ХААА.....

преди 12 години

АМИ , АЕЦ-КОЗЛОДУЙ СИ Е ВЕЧЕ ЗА МУЗЕЯ.....ИМА ЗАПОВЕД ОТ ЕВРОПА ЗА ЗАТВАРЯНЕТО МУ!АКО НЕ СЕ ПРЕУСТРОИ, МОДЕРНИЗИРА И РАЗШИРИ.....СТАВА "МЕСТНА МУЗЕЙНА ЦЕННОСТ"!В НЕГО ЩЕ СНИМАТ ФИЛМИТЕ НА КОНЧАЛОВСКИ .....ЗА "СОЦ-***"!

134

до 133

преди 12 години

Обиколили сме почти цяла Европа, Турция, Гърция, Малта, Тунис. Направо сте станали европейци,само че с ориенталски манталитет.

133

Анонимен

преди 12 години

126Забрави да добавиш,че долари се намираха под път и над път,но нямаше смисъл да си купуваме,защото като излезехме зад желязната завеса левът беше толкова ценен,че ни даваха два долара за лев.Е,беше разбира се много трудно,дори невъзможно бе да си харчим скъпоценните левчета на запад,просто не ни разрешаваха да излизаме,за да не подбием курса.

132

Анонимен

преди 12 години

Знаеш ли колко е нормалната заплата в БГ? Вие май не сте от редовите граждани.

131

Анонимен

преди 12 години

129Свекървата е учителка. Преди 2 седмици замина за 4 дни на почивка в Гърция с учителската си заплата.

130

Сравнение

преди 12 години

за тези дето много го хвалят социализЪма и КомънизЪма, малко факти:имаше ли всяка европейска столица метро? - ИМАШЕ .......при соца НЯМАШЕимаше ли всяка европейска държава магистрали ?? ИМАШЕ......а при соца НЯМАШЕима ли в Европа влак стрела - ИМА.... а при соца НЯМАима ли в европа автомобилни заводи ИМА ....при соца НЕМАможеше ли гражданин на европейска държава да почива на Малдивите - МОЖЕШЕ.....при соца НЕ МОЖЕШЕколко взимаше средно 1 германец - 5000 марки - ...при соца 50 марки

129

До 129

преди 12 години

Работя на нормална заплата, всяка година със съпруга ми почиваме в чужбина, естествено следиме по-изгодни оферти в началото и края на сезона. Обиколили сме почти цяла Европа, Турция, Гърция, Малта, Тунис... Преди 1989 год. не можеше да се отиде до Петрич, трябваше открит лист, камо ли на екскурзия в Европа, Турция или Гърция.

128

e

преди 12 години

комунистът си е комунист :D ама нямаше как да не отговори на това на дянков простоооо :D дет се вика той направо си го изпроси

127

Анонимен

преди 12 години

126Доларът беше 3+ лева :))) Левът беше обезпечен с верността към КПСС.

126

Анонимен

преди 12 години

Започнах работа 1980 год., заплата ми беше 135 лв., една българска пералня беше 650 лв., телевизор София-1500 лв., Москвича-около 6000 лв., тоблерони, дънки, хубави дрехи, обувки, бикини, чорапогашници, уиски, вносни цигари...всичко, което беше хубаво и модерно-само от кореком, при курс 3 лв. за долара. За лекар-специалист тарифата беше от 20 до 50 лв., ако намериш връзки, вносни лекарства, вкл. противозачатъчни също. За книги, от западни автори, опашките бяха по 200 метра един път седмично...

125

Анонимен

преди 12 години

Сега кой редови гражданин излиза в чужбина ? Никой, освен тези дето не се връщат.

124

Анонимен

преди 12 години

119АЕЦ Козлодуй беше модернизиран и обезопасен на цената на стотици милиони долари. Преди това е бил (другарите ни спестиха тази истина, както и ни спестиха Чернобил) цъкаща бомба. НДК някак си не ми се връзва като някакво постижение - просто една сграда (в която между другото също се вложиха ужасно много пари след '89г за да заприлича на нещо) . Другото хубаво на последните 20 години е затварянето на Кремиковци и затварянето на голяма част от заводите в долината на смъртта - Девня.

123

Анонимен

преди 12 години

104,двете му заплати първо нямаше да стигнат за консервите за 450 човеа,но много по-трудното щеше да бъде да намери толкова рибни консерви.

122

до 116

преди 12 години

доларът беше около 90 стотинки. А левът беше обезпечен с всички активи на банката. С какво е обезпечен доларът в момента? - с оръжие,с много оръжие което налага демокрация там където не искат да се покланят на сър долър.

121

Анонимен

преди 12 години

Абе я стига сте лаяли срещу комунизма едно време..това нямало,онова нямало..важното е,че имаше "кучешка радост" и изходни визи!ИЗХОДНИ ВИЗИЧетете хубаво,млади приятели във форума!Едно време едно прасе или овца излизаше по-лесно от държавата,отколкото един редови ГРАЖДАНИН!

120

Лошо

преди 12 години

Щом стигнахме до там , че да сравняваме комунизма и сега няма по лошо от това. Защо ще ме попитате? Прокрадва се явно носталгия по онова време, а лошо е това !!! Не се делете на червени и др. цветове, политиците ни и това чакат. Да станем най-сетно общество и да държим сметка на управляващите (независимо кои са те), какво правят, да ги накарам да работят за България, за нас, а не за джобовете си .

119

Анонимен

преди 12 години

120Дебилний, нищо не си разбрал от това което написах.

118

Анонимен

преди 12 години

Айде един *** се появи .

117

Анонимен

преди 12 години

Имаше повече българи в България, а това е най - важното.