168

православен патриот

преди 3 години

И пак могъща Русия ще спаси света !!!! СЛАВА РОССИИ!!!!!

167

1

преди 3 години

До Дърт русофилРусофилите не сте българи, тъй че какво таите към "братския руски народ", не засяга българите. И това ти го казвам аз, а не човека, който поства с ника Чебурашка.

166

Анонимен

преди 3 години

До Антон Иновацията на тая ваксина е че се атакуват едновременно няколко белтъка, докато на практика всички останали използващи векторен подход са се вторачили в S белтъка, който отговаря за рогата с които коронавируса се захваща към клетките. Доколко ще е ефективно, може да се съди само след масовото му приложение и то при сравнение с други ваксини.

165

Анонимен

преди 3 години

До До 199/203СА е купила ваксина от ВСИЧКИ, които са казали, че разработват (или по точно, не ваксината, а правото да си закупи, когато такава има произведена) и причината е точно, че имат повече пари отколкото акъл.

164

Ласмаги Джасмаги

преди 3 години

Кои имат ваксина тия които са го разработили

163

Анонимен

преди 3 години

О да Саудитска Арабия ще е полето за тестване върху жинуря и гомосексуалистов щото там много ги обичат .ахаха

162

Анонимен

преди 3 години

От бързането на съветските учени разбрах че са прескочили стадия с изпробване върху лабораторни мишки и зз целта са използвали живи руснаци.

161

До 199

преди 3 години

И Саудитска Арабия е купила от ваксината. Това ще да е като нямат петрол и са по-гладни от Бангладеш.

160

Анонимен

преди 3 години

Ваксината не лекува бе гуфри.Тя се дава превантивно за да се изкара след време заболяване по-леко и за по-кратко време.

159

Анонимен

преди 3 години

До Антон Инситутът държи патент за аденовируси за вектор, това и разработва. Не може да се разработват ваксини на база на патенти на немци, киайци или американци. А какво ли не, вече е патентовано.

158

Обективен

преди 3 години

От тая новина разбрах,че американските и европейските учени само се перчат,ама нищо не откриха. При всички случаи руската ваксина е някакъв пробив. Може да не излекува всички,защото е трябвало да се правят още тестове,но голяма част от болните,които не са в краен стадий,може да се излекуват.

157

Анонимен

преди 3 години

Кои са я купили.Сиера Леоне.Свазиленд.Конго Нигер Мали Заир Камбоджа Хондурас и други колоси.

156

Анонимен

преди 3 години

Трябва да си луд русофил за да ползваш тази ваксина.

155

Анонимен

преди 3 години

Кои имат ваксина тия които са го разработили.

154

Анонимен

преди 3 години

До Бонобо -продължениеХич не е интересно. Руснаците ни презират, защото в България има русофили, които са готови да продават българите за без пари, и мислят за нас като за трета категория хора заради въпросните. Съответно са ни мачкали по тоя начин, но чрез марионетките си в България.

153

Антон

преди 3 години

До Анонимен 191Точно това и аз писах по-долу, основния проблем е не толкова безопасността а ефикасността на руската ваксина. Лъжливото чувство за сигурност.

152

От един българин

преди 3 години

Чебурашке, много си нахална. От толкова омраза към Русия, ако зависеше от теб Украйна не би взела от тая ваксина не само сега ,но и за в бъдеще. Знаеш ли колко време отнема патентоването на ваксина ? Ще ти кажа около 1 година и половина. Заразените ( за които има информация са над 15 млн) Ако се проточи до нова година например ще са още 15 млн. Ако не беше толкова опасен вирусът, защо мислиш,че нямаше да се изчака? И ще ти повторя БЪЛГАРИН съм, НЕ руснак. Няма време да се чака година!

151

Анонимен

преди 3 години

До БобиСамо дето това казва нещо за това как се "сертифицира" в Китай. Дават "сертификатите" на кило, и който изгори изгори. ЗАТОВА Запада тества всичко.

150

Патриот

преди 3 години

Искам ПутяДа си инжектира ваксината първо и тогава аз. Ама аз да му я инжектирам.

149

Анонимен

преди 3 години

Руснаците момента разработват поне три ваксини. Отдавна разработваната от НИИ Гамалеи е векторна ваксина на база малки ДНК парчета на аденовируси с която да се провокира слаб имунен отговор едновременно към S, E и M белтъците на коронавируса (по същество на всякакви коронавируси), за да не се получи цитоксинова буря. Павел Волчков от МФТИ твърди, че малък процент ще получат реален имунен отговор, но може би да е по-добре от нищо.