190

Жена

преди 5 години

Ами разбира се, че е дискриминация. През тези две години аз ще съм била на работа, ще съм оставала до късно и ще съм давала всичко от себе си, докато Ванчето като се върне ще трябва да си ходи по-рано щото 'детето е болно', 'детето е на градина', 'детето тва', 'детето онова', ще си остава в къщи, докато аз й взимам смените, щото все някой трябва, и ще за капак ще има два пъти повече отпуска от мен. По-полезна ли е с нещо на фирмата?

189

Анонимен

преди 5 години

До 111111Кой нормален човек би очаквал от държавата да си му дава пари, за да си 'отгледа достатъчно минимум две деца'. Вие ромка ли сте? Те са с такива претенции.

188

гг

преди 5 години

задължително по време на раждането майките да работят дистанционно!!!Брюксел скоро ще ни подготви за Антихрист!!!Ще се чудите, защо веднага след раждането децата се отнемат от майката и семейната единица бива напълно заличена!?Промиването на мозъка ще става от ранна детска възраст и ще бъде свързано с почитане на новия псевдо-масонско-еврейски бог (АНТИХИРСТ)!!! Той ще дойде много скоро. Дори и да не вярвате. Тръмп не може да спре отнемането на бели деца от родителите.

187

Анонимен

преди 5 години

Мирише на нов девети септември и народен съд. Усещате ли?

186

Анонимен

преди 5 години

До 111111Живяла съм в Англия и въпросните индивиди, които смучат от системата, въобще не са за хвалене. Представляват най-ниската прослойка на обществото и всички работещи ги презират. Като цяло не разбирам хората, които искат да си 'отгледат' детето с чужди пари и манталитета 'дай ми щот родих'.

185

Анонимен

преди 5 години

До 185И шефът изпада в истерия. Изпробвано е. Кажеш ли, че напускаш, той е готов да те разкъса. И се чуди как да не ти плати последната заплата. И те заплашва, че му дължиш предизвестие и ходи в БТ и плюе против теб, че си ***.Напускането и освобождаването от работа да бъдат на момента, без предизвестие. без скандали. Нека го направят! Правата на работник и шеф да са равнопоставени.

184

Анонимен

преди 5 години

'Не може да се брои за отработени двете години отпуск по майчинство. Това е несправедливо спрямо останалите работещи в това предприятие'Най-накрая някой да каже нещо разумно.

183

До 183

преди 5 години

ОК напълно съм съгласен с теб, трябва да има равнопоставеност, да се търси обективната истина, да се защитат правата на добросъвестната страна, а недопросъвестната да се наказва. КТ в този вариант не дава възможност на работодателя да освобождава майки и хора с ТЕЛК - въпроса е защо? Ето защо и рабодателите не желаят за наемат такива хора, въпреки че те имат знания, умения и качества - тук се създава уродливо изкривяване. А уволнението трябва да е бърз и опростен процес, сега е бюрократична сага

182

До 185

преди 5 години

Разбирач стига дрънка глупости всеки един договор се крепи на база Закон или Наредба. Така че, не е лошо да кротнеш и да замълчиш!

181

111111

преди 5 години

до 182Съгласен съм с мнението Ви. Просто дадох пример, че и такива случаи има, понеже се говори (пак коментар тук) как, на запад, се връщали след 3- 9 месеца майчинство на работа.

180

До 179

преди 5 години

Защо не, какъв е проблема? Идваш и казваш, не ми се работи, от утре няма да идвам на работа, няма да свърши света, няма незаменими хора. Разликата между договор и закон е много голяма. Варианта двете страни да договарят условията при които ще работят е най-добрия, задължителната принуда на КТ води до тежки изкривявания.

179

Вижте го --Той е ви-

преди 5 години

новен! Този само като го видя и знам ,че реве срещу някаква работническа придобивка...гледам него виждам милиони бягащи заради ниски доходи..

178

До 176

преди 5 години

До АнонименНека работодателят да има право да уволнява по всяко време, но...само ако работникът има право да напусне по всяко време. Трудовите взаимоотношения са двустранни и правата на едната страна изискват реципрочност спрямо другата страна. А иначе - и сега има начини да се справиш с тези, които блеят на работното място. Кодексът предвижда санкции, включително и дисциплинарно уволнение накрая.

177

Анонимен

преди 5 години

До 111111Хора живеещи на соц. помощи са типичния пример за *** на общество, продукт на либералната хипи политика за раздути социални системи. След време когато тези хора минат критичен процент от обществото, проблема ще е много сериозен и ще доведе до фалит на държавата, тежка икономическа криза и най-лошото деградация на цялото общество.

176

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 176Ти имаш право да уволняваш. Мотивирай се и уволни!

175

Анонимен

преди 5 години

само жени ще останат е тази велика страна.

174

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 176Работата е двустранен процес. Това ясно ли ти е? И този процес е между ШЕФ и РАБОТНИК. Наемането на работа се уговаря между двамата. Напускането на работа се уговаря между двамата. Ясно ли ти е?Махаш човека от работа, когато си поискаш. Добре! И работникът ще се махне от работа, когато той си поиска без да ти се оправдава. Идва работникът и ти казва- "От днес не съм на работа, не ме кефиш". Съгласен ли си?

173

Анонимен

преди 5 години

До АнонименИ да ПЛАЩА ТВОЯТА ЗАПЛАТА и ОСИГУРОВКИ, за да има от какво ВЕЧНО да се ОПЛАКВАШ!!!!

172

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 169Защо са законите тогава? Защо подписваш ТД? Щом работодателят ще прави каквото си иска с работниците, тогава и работникът ще се маха от работа, като реши, че тоя шеф не му трябва. Ще се маха веднага, във всеки момент. И няма да дължи нищо на шефа сиПремахнете законите, премахнете трудовите договори, премахнете всичко. И без това работодателите не спазват ТД.

171

Анонимен

преди 5 години

До НякойНе ти знам случая, но работодателя трябва да има правото да уволнява всеки един свой служител или работник, по всяко време, в противен случай започват едни уродливи изкривявания в икономикато и обществото. Когато ходиш на работа си там за да работиш, а не за красота или за да завързваш социални контакти. Само работодателя може да прецени да ли си му нужна или не, след като той няма нужда от твойте услуги, най-нормалното е да се освободи твойте услуги и да наеме друг.