50

Иван

преди 15 години

Ти си типичен темерут пубер - недоволен от всичко, всички на него са му виновни, и знай много, но само пред компа. Няма се изненадам ако си емо. Ама иначе станал в 9 и до 11 коментира вече, представям си те къв си ... Типичен хейтър... А ти от къде знайш, че си кореняк софиянец да те питам аз. То те са толкова малко вече. И ,да, от провинцията съм, селянин ако искаш не ми пука, щото като видя такива като тебе "софиянци", предпочитам да си остана на село, а не при комплексирани "столичани".

49

преди 15 години

Не е възможно столицата да побере цяла България. Как да стане? Всеки тук се бута... Като започнат от университета та до края... Изместват ни от университета с провинциалните си оценки, като че ли няма други университети в България. Заливат ни с мърсотия и селски манталитет, който не се изкоренява нито в София, нито никъде... А да не говорим за нахалството и безочието у повечето!

48

-

преди 15 години

Ето ви 20 признака, по които си личи че сте от провинцията. Кой ще се познае? 1. За вас МакДоналдс е скъп ресторант с вкусна храна и изискано обслужване.2. Считате 100 долара на месец за висока заплата.3. Повече от всичко на света мразите софиянците. Най-често се обръщате към тях със селяни.4. Москвич това е добър автомобил, а Жигули истинска лимузина!5. Ходите на вилата не за да почивате, а за да работите.6. Купувате си битова техника от световно известните марки Sonie, Panasonix и Pieonnear, както и дрехи на най-добрите световни производители Badidas, Naik и Ribok.7. Симпатизирате едновременно и на царя, и на комунистите.8. 300 грама ракия на ден за вас това не е алкохолизъм, а просто в реда на нещата.9. Вместо Извинете, казвате Опааа!.10. Любимият ви хипер-маркет е Илиянци, а ЦУМ нещо като къща-музей.11. Качвате се с подскок на ескалатора.12. Настръхвате от вълнение в метрото.13. Където и да отивате минавате през гарата, защото ви е страх да използвате непроверени маршрути.14. Интернет клуб ви звучи като публичен дом.15. Когато ви кажат кликни клякате.16. Бързо се сближавате с шофьорите от Градския транспорт, тъй като само те слушат вашата музика.17. 20 лева за такси до Центъра ви звучи нормално.18. Отнасяте се връждебно към банкомати и врати с фото-клетка.19. Дънки, комбинирани с хавайка е последния писък на модата.20. Докато пиете кафе във Виенската сладкарница тайно набирате собствения си мобилен телефон. Вдигате след края на мелодията и провеждате кратък, но шумен разговор. Не искам никой да обидя с това. Вече гледам с голяма ирония и насмешка на спора София-Провинция. Родена съм в София и цял живот си живея тук. Родителите ми също са от тук и техните и т. н. Но да си го кажем направо нашата столица на нищо не прилича. Отвратително пренаселено е вече. Независимо колко хора от провинцията са дошли в София всеки ден всички ние пътуваме в едни и същи задръствания, в едни и същи претъпкани рейсове и хвърляме едни и същи нерви по пътя до работа и обратно. Докато няма мисъл, съзнание и самочувствие на достойни българи няма да има успех и просперитет за нас.

47

Българин

преди 15 години

С тези темпове скоро Перник ще е квартал на София.Заради голямата безработица и факта че всяка фирма която се създаде си прави офиса в София и по малко в другите градове.И София стана Бизнес столица само офиси се строят и Молове невийдам смисъла от тези постройки.

46

kristina

преди 15 години

А и който я е писал тази статия, дано да му е последната,едвам я дочетох - простотия голяма!

45

Kristina

преди 15 години

Пази,Боже,сляпо да прогледа...Много ми е забавно като ви чета глупостите.Какви софианци,какви пет лева.Кореняци софианци...майка му от Елин Пелин,а баща му от Перник,обаче се бара за столичанин.А и още ли хората от Люлин си мислят,че са от София?До вчера е ходил с влак на училище,защото е живял в селце до София,но днес...вече сме от столицата...смях...смях...

44

преди 15 години

Neznam sofianci , ama prostia selianin kato doide v sofia, sloji 50 lv v djoba, 20 lv benzin v golfa i stava tarikat. neznam 6to e taka?Ili vleze v Nai i ve4e e mutra.Ne sa vinovni selianite a kompleksite koito izbivat kato doidat v Sofia ili Varna primerno!

43

T_T

преди 15 години

Ах тези кореняци софиянци бе ... ама вие мн знаете да се защитавате дето баба ви сигурно е от село и вашите родители са се преместили в София и глей сега аз имам право навсякаде и над всичко .. туй софиянец като видим на мойто село ( Варна ) ич не се разправамЕ с него то бива нахално ама баш толкова ли ... Та и тая такса смет и туй апартаменче кой знае какви "големи" данъци не плащате .. не стига че заплатите са ви по-високи от колкото в който и да е друг град ,а се и оплаквате.. А тоя дето е писал тая тема и още 29030190 теми да напише пак няма да се научи и на български език и на писане на теми .. ( Дарт Вейдар ака Дарт Мол или Дарк Вейдар е ? или 2в1 ? ) . А най-жалкото е ,че полицай да вкара 300 лева глоба в касата е НЕВЪЗМОЖНО като могат да си делят по 100 лева с колегата .

42

alankolu

преди 15 години

abe spiro li si spirt li si spirtosan li si gram akul nqma6 v golqmata kuha kratuna da ne misli6 4e na horata im e mnogo priqtno da zarejat dom i semeistvo za da doidat tuk i da gledat samodovolnite mutri na nqkoi oligofreni kato teb PROUMEI GO PRAVQT GO OT NEMAI KADE PROSTO NQMA RABOTA PO MALKITE GRADOVE I NQMA KAK DA SI IZDURJAT SEMEISTVATA DA TE PITAM PROFESORE AKO SOFIA NE BE6E STOLICA I NQMA6E TOLKOVA RABOTA TI 6TE6E LI DA SI STOI6 TUK I DA KAZVA6 DRUGITE SA SELQNI TI SI NAI GOLEMIQ SELQNIN I OT TAPACI KATO TEB BULGARIA E STIGNALA DO TOVA DEREDJE

41

преди 15 години

хехаехаех 26 браво баче добре казано и на място хехахехае

40

djasta prasta

преди 15 години

пресякох правилно. само на сфетофари де, щото на пешеходните ме е страх. и ходя пеша до работата - по 1 час сутрин и вечер :). избирам си шорткът-и между уличките да не дишам гадости. весело е. ако си представиш, че ти е весело. и е уютно, широко, спокойно. не е трудно. стига да искаш да се разтъпчеш всеки ден по малко - готово. пък все някой ден ще се оправим. акъл и воля и няма да е толкова трудно.

39

преди 15 години

Ей, хора, стига с тези "софиянци и селяни"! Когато не си точен човек, няма значение къде си роден и къде си отишъл да работиш и живееш. Трябва да се живее по правилата и да се спазват навсякъде - не виждам нищо срамно в това.

38

Spiro

преди 15 години

"абе, Spiro, и аз съм от "прованса", но като дойдох в София преди 9 години не беше такова чудо.... ходех пеша по бул. България и нямаше три реда коли"Изобщо не се заблуждавай, и ти си част от проблема. Всички селяни сте част от проблема на София. Направихте града по-мръсен, по-шумен, по-неприятен за живеене. Изобщо не ми пробутвай някакви лафове за инстинкти и т.н., като искате да ви е хубаво, направете си вашето населено място подходящо и гостоприемно. Ама вие искате да се местите като номади и само да взимате ... емигрантска психика.

37

преди 15 години

Само изказването ти "Не съм бил плащал - как да не съм? Данъка ми го взимат от работата." си личи колко ти е пипето у селската тиква. Да си чувал за данък сгради и такса смет? Не си? А на село тия работи не ги ли плащате? - Или там с качуката с магаренцето и сметта у дерето.Щото ние тук се бъркаме дълбоко за тези екстри, ама вие идвате и мърляте, а после и претенции имате.

36

преди 15 години

абе, Spiro, и аз съм от "прованса", но като дойдох в София преди 9 години не беше такова чудо.... ходех пеша по бул. България и нямаше три реда коли. Но, като всички които се чустват граждани на света, и аз си опитах късмета, и сполучих. плащам повече данъци отколкото София може да ми даде обратно, ама това е. Естествената миграция е нормален процес, заложен е заедно с инстинкта за оцеляване. Просто трябва да се спазват нормите и законите, за което алармира и статията.

35

rudeboy

преди 15 години

evalata, bate, dobre che ni prosvetli...to tova e iasno na vsichki, ima mn po-dulboki problemi, zaradi koito tova niama da se sluchi tolkova lesno...statiata mi zvuchi kato evtina predizborna kampania, ama ako te slojat na kormiloto na vlastta da vidim dali shte ti e tolkova lesno da razdavash akul...

34

бай Колю

преди 15 години

СПИРО ЩО НЕ СЕ СРЕЩНЕМ ДО ЦЕНТРАЛНА БАНЯ ДА ТИ СТИМУЛИРАМ ШОПСКАТА ПРОСТАТА И ДА ТИ МИНАТ ЛОШИТЕ МИСЛИ?п.п. преди да доида ще се изкъпя и няма да ям чесън.

33

Ана

преди 15 години

Не живея в София,но съм близо и често ми се налага да ходя до там за документи и тн.По-голямо приключение от това да шофирам там не ми се е случвало.Голяма джунгла е,особено за млад шофьор като мен.*** пък е яко,ако свикнеш там,можеш да караш навсякъде.И е 300 пъти по-добре от градксия транспорт.С тия шофьори,дето само псуват и се нервят...

32

преди 15 години

Аз давам апартамент под наем и съм си декларирал цялата сума на наема. И си плащам данъка. И се осигурявам на реалната заплата, която взимам. И на месец плащам над 600 лв. данъци. И това всеки месец. И за това, когато някой ***, ***, или както искате го наречете, ме засече или ми отнеме предимство и органите на реда си свиркат и се правят на 3 и 1/2, без никакви угризения на съвестта си го ошамарвам. Пък ако е някой по-якичък, помагат и колегите. И така - щом живеем в джунгла и не можем да се разберем като интелигентни хора, то тогава важат законите на джунглата !

31

Селянин

преди 15 години

Аз съм *** селянин и бачкам в София. В Лондон и Париж не ми забраняват да живея, а в София да ми забранят - хайде де... Цапал съм, бил съм ***. Ами има си глоби за това. Не съм бил плащал - как да не съм? Данъка ми го взимат от работата. Я да попитам аз кой от вас софиянци, който дава под наем плаща данък за това? Мое да съм ***, ама не съм улав...