159

Анонимен

преди 1 година

За тези дето вземаха заплатки за да се подпират, соцчето беше рай! За хора дето искат да се развиват, беше ужас!

158

Страхил

преди 1 година

Именно защото тока струваше 2 стотинки затова цялата държава фалира. "Безплатното" излиза най-скъпо. А лимонадата беше 9 стотинки но заплатата беше 100 лева.

157

Анонимен

преди 1 година

Най-добрите години бяха 1970-1989. Разбира се оценка може да даде само човек, който е бил на поне 18 години през 1975 година.

156

Съжалявам

преди 1 година

Знам че Видин е град с много големи икономически проблеми, което е много жалко! Но работата се създава от хората, тя не пада от небето! Държавните работи са съвсем ограничен кръг и те не са добре платени!

155

Факт

преди 1 година

До 1989 навсякъде хората бяха усмихнати и весели, а след 1989 са намръщени и тъжни. Само децата правят изключение поради възрастта си.

154

Кина

преди 1 година

Има интервюта с Тодор Живков и той си казва човек: социализъма беше едно недоносче! Това беше режим който се саморазрушаваше. Защо? Защото на всеки 10 човека, 7 човека крадяха. Държавата лъжеше че плаща, а хората лъжеха че работят и накрая всичко рухна като турска сграда с лоши тухли.

153

доктор

преди 1 година

Тогава и презервативите (ако успееш да си намериш да си купиш) не се гънеха толкова...

152

Разликите

преди 1 година

Разликите преди/след 1989 1.тока струваше 2 ст. дневна и 1 ст. нощна тарифа и никой не мислеше, че трябва да го плаща, както сега 2.Чиста вода, сега не е 3.Опашки за някои стоки като хляб, но купувахме по няколко истински хляба. 4.пълни с купуващи хора магазини, сега с гледащи 5.Чакане до първа доставка за лека кола (без Лада), сега чакаш 2 години 6.Трудно се пътуваше до западна Европа и САЩ, но и сега е така по други причини 7.Имахме пари и всеки си купуваше всичко, което иска,макар и не на миг

151

Анонимен

преди 1 година

80 Бг беше фалирала по магазините по един вид стока като чакаш на опашка за нея.ако живееш в малък град повечето нехранителни стоки ако ги има бяха в окръжните градове.ако искаш нещо качествено от прогнилият капиталистически свят само от кореком с долари но няма от къде да ги купиш освен на черно но не по официалният курс което пък е незаконно.някой възхвалява аец но незнайно защо имаше режим тока.не забравяйте или знайте че имаше гражданство границите бяха затворени за пример северна корея.

150

Анонимен

преди 1 година

Соца беше временно наложен от Съветската Армия, Тодор Живков беше някаква гротескна фигура на която хората се смеха на неграмотност! Аз съм чел разсекретени протоколи от срещи на СИВ и Варшавския Договор, в който представителите на другите соц страни са се втрещявали от неговата некомпетентност, макар и самите те да не са блестящи с образование!

149

Анонимен

преди 1 година

През 1942 по царско време влизане сила забраната хората от провинцията да се преселват в София, но през 1990 демократите махнаха забраната. Затова за живеещите в София най-хубавите години са между 1942 и 1989 години

148

Спасов

преди 1 година

Да ви припомня някои големи "успехи" на социализЪма: 1. спиране на тока на 2 часа, 2. спиране на водата всяка седмица 3. опашки за всякакви стоки: олио, хляб, сирене... 4. празни магазини, 5. чакане за един смотан Москвич поне 10 години да си го купиш, 6. не можеше да се пътува до западна Европа, 7. даже и да имаш пари нищо не можеш да си купиш ако нямаш връзки, и т.н и т.н

147

Анонимен

преди 1 година

по кирово време беше супер

146

Анонимен

преди 1 година

преди 9 септември 1944 на 105 съм

145

Шоп 66

преди 1 година

Най-убаво си беше у соцо оти най-арно се крадеше! А сега не е ич арно оти много малко може да се краде!

144

Анонимен

преди 1 година

80 те години аз нямах право от Варна да отида да живея в София! То феодалната система е най ефективна защото феодала няма разходи! А и крепостните са щастливи, защото не могат да си представят живот без господар, иначе трябва сами да решават, а те не могат!

143

Анонимен

преди 1 година

Ще кажа на всички сополанковци . Специално за вас в Ю-туб ( вие друго не знаете) има филмчета които се казват БЪЛГАРИЯ КОЯТО СЪГРАДИХМЕ гледайте и плачете

142

Пена

преди 1 година

Около 1990 г. и България и СССР бяха фалирали но това се пазеше в тайна. Как си представяте Тодор Живков да излезе и да каже: другари, бяхме пълни некадърници със съветските другари и добре че бяха златните резерви от царско време че да закърпим положението!

141

Стар Софиянец

преди 1 година

Най-добре беше през 70-те и 80-те години. През 60-те все още силно се чувстваха последиците от Втората световна война и репарациите, които България плащаше. После след 1989 година повечето знаете какво стана, макар че за страшно много неща яко ви лъжат.

140

Анонимен

преди 1 година

Досега от както се помня всяка година нещата ставаха осезаемо по-добре, после дойде ковида и от там рязко надолу и още не сме стигнали пика на това падение.