160

Как се прави!

преди 5 месеца

Минимална заплата 2500лв. Средна 5000лв. Необлагаем годишен доход 20 000лв. Над 20 000 до 50 000лв данък 10%. от 50 000 до 100 000 данък 20% над 100 000 данък 30% и така нататък.... просто пример! Може и по различни да са процентите и нивата но мисля че схващате идеята какво трябва да се направи.

159

Анонимен

преди 5 месеца

Гражданите в тревога:Липсват адекватни кадри в различните прослойки на елита. Нужна е революция!

158

Анонимен

преди 5 месеца

Тези пречки са поставени с умисъл. И ще си останат. Искате виетнамци и индийци да намалят заплатите на 100 евро на месец, но няма как да стане. Ще си плащате като в Западна Европа и толкова. Намерете начин да генерирате достатъчно печалба. Това е ваша задача като мениджъри.

157

Анонимен

преди 5 месеца

Кой ще ви работи за тия африкански заплати? Никой от западните държави няма да дойде тук защото и там няма кадри. От страните от "третия свят" също няма да дойдат щото заплатите им вече се изравниха с нашите по покупателна способност. Пък в тия най бедните страни трудно се намират образовани и работливи хора. Повечето търсят нещо да закачат от социалните системи и затова и те бягат на запад. Виждате всички мигранти минават транзит през България. Украинците дето дойдоха и те масово не работят.

156

Анонимен

преди 5 месеца

Германците искат да въвеждат 4 дневна работна седмица , Мъск , казава , че дори 3 дневна може да има .Тука искате по 12 часа да ви работим ! В Германия може да имаш 5 години стаж и като навършиш години ти дават пенсия , във повечето държави е 10 години стаж .Тука сме буквално роби ! Не могат да задържат работна ръка защото вече не им минава номера , ако меже още 30 години да ни клатят с 400 евро заплата , а те да карат Мерцедеси за тях ще е най-добре

155

Анонимен

преди 5 месеца

Внеси немци, те са с висока производителност, работят за 10 човека. Ще печелиш страшни пари от тях.

154

Анонимен

преди 5 месеца

Бизнесмените на 21 векТипичния бизнесмен гледа с поглед празен, той е късоглед и не мисли в перспектива, то това е и негова директива. Изисквания за квантов инженер, но заплата дава като за безработен пасажер. Его голямо като дворец, но със сърце на врабец. Усмивката му мазна до уши, но главата му празна уви! Навици на австралопитек, обича да плюска бифтек!

153

Анонимен

преди 5 месеца

Какъв е този "бизнес" и на кого е нужен , като цялата ни икономика е в девета глуха и не се мисли как да се подобри положението, да се създадат условия за инвеститори и тн. За какво ни е да съществува този "бизнес" като единствената полза от него е работодателя да си пълни джоба за сметка на работника, без никакво разавитие и визия за бъдещето?

152

Хахахаха

преди 5 месеца

Каквито работа дателните такива работниците. Едните сънуват азиатки, другите италианки. Капитализъм не се прави от комунисти - Ф Кастро. Или от децата им- това от мен.

151

Анонимен

преди 5 месеца

"Обаче програмистите пускат само техни хора да почват като стажанти и да се учат. " Абсолютни глупости! Търсят постоянно някой, който да върши работа, но няма, защото образованието е 0.

150

ДОКОГА ЩЕ ХРАНИМ

преди 5 месеца

БГ РУСОФИЛИТЕ, КОИТО РАБОТЯТ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ..?.... ДА СЕ НАПРАВИ СПИСЪК И ДА ИМ СЕ СПРАТ ПАРИТЕ В ЕВРО И ЛЕВА....

149

Анонимен

преди 5 месеца

Внос на африканци е нужен, но трябва да им забраним да бягат към свободата на Запад и да ги държим в трудови лагери. Който не работи да бъде бит и линчуван, а кражбата на работници да се наказва. Някой евролиберал ще каже, че това е консервативна политика от робството в САЩ и в колониите на Западна Европа. Този евролиберал мрази Европа, мрази нашата велика европейска история, мрази нашата колониална политика, направила Западна Европа велика. Изберете Шкварек за новия консервативен ред.

148

Работодател

преди 5 месеца

Заплати като в Германия не мога да дам. Нито икономиката ни е с такава производителност, нито българите са немци. Повечето гледат да се скатаят, да сплетат интрига, да пият кафета и пушат. Има хора на Изток, които ще овършеят земята за тези пари и ръка ще целуват, а и разходите за труд не могат да растат неограничено. Бизнесът следва да затвори. Като е голяма работа българинът, за замина на Запад да се доказва, тук има кой да работи. Средна Азия дават мило и драго да дойдат хората. Като пчелички

147

ИТтата обраха народа

преди 5 месеца

Програмист взема средно 7хил лева и има над 2 апартамента. Обаче програмистите пускат само техни хора да почват като стажанти и да се учат. Голяма са мафия и си пазят местата. Ако не се ставаше програмист с дебели връзки до сега програмистите в България да са двойна бройка. В тая посока да помислят депутатите.

146

Анонимен

преди 5 месеца

Липсват ви псиатри, да ви отвори очите че има работници но не за вас пинтиите.

145

Чичо до Красимир

преди 5 месеца

Като не стигат мизерните пари които даваш на работника да си покрие нуждите чакай да е мотивиран и да ти работи 8+ часа. Това че ти си работодател и си цъкаш по 18 часа на ден няма как да очакваш другите да са на твоя акъл, при положение, че и да се счупят пак същия дебел. Като не можеш да си мотивираш хората ги обиждай на мързеливи. После реви, че нокой не иска да ти работи. Мислиш като огрничен чорбаджия-изедник, Красимире!

144

Анонимен

преди 5 месеца

Мислете с главите си ! Тези реват за да спасят себе си и бизнеса ви , изобщо не им пука за вас .Ако не сте вие , тези не могат и 5 лева да изкарат !

143

Анонимен

преди 5 месеца

До Красимир ! Не бе пич , за колкото ни плащате толкова работим ! Смениси чипа братле , бизнеса не е за теб . Собственика на ИКЕА доскоро караше Волвао от 1986 година - капиш?

142

Анонимен

преди 5 месеца

Краси, общо-взето добре си го синтезирал в 90% от случаите. Затова обираш минусите.

141

Анонимен

преди 5 месеца

Един ценен съвет: За да имате кадри, които имат желание за работа и развитие, Ви молим господа работодатели, занижете безумните изисквания, дръжте се добре, проявявайте малко емпатия към служителите, похвалете ги за добре свършена работа, покажете, че се интересувате от кадърните! Премахнете шуробаджанащината във фирмите, разкарайте неадекватните ейчари и плащайте заплати, които да се индексират с инфлацията и спекулата!