58

Анонимен

преди 2 години

До Бай Тошко 37 "И тоя с празните апартаменти дето не чака балона каквко ще ги прави, че не разбрах?" Няма да чакам нищо и никого, нито пък ще ти чета "обявите". Тристаен в центъра вече 12 години ми е зает и не ми бери грижата; човек трябва да си ИЗБИРА наемателите, в това е единствената уловка. И двамата ми наематели досега са били чужденци с прилични доходи и образование.

57

до 57

преди 2 години

Абе да ти кажа не е само това. Много къщи се изкупиха тук където съм аз и повечето са млади семейства с малки деца и чужденци (които ги предпочитам защото си косят пред къщите).

56

Анонимен

преди 2 години

Буци ги прати да учат за овчари

55

до 56

преди 2 години

Просто така сме свикнали. Понеже сме малка държава и гледаме всичко да ни е близо. В по-големите страни да пътуваш 100 дори 200км за да отидеш на работа всеки ден е нещо нормално.

54

Анонимен

преди 2 години

Просто хората се връщат в родните си места, което е хубаво

53

Анонимен

преди 2 години

Да живееш на село и да работиш в града и децатата ти да ходят на градина, училище или да излизат по заведения и да водят социален живот, означава едно безкрайно пътуване и прекарване на часове в автомобила. Поне в София и Пловдив със сигурност е така. За хората, които не виждат проблем в това, ок. За такива, като мен, които смятат стоенето в автомобила за изгубено време, селото не е опция за постоянно живеене. А и поддръжката на къща е доста по-ангажираща и голяма.Но всеки има различни виждания.

52

до 52

преди 2 години

Аз сложих котел миналата година с пелети. Зареждам го сутринта и не го мисля после. Цялата къжа е в мрежа и стаите са с радиоатори. Ако съм сам просто паля камината :)

51

баба Ленче

преди 2 години

А дано!!!

50

Анонимен

преди 2 години

Това да се работи от вкъщи в било уникално. Върнах се в родният ми град и повече от година нямам разходи за наеми, асансьори, чистачки и т.н. Шефа също е доволен, че освободи офиса и не плаща наем и конаумативи. Направо е супер.

49

Анонимен

преди 2 години

Значи отдавна няма печки по селата, а парно. На пелети е супер. За тревата си има бензинови саомоходни косачки и училищата са на ниво, а в детската градина имат и деца от града, което е абсурдно...

48

Анонимен

преди 2 години

Селата в момента не са това което много хора си представят като чуят село. Няма вече бягащи патки офце и ***. Няма го ония аромат на *** и разни чобани да викат. Повечето са млади семейства и най-много да посвят някой домат.

47

Анонимен

преди 2 години

Значи само един съвет ако някой реши да го прави гледайте да сте крайна къща в покрайнините на селото. Ще ми благодарите после :)

46

Анонимен

преди 2 години

Селото не се възражда и никога няма да се възроди. България е умираща държавичка. Хората бягат на село защото нямат избор. Да се възроди селото значи богата държава, всичко механизирано, и само няколко процента работят в селското стопанство и приоизвеждат продукция за всички. Хората живеят на село защото там е по спокойно, и има ифраструктура да пътуват до града. А сега не е така, хората бягат от мизерията, връщаме се 100 години назад. Целият западен свят се срива в момента.

45

ЧОВЕК

преди 2 години

ВЯРНО Е - СОФИАНЦИ ОТИВАТ НА СЕЛО, А СЕЛЯНИТЕ В СОФИЯ. ЗАТОВА ОБРАЗОВАНИЕТО НА СЕЛО Е ВЕЧЕ Е ПО-ДОБРО ОТ СОФИЯ, А И СЕЛЯНИТЕ ТАМ ПОУМНЯХА.

44

Анонимен

преди 2 години

Егати коментарите :) значи щом не е село на в дън гори телилейски не се брои така ли :)))

43

Анонимен

преди 2 години

Зелените енергии от перките и соларните панели не стигат дори да се покрият нуждите за битово потребление, какво остава за индустирята. Западът няма енергоизточници, нови енергии не се виждат на хоризонта колкото и да се напъват комиарите от Брюксел да ни убеждават в противното и да налагат зелените си политики. Производството ще се съкрати със 70-80% при Зелената сделка, хората които останат без работа трябва да са на базов доход, или на село сами да се изхранват, ако до тогава не уморят населението с ваксини, останат ли много - тогава доброволна евтаназия.

42

до 40

преди 2 години

В момента говориш на изуст без да имаш реална представа от нещата. На моята улица вече няма къща за продаване защото ги взеха и главно млади семейства и една двойка от англия.

41

Анонимен

преди 2 години

Това, което е на 20-30 минути от града не може да се нарече село, това си е предградие, като Войнеговци, Подгумер и Локорско примерно, те са си вече квартали на столицата. Говорим за истинските села, там никой не се е върнал и няма да се върне, мъртвило е!

40

Анонимен

преди 2 години

Ние миналата година се сдобихме с къща на 14 км от Ал.Невски, която ползваме през ваканции и уикенди. От тогава в селото поне 10 къщи се построиха/купиха. Да имаш къща не е лесно, защото двора си иска ежедневна поддръжка. Време за лежане под сянката на ореха почти няма. Работим от вкъщи, опитахме да живеем там, но само развозването на децата ни е 3ч на ден+поддръжката на двора/къщата+работата ... сега я ползваме като вила. Като дом ще я ползваме най-рано след 10 г. Къщи има, инфраструктура - не

39

Анонимен

преди 2 години

Как ще се върнат хората към селата, след като всичко, което е направено като канализация, пътища е от времето на 60-те години. Хората напускат, защото нямат елементарни условия на живот. Аз съм от София и това е моят роден град, но не обвинявам хората, които идват в големите градове, защото е нечовешко да се живее в тези условия. Преди имаше аптеки, фелдшери, линейки, детски градини, училища, а сега пустош. Но иначе борба за власт като че ли сме цъфнали от 30 години насам.