136

Анонимен

преди 5 години

Аз съм работил всеки божи ден от следването си и не съм бил на издръжка на родителите си. Това е личен избор и желание за борба и успех.

135

Анонимен

преди 5 години

Да си наемат адвокат и да съдят Холандия в Страсбург за нарушаване на човешките им права.

134

Анонимен

преди 5 години

Твоят приятел е бил в Португалия преди десетина години - по времето, когато българи и румънци все още не можеха да работят свободно в ЕС.

133

Анонимен

преди 5 години

До АнонименДа даде Господ да влезеш в техните обувки!Имах позната,чийто двама сина бяха с много добър успех и отличници и не можеха да следват,защото родителите нямаха с какво да ги издържат,а да не говорим,че има деца и с по един родител за които това е абсолютно невъзможно.Има хора,които не могат да спестят пари дори за един паспорт,има такива хора!Има и хора кадърни,които пък нямат връзки и също работят каквото им се предложи,дори и да са вишисти.

132

Анонимен

преди 5 години

Ако бяха отишли на гурбет във Венецуела щяха да са милионери....

131

Анонимен

преди 5 години

Не обобщавайте "холандците",тези които са постъпили по този гаден начин с тези хора си имат конкретни имена ,имат си фирми също с конкретни имена и отговорни лица!Тях трябва да търсите,те трябва да носят отговорност за действията или бездействията си!Холандците са едни от най-толерантните хора,те не могат да носят вина за някои свои граждани,които вършат престъпления срещу работниците.

130

Анонимен

преди 5 години

Напротив, тези хора са изпаднали в това положение точно по собствено желание и собствен избор. Бас държа, че едва са избутали училище - това е личен избор. Бас държа, че нямат абсолютно никаква професионална квалификация - това също е личен избор. Сами са тръгнали урбулешката за чужбина без знания, умения, подготовка за живота в чужда страна, без да са наясно какво са подписали - въпрос на личен избор и желание е било. И също така личен избор е да седиш месеци, след като видиш как си се минал

129

авс

преди 5 години

това е пропаганда да не отиват на работа в чужбина бг.има и друго нещо това може да се случи само чрез бг фирми и бг фирми да не им платят работник които постъпва на работа се прави трудов договор това е не възможно да не платят на рабодателя му излиза по-евтино да плати отколкото да плати на работника чрез съд глобите са ужасни за рабодателя ако работника няма договор глобяват се и двете страни за работника сумата е една месечна заплата а за рабодателя е колкото за цяла година на един работник

128

Анонимен

преди 5 години

Сами са си виновни да набарат работодателя си в един ъгъл и бой до спукване палят му хамбарите и изчезват следващия път ще плаща предварително и в кеш.

127

Анонимен

преди 5 години

До ЗапознатЗащото си злобен и унижаваш тези хора,които не по собствено желание са в подобна ситуация,те не са израстнали със златна лъжичка в уста и не са имали връзките на останалите,за да ядат наготово без да произвеждат нищо,но нямат вина за това,че държавата ни ги е оставила на произвола и не създават добре платени работни места,добри условия,ред и достойни пенсии в България,а всичко се е свело само до една кражба по високите върхове!

126

Анонимен

преди 5 години

Българското посолство няма никаква юрисдикция и не може да направи нищо, освен да препоръча единия от доверените адвокати на посолството. Впрочем, и американското посолство, и гръцкото не може.Полицията е първа спирка, като те ще алармират митническите власти и финансовата полиция - това са институциите, които дебнат за нелегален труд и експлоатация.

125

!

преди 5 години

Поредната антиевропейска статия. Стига с тези комунизми. Всеки който е е тръгнал на гурбет трябва да му е ясно че на запад хората искат работа. Това да не ви е комунизъма да не ходиш на работа и да спиш вкъщи и получаваш аванс и заплата. На които не му харесва дясната либерална политика на ЕС да хваща пътя и към Раша.

124

Анонимен

преди 5 години

"те ако имат препитание,достойно заплащане и начин на оцеляване в България,няма да хукнат по Европата да си търсят работа" - препитание предполага поне занаят. За хора без умения и качества в днешна Европа, в това число България, няма шанс за оцеляване. Или си сядаш на .. и учиш, за да умееш нещо, или ходиш по чалготеки и после искаш някой да те препитава

123

Анонимен

преди 5 години

И тук и там животът на такива хора няма да е лесен.

122

ДжангоБезОкови

преди 5 години

Тия холандци да не знаят много-много, че ше идем да им построим светъл комунизъм

121

ниманд

преди 5 години

какви европейци сме , хората даже не ни знаят на картата !!!! КУДЕ ОТИВАТЕ ГУРБЕДЧИИ ???????????БЕЗ ЕЗИК ДА ЗНАЕТЕ КАКВО ОЧАКВАТЕ ??????????????

120

Анонимен

преди 5 години

До ЗапознатПожелавам ти,живота да се завърти така,че ти да си на мястото на тези несретници,борещи се за оцеляването на семействата си,а другите отстрани да ти се присмиват и унижават достойството ти по същия начин,както ти си го написал срещу тях!

119

Анонимен

преди 5 години

Нали сме европейци.Защо ни третират като овце.Ама то какъвто овчара от Банкя такова и стадото.

118

Анонимен

преди 5 години

До АнгелАнгеле,те ако имат препитание,достойно заплащане и начин на оцеляване в България,няма да хукнат по Европата да си търсят работа,те са емигранти по принуда и нямат друг изход!Иначе ако прочетете пресата ще видите как уж държавата ни "цъфти и връзва",според крадците и мошениците по горните етажи,фамилиите настанени в общините и бюрократите!

117

Моше

преди 5 години

Прав си ко ундер из европата не е хубаво бегом към вокзала да фанеш трена за Север а Корея и да не си роб!