88

Работещ

преди 5 години

То е ясно, че бизнеса няма да вдигне заплатите щом има работна ръка на пазара, но трябва да се направи така, че от работниците с по-големи заплати да се взима и да се преразпределя и дава не тези с по-ниски заплати за да има уравлновиловка, ниско-платените да получат малко от парите на високо платените. Така е на Запад при капитализма, казва се прогресивен данък, трябва и тук да се въведе прогресивен данък, иначе ако се чака на работодателите да вдигнат доходите никога няма да ги вдигнат.

87

Василев

преди 5 години

Мисля , че работодателите стават все по-нагли и по-нагли, след като имат плосък данък, сега да не могат да поемат малко повече от болничните на работниците си е гьонсуратлък!Агент Рон Грейди!ЦРУ!!!

86

Анонимен

преди 5 години

До БравоБеДокато чакаш някой друг да те отглежда, болен или здрав няма значение, ще живееш в мизерия. Изхода от мизерията е само един запретваш ръкави, учиш, работиш, растеш, развиваш се и т.н., с наивно-глупавото мърморене как бизнеса, държавата, зелените човечета и т.н. са ти длъжни с нещо, толкова, огризки и подаяния.

85

Кашкавала

преди 5 години

Връщам се от ЮАР през Дубай и Турция...Да тичат срещу нас не може да ги стигнем! В самолета пълно с китайски туристи.

84

Василев

преди 5 години

Ако има още 30 работодателя като Баневи и Арабаджиеви в България, и икономиката е фалирала!!!Ще набарате и болнични и осигуровки и заплати!!!Агент Никалъс Хейндж!ЦРУ!!!

83

Анонимен

преди 5 години

Докато в определени групи от обществото ни битува мнението, че с мързел и простотия може и трябва да се забогатява, мизерията е ще неизменна част от техния живот. Някой да ми даде пари, някой да измисли, как аз да съм добре, някой да ми налее акъл в кухата кратуна и т.н. глупости които трябва да се изтрият от съзнанието на българина, за да можем всички да живеем добре в България.

82

БравоБе

преди 5 години

До Анонимен 95Да не дава господ да имаш инвалид в къщи за който трябва да се грижиш! ***!Много ясно, че бизнеса не иска да плаща нищо, а само ламти. Криворазбрания БГ мутренски бизнес знае как се *** и укриват данъци, а и манипулират законите според техните прищевки. Хората кучета ги яли, ако може и без пари да им работят.

81

Милица

преди 5 години

До скоро в ТВ Фантастико, ТД имаше графа:Права и задължения. Работника се задължава... Работника се задължава... Работника се задължава... Права нямаше!

80

Василев

преди 5 години

Каквито са работодателите, такива са и работниците, защото те са отражение на всекидневната работа и труд , който полагат в техните предприятия!!!Или с една дума казано, всички са дребни селски тарикати!Не могат да седнат заедно и да решат, как така да направят, че да имат по-голямо производсвто и печалба, защото парите и на работодателя и на работниците, и на производството няма, откъде другаде да дойде, освен от реализация на стоки и услуги!В един казан са всички!Агент Кимбърли Уотсън!ЦРУ!

79

До N 7

преди 5 години

Ами като ти е много 60% осигуровки Спри си бизнеса бе. Защо продължаваш да работиш !

78

да живее корупцията

преди 5 години

България затъна тотално в блатото на мизерията с 30% по бедна от предпоследната държава Румъния!

77

Анонимен

преди 5 години

От години при започване на работа се договарят чисти пари.искаш 1000 чисто, какво е нагоре се смята в обратен ред.та, ако работодателят плаща 60 а работника 40% то пак са 100% и се прибавя към брутотоАко са 50/50 пак е същото.Какво значение има във фиша какво пише като накрая взимаш договорената сума?а сега да се върнем към другите, които назначават на бруто, за да изглежда "голяма" заплата 1200лв, и сега искат допълнително да ти смъкнат още от теб.

76

НЕ РАБОТОДАТЕЛИ...

преди 5 години

а рободатели, които са най-обикновени нагли крадци и перачи на пари! Спрете да обслужвате тази извратена във всяка една сфера на живота каста!!!

75

АНТИ

преди 5 години

Заплатите и сега са вдигнати, ама на НАШИТЕ хора.Останалите, нали знаете приказката за бедния и богатия ?!

74

ПрограмистЪт

преди 5 години

До стига ИТ! 57Лошо ли е ,че повечето в ИТ-то работят за чужди компании?В крайна сметка това значи ,че внасяме (много) пари отвън директно в българската икономика.

73

Василев

преди 5 години

Най-голямото нещастие за българската икономика беше, че работодателите и българския елит нямаха познание и опит, как да научат работника да работи качествено и ефективно!Това едно на ръка, и другото е, че когато нямаш качествен продукт на добра цена, ти не можеш да се конкурираш на пазарите!!!Това е трагедията, и се стига до едно селско ниво, където се цакат за стотинки работодател и работник!Животът е жесток!!!Агент Уйдроу Кларксън!ЦРУ!!!

72

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 90"И защо всяко правителство е съгласно с тях?" - Защото целия бизнес модел е протекционистки , бизнеса в БГ не може да съществува без политически протекции и затова всеки външен бизнес бива смазван и не оцелява. Това е истината и за това правителството прислужва на бизнеса и не го вълнуват обикновенните хора.

71

Анонимен

преди 5 години

Истинския проблем е в раздутата социална система, за това че едни хора получават пари срещу нищо, защото били "инвалиди", проблема е че политиците се заиграват с размера на пенсиите, за да печелят подкрепа, проблема е че този модел не работи, в него няма икономическа логика, тоест той е обрачен на фалит, което пък ще доведе до много тежки последици за цялото общество. Държавата трябва да излезе поетапно, от пенсионната и здравна система, тя няма място там!

70

Бате Гойко

преди 5 години

"Искането за 50% на 50% е придружено и с обещание, че заплатите няма да намаляват." Ей това ако не е цинизъм- здраве му кажи. "Бизнесът" не иска да плаща осигуровки, не иска да плаща болнични и не иска да плаща майчинство. "Бизнесът" не плаща данъци и не плаща заплати. Това господа "бизнесмени" не е икономика.

69

22222

преди 5 години

Искат само да лапат без да дават. Дано фалират всички нагли работодатели!