61

Анонимен

преди 2 години

ДВЕ СЪСЕДНИ СЕЛА НЯМАТ ОБЩА ИСТОРИЯ А КАМО ЛИ ДВЕ СЪСЕДНИ ДЪРЖАВИ...ЕДИН КРАЕВЕД В ЕДНА ОБЩИНА В СОФИЙСКА ОБЛАСТ МИ РАЗКАЗА КАК ДВЕ СЪСЕДНИ СЕЛА ИМАТ КОРЕННО РАЗЛИЧЕН ГЕНЕЗИС НА ЗАСЕЛВАНЕ,КОЙТО НЯМА НИЩО ОБЩО ПОМЕЖДУ ИМ...И ТУК СТАВА ВЪПРОС ЗА СЕЛА,КОИТО СА НА РАЗТОЯНИЕ 0,5 КМ ЕДНО ОТ ДРУГО.

60

Анонимен

преди 2 години

Освен БьеСиПье-то, наш Грипчо си направи не ЕДНА, а цели ТРИ партийки, ПОПУЛИЗМЪТ, комунистическите клишета и злоба се леят в изобилие от устенцето му като чалга за ушите на лумп...ните, и поне десетина диктатура не му мърдат. Да му мислят лумпе...те, които си го избраха - ние си имаме работа и нямаме време за глупости, нали все пак някой трябва да ви храни?

59

Анонимен

преди 2 години

българия не е пример за никого не само в европа,но и в света...българия е бедна,корумпирана и съсипана и това нещо македонците го виждат и са потресени от мизерията и оскотавянето на българските граждани.република македония като че ли съумя донякъде да запази икономиката си след разпада на югославия,докато в българия всичко е разрушено.

58

ИМА ОБЩА ИСТОРИЯ

преди 2 години

До НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН: Има обща история, как да няма. След като сме били един народ защо Самуил да е бил цар на тези, които са живели на територията на днешна България, а да не е бил цар и на тези, които са живели на територията на днешна Северна Македония. Да не признаваме това, че сме имали обща история значи да не признаваме, че сме били един народ. Трябва да се върнем към корените си, за да разберем какви сме днес и какви можем да бъдем утре.

57

Диана

преди 2 години

Нова врътка насърбите! НО...Отново искат компромиси! Не могат да разберат тези хора, че с истината компромиси не могат да се правят!.. Езикът ни бил един и същ, но бил признат международно като два различни езика!..Смешки!..Хем един и същ, хем два езика - къде е истината, значи?! Ние за днешния език не се борим - борим се за историческата истина , за българскара идентичност на македонците, за честно отношение към историята, за нормални честни и коректни взаимоотношения без хулене на България

56

Зори

преди 2 години

Айде стига вече с тия Македонци. Дреме ни на оная работа.

55

Анонимен

преди 2 години

Тия "дрУгарски" пътувания до Брюксел и гостувания в София си бяха чистА СТРАСТНА румба-театро за пред Американския посланик и ЕС , които натиснаха нашата румба да ги пуснем в Еуропата и му обещаха "подкрепа". Да де, ама като Кремъл не ще, нашто меке...ре НЯМА накъде да мърда. Така си е открай време - разкрач през океана, в резултат - вече ПЕТА година никой освен мерцеДЕСА не гледа сериозно на нашто "РУСКО-натовско генералче". Е, ТОВА си ИЗБРАХТЕ!

54

Анонимен

преди 2 години

Ех да беше Божидар още сред нас..

53

Тикволандия

преди 2 години

До SHEFA: Данните са в интернет - чети. А ти можеш ли да кажеш последно кога си видял по някой от телевизионните канали репортаж за промишлено предприятие (без джипа на Бойко да е там)? Не я интересува това нашата журналистика. Не че има връзка с темата на статията.

52

НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН

преди 2 години

Стига с това обща. Няма обща история. Те само това и чакат - обща, за да може да имаме различни народи, нации, езици, царе, възрожденци и писатели. Спрете с това обща. Историята е само една, българска! И историята е наука, не е научна фантастика! Борави с факти, при нас те са 100%, при РСМ са 0.

51

ognyanz

преди 2 години

Имаме обща история. От тях се иска да признаят това, да го отразят в учебниците си, да не дискриминират тези в РСМ, които се считат за българи, и всичко ще си дойде на мястото. Ясно е, че не е лесно. Техните историчари и политици с години са се упражнявали в анти-българизъм, израснало е цяло поколение, на което са му разправяли, че българите са татари, окупатори, фашисти и т.н. Така че да не чакаме бързи резултати. Зоран Заев поне се опитва да намери решение, приемливо и за тях, и за нас.

50

SHEFA

преди 2 години

НЯК0Й М0ЖЕ ЛИ ДА МИ КАЖЕ КАКВА ИК0Н0МИКА ИМАМЕ НИЕ?-КАКВ0 ПР0ИЗВЕЖДАМЕ НИЕ?

49

Георги

преди 2 години

Селски тарикат е Заев.Иска първо да влезе в ЕС,а после да се коригира историята на С Македония?Само на консщият пазар се правят такева уговорки!

48

Анонимен

преди 2 години

С тоя тарикатлък Заев вече изигра Борисов преди време. Друг е въпроса, че Борисов не бе чел това което подписа с РСМ. Нека новото ни правителство да не се връзва на обещания повече...

47

До 50

преди 2 години

Е нали РазБойко ни цъфна и върза, сега пък сме нямали икономика? Кое от двете гербаре крадливе?

46

Анонимен

преди 2 години

До xaxsasбТревата трябва да е легална на всякъде. Абсурдно е с нашите закони спрямо тревата. 80 процента от децата на политиците и полицайте пушат, вкл и политици и полицай, съдии. Голяма част от обществото също. В Америка ,коато толкова е тачена от нашите политици също е легално. Това е огромен финансов ресурс за която и да е държава

45

xaxsasб

преди 2 години

До Анонимен 40 - Легализираха тревата. Скоро ще започне да се залива с туристи от балканите. Ако влязат в ЕС още повече.

44

Анонимен

преди 2 години

Като влязат в ЕС икономиката им още повече ще се влоши. След влизането на България в ЕС всичко беше съсипано, България вече няма икономика, всичко се произвежда и се внася от ЕС, българите само слугуват като черноработници на богатите западняци.

43

Анонимен

преди 2 години

"...Македонски цар бил Самуил... Срам " 40,те и името му са променили всъщност,за тях той е - СамОил.При наличието на толкова доказателства в наша подкрепа,при наличието на документи и исторически паметници,защо правителствата на БГ 30 години толерира тяхната кражба и фалшификации на историята?Те са абсолютно промити сърбо-мозъци,но кучето скача според тоягата! Щом не ни обичат,поне да се научат да ни уважават! Еничари,които са забравили корена си за няма 100 години!

42

Анонимен

преди 2 години

Аре стига с тази Македония де. Имаме си достатъчно проблеми