39

Анонимен

преди 5 години

Да харчиш пари които нямаш и да правиш нещо което не ти е присъщо , а само за да подражаваш е снобарство.Всичко това което се случва е все по голям цирк, от едно събитие като почерпка за това че е поотрасло детето и трябва тепърва да учи или да почва да търси работа , някои го превръщат в празник на простотията и маскарад.

38

Анонимен

преди 5 години

Претърсете ги за наркотици преди това...

37

Иванов

преди 5 години

Поводът хубав и е нормално учениците да изглеждат добре. Но много хора го обръщат на показност. Скъпи тоалети, бижута, луксозен автомобил.

36

Анонимен

преди 5 години

Дава само фалшиви надежди на децата ... Повечето от тях, ще се преместят в по-мналко жилище и ще имат по-скапан живот от този на родителите си. Няма да носят бални рокли и костюми, защото ще са общи работници, но дори и да посещават ... ахъъмм ... хех.... културни събиртия, ще носят спортни екипи, за да може да друсят гюбеците по-лесно и да бягат бързо, ако се закачат с охраната на чалгутеката.

35

До Анонимен 30

преди 5 години

Откъде го измисли това? И Преди Девети септември балът е бил за всички, завършили средно образование.Според тогавашните критерии, средното образование те причислява към интелигенцията, която е била на почит.Да се говори, че сегашните абитуриенти са по-прости и некачествени от някогашните, е глупост над глупостите. Винаги е имало всякакви младежи.Как не ви дойде наум да помислите на кого е изгодно да има озлобение и негативизъм спрямо младите и да бъде охулен всеки, който не е работник?

34

Баща

преди 5 години

Балът е красив завършек на училищното време, извратен от еснафщината и мераците за изява на някои хора. Това обаче не го прави по-малко красиво събитие. Всеки сам решава дали да се поведе по общите настроения или да покаже индивидуалност, а това се цени в днешно време. Нека младежите имат своята вечер на приказките, защото само хубавото се помни. Успех в живота на всички абитуренти!

33

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 34Мноо ясно брат. За ко да се хабят тес пари!

32

Анонимен

преди 5 години

До До Анонимен 21За да си бизнесмен няма нужда от висше образования, а за да си човек на изкувстовто ... хептен! Младежите нямат какво да признават, защото всеки може, да вземе диплома. Програмата не е достатъчно ексклузивна и е лесна и винаги е била супер лесна.

31

До Анонимен 21

преди 5 години

Дипломата за средно образование е документът, въз основа на който можеш да направиш следващите крачки към успеха. Да станеш учен, висш администратор, бизнесмен, човек на изкуството, политик или просто човек с полезна за обществото професия - всичко това е невъзможно, ако не си завършил средно образование. Това празнуват младежите.Навремето комунистите позеленяваха от яд, когато някой демонстрира, че има претенции да стане нещо повече от работник. Оттогава е тази злоба спрямо абитуриентите.

30

Сп???нс

преди 5 години

като сравнявам, с това което чета , моят бал беше поносим , нямаше излишна кичозия, нямаше чалга в дискотеката и най-важното нямаше телефони с камера, та можеше да се освиниш без това да остане документирано за поколенията.

29

Анонимен

преди 5 години

До Преди да излеете"Някакви аристократични лейди и джентълмени от Бъкингамския дворец ли бяхте? Или ще твърдите, че не сте правили глупости и сте били 100% разумни?"Не, точно за това не правихме балове. А глупстите ни бяха ограничени това, да пием бира в петък след училище, а не да се друсаме като магарета в дизайнерски костюми./

28

Анонимен

преди 5 години

До Да са живи и здрави!Защото е извратена елитарна традиция. Балът в София е бил за децата на по-по-най, тея, дето на 25 години са изкарвали за година повече, отколктоо 12 семейства в "по-неблагоприятните региони", където балове не е имало. Влиза "социализъмът" и казва - "Балове за всички" и става мазало, а като дойде демокрацията, се вкараха наркотици, чалга и ... разврата, ама предполагам, че е едно и също с чалгата. Баловете са едно социо-културено чудовище, ала Франкенщайн!

27

до Предприемач

преди 5 години

Само по 100 лв ли им даде на робите, аз на моите им лъзнах по 150 на калпак, ама глобичка - та да разберат и те че шефчето има абитурент .

26

Преди да излеете

преди 5 години

нови тонове плювни, си помислете какви бяха вашите абитуриентски балове? Някакви аристократични лейди и джентълмени от Бъкингамския дворец ли бяхте? Или ще твърдите, че не сте правили глупости и сте били 100% разумни?Винаги е имало и елегантни, и кичозни, и младежи със заслужени дипломи, и такива с подарени оценки.Но след Девети септември стана задължително да бъдат осмивани, обругавани и унижавани интелигентните и онези, които подчертават индивидуалността си.Помислете по този въпрос!

25

Анонимен

преди 5 години

Нашите не искат да му пуснат на бала с рокля. Момче съм, но искам да си направя кефа.

24

Да са живи и здрави!

преди 5 години

Защо всяка година се изсипват тонове хули и обиди по адрес на абитуриентите и техните родители? Традицията е от соца.До 09.09.1944 г. изпращането на абитуриентите е било важно събитие в културния живот на градовете. Връчването на дипломите е ставало в най-представителния салон, в присъствие на родителите, кмета, началника на местния гарнизон, представител на МОН, а в София - представител и на Двореца, и на висшия клир.Балът се е състоял в най-хубавия ресторант, а в София - във Военния клуб.

23

Анонимен

преди 5 години

Башоветр са отживелица... И на тях се пуска чалга. 'nuff said!

22

Анонимен

преди 5 години

Аз надахах нашти да ми дадат партито за бала и д Рила ас ко ша го Прая. Ми на бал ни отидух, ама на сланчала с надрах кат прасе!

21

Удачен кадърник

преди 5 години

При демокрацията кадърните и удачните абитуренти успяват в живота и имат мангизи, а неудачниците и некадърниците при демокрацията нямат мангизи и работят за удачниците и кадърниците на 800 лева заплата. Демокрацията е най-справедливата система.

20

Анонимен

преди 5 години

Кифете се бре! Това е последния път, когато ще носите костюм... Освен ако не ви призовът в съда.