60

лъжата ЕС

преди 4 години

Европейски цени,мизерни заплати.

59

Анонимен

преди 4 години

Само не ми стана ясно ако някой който е здрав, но е решил да си почине малко от работата, какво го СЪБАРЯТ 3 дни неплатени, а имам болничен лист за седмица примерно и НОИ ще ми платят другите 4 дни както съм здрав ? Ще обеднея с 150 лева...голяма работа- важното е да си почина мамейки работодателя, че съм болен, но ще гепам от НОИ също толкова пари. Така че?

58

Анонимен

преди 4 години

Тя допълни, че когато са проучвали европейската практика, със сигурност екипите са попадали на такава, при която работодателят или лекари правят проверка дали човекът си е вкъщи по време на болничен.Що за тъпотия? Значи ако съм болен, трябва непременно да си стоя в моя дом залостен??? А не може ли да съм на Павел Баня да се лекувам ако ме е хванала дискова херния????

57

Ф.С.В.

преди 4 години

-Нека анализираме какво искат Бг бинесът за няколко години назад- искаха да отпадне надбавката за стаж - понеже това било комунистическо останало от там- искат да не се плащат болничните първите 3 дни -защото Те трябва да ги плащат и то бяха едни 70% от надника- Ами аз пък ПРЕДЛАГАМ ДА ОТПАДНЕ МЕСЕЧНОТО ПЛАЩАНЕ ЗАЩОТО И ТО Е ОТ КОМУНИЗМА -НЕКА БГ БИЗНЕСЪТ ДА ПЛАЩА ВСЯКА СЕДМИЦА !! КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ?-ХМ! КАК ТОГАВА ЩЕ БАВЯТ ЗАПЛАТИ И ЩЕ ЛЪЖАТ -ОЩЕ НА ПЪРВАТА СЕДМИЦА? РАБОТНИКА ЩЕ ИМ КАЖЕ -ДОВИЖДАНЕ

56

червен шпионин

преди 4 години

Това дори при "лошия" соц, не можеше да се случи !

55

Иван

преди 4 години

Като съм болен от грип примерно, няма да искам да не ми плащат и ествествено, ще си ходя на работа полуболен, да не ми спрат заплащането. Но ще натръшкам с кихането си и кашленето си поне още 30 човека, с които работим в едно голямо помещение. Без тези 30 човека за по 3 дни и гарантирам, че зимата шефът ми ще фалира, където дните за едната му поръчка са винаги недостатъчни. Пилето или кокошката, да си изберат сами те.

54

Анонимен

преди 4 години

Реално тези 3 дни даже и не ни покриват разходите по лекарствата, които купуваме.

53

Българската икономик

преди 4 години

Работи на 50% от останалите европейски икономики. А заплащането е едва една четвърт от средната европейска заплата.Заплатите трябва да се удвоят.

52

Анонимен

преди 4 години

Очаквайте скоро тези алчни чорбаджии -робовалдеци да поискат работниците да им работят съвсем без пари,като сами бачкаторите започнат да си плащат и заплатите

51

Новини 2020г (Ф.С.В)

преди 4 години

Бизнесът в паника -няма работници и въобще желаещи за сезон 2020г Хотелиери се молят на арменци грузинци и украинци- желаещи няма - в заводите положението е същото- масово инвеститори затварят заводите си понеце желаещите са само хора с метли издаващи нечленоразделни звуци! М.Външните работи обикаля из Цяла Европа за да организира срещи с българските емигрирали граждани - с цел да им обясни колко хубаво е в Бг и какви големи заплати се предлагат за нищо работа --Желаещи да се върнят - НЯМА!!!

50

КРИБ АИКБ

преди 4 години

НИЕ предлагаме - работникът да дава пари на работодателя който му е осигурил работа ! --Моля Всички гласувайте ЗА!!

49

АНТИ

преди 4 години

Нали преди 30 години ни казаха, че държавното е лошо, а частното добло и ще станем частници ?Сега защо стана така, че честния частник е чорбаджия-изедник ?

48

Зъл софиянец

преди 4 години

Аз предлагам да бъде глобен този, който излиза в болнични. И да внася повече в НОИ за осигуровки по време на болничния.

47

Йово

преди 4 години

В момента когато аз като работник да си плащам първите 3 дни, доста по често ще съм при личната дори когато съм здрав иначе БОЛНИЧЕН = НЕПЛАТЕН ОТПУСК. Отивам си на мач и шефа там и ме пита: "Ти нали си болен и за това не идваш на работа". Аз му отговарям: "Ти да не ми плащаш та да ти се отчитам какво правя по време на болничният ми". Работникът не е роб на бизнесмена и щом не ми плаща за това време не може да ми нарежда дали ще си леша в къщи или це ходя на мач!

46

Анонимен

преди 4 години

Така е когато държавата е абдикирала от своите функции. Работя във Финландия и тук например ти дават две седмици болничен ,ако си изпаднал в депресия. И не е нужно да ходиш на психиатър. Просто казваш на лекаря си. И този болничен се заплаща 120%. Проблема с фалшивите болнични се решава с контрол върху джипитата, а не с удар по работника.

45

Вишнева

преди 4 години

Не е посещавало три дни детската градина. Ако в крайна сметка приемете и този закон работници съвсем няма да може да си намерите. Ще увеличите изтичането на мозъци, а ниско квалифицирана ръка не знам откъде ще внасяте, като сте и расисти, щото братята роми също вече предпочитат да ходят да работят в чужбина, не при вас, драги големи индустриалци, капиталисти и други псевдо бг бизнесмени. Ми да са ви сладки бъдещите печалби от не плащането на трите дни болнични, щото рано или късно ще го постигне

44

Вишнева

преди 4 години

Ама като ви спъва производството отсъствието на някой защо уважаеми настоятелни големи индустриалци не вземете да назначите достатъчно персонал, вместо да товарите постоянно едни и същи, докато други си клатят краката. Междувременно малките деца като се разболяват какво да правят майките, с какво да платят частната детска градина, щото в държавните места няма, а пропо нали знаем, че не малка част от частните градини са на близки приятелки на големите индустриалци? Те не връщат пари ако детето ти

43

Иван

преди 4 години

Какво се получава, веднъж държавата абдикира от контрола над корумпирани лекари и издаването на болнични, втори път затова, че държаваното управление е скапано, се опитва да прехвърли това бреме над бизнеса, който го прехвърля над работниците.Реално, кой трябва да пази обществото от недобросъвестни лекари? Разбира се държавата. Единственият, който може да упражнява контрол е НЗОК и държавата.Тя обаче казва оправяйте се, тука е ***! Необходими са нормални политици и смяна на модела!

42

Циник до Tolio

преди 4 години

Преди няколко дни имаше статия - че (само за начало) 120 000 000 души трябва да се "преквалифицират" заради настъпващата роботизация и автоматизацияИмаше и друга статия, че поради същите причини - след 30тина години ПОЛОВИНАТА ОТ ВСИЧКИ РАБОТОСПОСОБНИ РУСНАЦИ могат да загубят работното си място.Глобализация... Мултинационални конерни изнасящи цели отрасли в Индия, Виетнам и Бангладеш - в преследване на профит...Много сте ми смешни - такива наивници с "обострен гастрит"!

41

До 1

преди 4 години

Проблемът е твой! Хората ти не са мотивирани да работят за теб!