26

Българин

преди 2 години

Заплатите и цените да се фиксират от държавата със закон както е на запад при капитализма, само комунистите в България дерат кожата на народа с ниски заплати и високи цени.

25

Анонимен

преди 2 години

До stamen - "Сякаш разходите на труд не са част от себестойността." - Веднъж имаш злощастието, да се сблъскам съ счетоводстовто на фимра с 400+ служителите, от който 250 бяха на минимална заплата. Разходите за заплати, бяха едва 4% от всички разходи, а печалбата им беше двойна. Дори и да стане двойанн минималната, пак не би качила цената на крайния продукт с повече от 2 до 4%.

24

Анонимен

преди 2 години

Ся долара ще стане по слаб от лева отколкото лева да се обезцени!

23

Анонимен

преди 2 години

Ами издайте закон тогава, дет ЗБАРАНЯВА СЪС ЗАКОН, да са вдигат цените ... законно!

22

Анонимен

преди 2 години

Няма как да стане виденова зима стига сте плашили по старите. Колкото като почна ковид пандемията свърши тоалетната хартия хляба и олиото...

21

Клоунски Свят

преди 2 години

До Анонимен - да мечтаем за 1997 - прав си, тогава поне още имахме ЛЕВ, от валЮтения борТ насам имаме дериват на Дойче Марката - и поради преливането и във ЕВРОто имаме дериват на същото.Евро-толерасткия си го наби с 2000 с перчене на Русия и лапане на ШОРОШКИЯ чрез марионетките-управници и газта е ЧЕТВОРНА (1000$) - ето ги наще тука е даже статията за вдигане октомври и ноември на ГАЗта и планувано такова на ток, топла вода и парно от януари 2022.1996-1997 ще ни се стори като разходка в парк

20

stamen

преди 2 години

Значи, хем да се увеличава минималната работна заплата, хем цените да си стоят непокътнати. Сякаш разходите на труд не са част от себестойността. Да продължаваме да добавяме нови пари в обращение и това да не влияе върху цените. Тези експерти чували ли са за т.н. количествено уравнение:количеството пари в обращение х скоростта на тяхната обращаемост= количеството стоки и услуги х техните цени? Може ли да увеличиш едната страна на равенството, без да се увеличи и другата страна?

19

Жан Виденов

преди 2 години

1 долар = 3000 лева.

18

Смешник

преди 2 години

Кнсб 30г не си мърдат пръста да се спре нелегалния тип работа ся ревнали за пандела сте щото и вие лапахте ся кат няма кифтета ривете. Що тоя от кнсбИ прочие не емигрират ам всички такива си седят и са доволни в бг

17

Анонимен

преди 2 години

Виденовата зима никой не я помни вече, защото не беше толкова страшно. Само cocopoидите плашат с нея. Виденоват зима ще бъде като приказка в сравнение с това което идва сега.

16

Релист

преди 2 години

Радеф и армия ще Ви припомнят Виденовата зима!

15

Анонимен

преди 2 години

За да растат наемите на стоката на пазара на труда трябва да има постоянно нарастващо производство и пазар за него, и така работодателите ще се състезавата на пазара на труда да наемат стоката на по-високи наеми за да осъществят бизнес проектите си което да им донесе печалба. Вие как я виждата тая работа да стане в България - в целия западен свят производството намалява, няма ресурси, няма енергия, а ресурсите и енергията са в Русия.

14

Анонимен

преди 2 години

Виновни са 9ти септември, 45 години социализъм, комунистите, ДС, Путин и Русия.

13

Анонимен

преди 2 години

Промяната идва :)

12

Анонимен

преди 2 години

За 1997 може само да мечтаете сега. Тогава просто преоцениха парите и стопиха кредитите на мошениците и спестяванията на хората. А животъя си продължи нормално - заплатите бяха коригирани веднага, не е имало спад на жизнения стандарт. Това което се задава сега е много по ужасно, и спестявание и доходи - всичко отива на кино.

11

Анонимен

преди 2 години

До ха-хаНяма при теб, при мен има. Досега бях по договор на 1000 лв. - чисто 800. От Септември месец съм на 1460 лв. - чисто 1180 лв.

10

Перниканец

преди 2 години

Увеличение на доходите ?!? Това пък откога...

9

Анонимен

преди 2 години

Влиза в сила зелената сделка на Еврокомисията. Който произвежда трябва да произвежда с ток от вятърни перки или соларни панели (а той не стига дори за битово потребление). Страни като България никога няма да произвеждат защото не могат да платят данъка въздух - така наречените въглеродни квоти, да не говорим за развитие на индустрия и икономика която в България е нула. Българите все повече ще обедняват.

8

ха-ха

преди 2 години

В частния сектор увеличение няма

7

реалист

преди 2 години

2021 ми е като 1997