247

Анонимен

преди 13 години

Напълно съм съгласна за пресирането.Това е начинът.Но възпитано и настойчиво.наложи ми се от Атина да се връщам в България да придружавам болен приятел по службите.Ако трябваше сам да се оправя-беше загубен.А така свършихме в рамките на два дни за общо 85-90 минути,включително и пътя отиване и връщане.Правилно зададени въпроси,получени отговори и уверения от охраната и настойчивост от наша страна.Не ми се наложи да чакам цяла нощ за номер-отидох и ми подадоха от автомата един от последните.

246

kpandjarova

преди 13 години

През юни си правих документите в Разград.Тогава успях за 6 часа да приключа,имаше около 200 човека и списък.Започнаха в 11 заради срив в системата-мудно и без всякаква организация.вдигнахме скандал и работата потръгна.Сега си идвах в Бг,за да помогна за същото на болен приятел живеещ в Германия.Първия ден се разходихме да разузнаем какво се иска,а втория ден-аз много рано за номер,после се върнах,донаспах се и с моя приятел около обяд зачакахме пред МВР.Чакахме не повече от 20 минути-общ.Изгрев

245

Vlado

преди 13 години

uvolnenie za slujitelkata-konsula da se premesti ot Parij v Kam4atka,Alqska,Burneo,Kongo ili ne6to podobno...samo taka 6te se opravim

244

Уляна

преди 13 години

До BGВсеки човек има право на избор къде да живее. А гражданството си го имаме по рождение. Чувствам се свободен човек и съм избрала страна , която ми харесва, а консулска служба не ме обслужва безплатно. За всяка услуга плащам, и таксите съвсем не са малки. Затова имам претенции и как ме обслужват

243

Анонимен

преди 13 години

Верно е заглавието - аз скоро си смених фамилията от Митрев на Митрева

242

Анонимен

преди 13 години

Сърдете се ба Сименс.Човека ви го каза преди 5 дни............

241

Поля

преди 13 години

Сънародници, не знам какво мислите Вие, но лично аз съм на мнение, че или трябва да започна работа в която и да е държавна структура или да изляза извън пределите на милата ни България и да си "загубя" паспорта и да "получа" амнезия на коя страна съм гражданин!

240

sofia

преди 13 години

моята сестра, която живее от доста години в Белград, имаше подобни проблеми с посолството ни там и се натъкна на същото лошо отношение, а паспорта успя да си го получи 3 години!! след като беше издаден и след хиляди разправии там и тук, в софия, външно министерство...

239

Анонимен

преди 13 години

SIGURNO HORATA koito rabotiat sa *** ili turtsi nali bilgarite sa mnogo inteligentni xora izviniavam se ot xorata koito ne gledat proizxoda

238

M_g

преди 13 години

Ами то с тая доставка и в БГ е така. Моите документи трябваше да са готови в петък и според сайта наистина бяха. Само че в съботата след него, след съответното чакане, служителката ми заяви "ами още не са пристигнали". На въпроса "Кога се очакват?", отговора беше "може би в понеделник, но за по-сигурно елате във вторник след обяд-за да не се разкарвате". И това за Сф. Какво остава за Франция - то си е далече - докато стигнат... ;)

237

От Холандия

преди 13 години

Аз от години вадя документи в София (5-то р-но), последният път бе точно преди да влязат в сила новия модел паспорти, може би затова само аз бях в р-ното, почти на ръце ме носиха. Иначе аз лично не знам какво е положението там сега но явно е доста зле след като интернет е пълен с тази тема. Явно на хората им е писнало но аз се питам дали, освен лошата организация, за хаоса не допринася и фактът, че всички изчакаха новите паспорти и после се юрнаха наведнъж? И все пак предпочитам това пред Хага.

236

Лора

преди 13 години

Вижте пък как американците не се шегуватautoclub.bg/index.php?menu=16&id=881

235

Breach

преди 13 години

Да споделя малко лични впечатления: издаване на лична карта и паспорт, 3то РПУ, София - ден 1-ви - от 12 до 4 на опашката - не успях да се снимам - ден втори - само +2 часа. Ден 3-ти КАТ 7:50 - закъснях! Опашката беше до портата (за да влезеш за номерче) В 14:00 бях приключил - 6 часа. Поне още 3-4 имам като получавам висене по опашката. Общо излиза към 14-15 часа. Два дни от отпуската ми. Иначе хората се държат културно и прилично. Просто толкова им е капацитета.

234

Deansky

преди 13 години

Браво на писателч . Не трабва да се търпи такава глупост . Не стига че ти зимат глупави такси но и Се пдоиграват. И БГ е така чакаши се редиш по опашки според думите на МВР трабав да става обработката за 7 мин. мен лично ми отне няколко часа висене и за 4 4овека час да ни обработчт документите които са малумни вярно /не вярно ама некомпетентните леки да се научят А Този консул да го врунат в БГ на в някоя мина да работи после защо в Европа ни мислчт за бастуни ама заради еи такива консули !!!

233

до 90-ти

преди 13 години

Щото ти си имаш в изобилие, а "умнико"?! Стой си там, в мизерийката, може и да измислиш някоя "велика" далаверка, барем си оправиш живота за години напред!

232

чокобоко

преди 13 години

до:недоумяващТи не си само недоумяващ а си и пълен *** , като служителите в посолствата ни.

231

нанси

преди 13 години

А ти какво си направил за тая държава че казваш кой какво да направи и кой какъв е ..какъв ти е проблема ?стой си в БГ щом ти е добре ,е на някои не ни харесва да живеем така .. а дали той не е по българин от теб самия дали ти не си безродник в собствената си държава?!!!

230

Анонимен

преди 13 години

Същата ситуация в България, откъдето се прибрах миналата седмица. Измислени са 3 нови тарифи - експрес 3 дни, бърза - една седмица и нормална един месец. В централния кадастър София, при платена експресна услуга за два документа ми сбъркаха името и ми казаха да дойда пак след два-три дни, във времето на компютеризирано третиране на информацията поправката трае 5 минути. Разсърдих се и чаках 55 минути. Не получих никакво извинение.

229

Губагу

преди 13 години

Ами те в Хага освен да се освинват по разнообразни "Народн поводи" друго не правят. Такива *** с конкурс да ги бяха избирали пак трудно щяха да ги съберат. Не говорят английски да не говорим за холандски. Той и българския им е труден на мен и холандски ми се приискало да говорят. Ейй такъв съм си аз мечтател Аман от чичови, стинкини и нинам си кви други некъдърници на представителни постове

228

Губагу

преди 13 години

Еми ей такива са като теб селяните по консулствана - нагли прости и нахални.Селянията ще ни убие