43

Човек

преди 5 години

Поредните глупости на баба Менда! Как една стара кола, която се шофира 3-4 хиляди км. на година замърсява повече от нова, която навърта по 30-40 хиляди км.? Защо не приемат закон за частни и затворени жилищни комплекси? Това е стандарт и данъците там могат да са доста по високи? Защо не се проверят незаконните постройки и не се санкционират къщи, които се отопляват с гуми, дрехи и тем подобни *** замърсяващи въздуха. Защо на депутатите всяка година се актуализират доходите, а на работниците?

42

Анонимен

преди 5 години

ОчевАдно е, че въздуха няма да стане по-чист, даже и да спрем всички коли от движение. Целта на ГЕРБ е ясна - да увеличат двойно данък МПС за по-бедните и да го намалят тройно за по-богатите. Тези 30% са явна лъжа. Увеличението е двойно за хората с коли над 15 години до 100 к.с. - най-бедните.

41

Анонимен

преди 5 години

Ееее, най-накрая го измислиха.От следващата година ще дишаме по-чист въздух, автопарка ще се обнови автоматично и хората ще започнат да карат по-хубави и нови автомобили,а общините и крадците там и у парламента няма да има какво да крадат, защото и събраните данъци ще са в пъти по-малко.Да, ама точно обратното!

40

Анонимен

преди 5 години

Данък МПС е данък собственост, а не екологичен данък, както погрешно си мислят някои. С тези изменения за кола струваща 2000-3000 лева, ще се плаща около 60-70 лева данък, което е 2-3,5% от стойността на колата, а за кола струваща 150000-200000 лева ще се плаща 200-400 лева данък, което е под 0,3% от стойността на колата. По цял свят е обратното - за по-скъпото се плаща повече.

39

Анонимен

преди 5 години

А заплатите кога?

38

Анонимен

преди 5 години

Вместо да се правят проверки на електората в махалите как се отопляват, те ще вдигат данъка, за да замажат очите пред Европата, че правят нещо.. Дори и да спрете от движение колите по стари от 5 години, въздуха ще е същия !!!!!!!!!!!!!

37

Анонимен

преди 5 години

Навсякъде по света плащат богатите, само при нас съдират кожата на бедните.

36

Неграмотен депутат

преди 5 години

Няма как данъците да не скачат,младите избягаха в чужбина а отде пари за соцялни за ромите?

35

престъпници

преди 5 години

Капиталистите ще намерият винаги начин да откраднат парите ви. Хубавит капиталист е този който е пред Народният Съд

34

Анонимен

преди 5 години

Хайде пак да пресмятане за колите на мафията. Ако сега за новата мощна мафиотска кола, данъка е 1000 лв., то с намаляването на коефициента за години от 2,8 на 2,4 (?) и коефициент 0,4 за Евро 6, данъка става 343 лв. За сравнение смята се, че 87% от колите в България са на над 15 години и те са с двойно увеличение на данъка, а не до 30%, както лъже тази от ГЕРБ.

33

ВаШтаМама

преди 5 години

Лиле, кажи кога си свободна да те повозя ? Но колко пъти плащаме за едно и също ? Екотакса, щото замърсява. Акциз в горивото,щото караш повече,плащаш повече. Данък,щото хем е стара,хем цапа. За ГО и винетки - няма да говорим. В момента данъка е 230 лв, ГО - 360 и т.н и т.н. Ако бях от гробаджийската администрация - да си взема нов автомобил. Ама не, къс ми е езика за там...

32

Анонимен

преди 5 години

Хайде да пресмятаме този данък МПС.Кола над 20 години. Ако сега данъка е 60 лева според мощността на двигателя, с 40% намаление за катализатор и коефициент 1 за години, данъка е 36 лева. Сега предлагат да отпадне намалението, а коефициета става 1,1 и данъка става 66 лева (60 по 1,1), увеличение 83,33%. След две години в тази категория ще влязат и колите с Евро 3 - от 30 на 66 лвСъщата кола между 15 и 20 години. Досега може да ползва 50% намаление за Евро 3 и плаща 30 лв. Сега ще плаща 60 лв.

31

Анонимен

преди 5 години

До Пчеличката МаяНедей лъга бе гербав ***, аз кола с под 30лв. данък не знам да има, а да не говорим че данъка ще затегне и по-мощни коли, за които ще скочи с 40 - 50лв.!Въздуха който дишаш с НИЩО няма да стане по-чист, защото основното замърсяване идва не от колите, а от печките на твърдо гориво, ама там твоя ГЕРБ не смее да пипа, защото основна част от гербавия електорат живее по махалите

30

Анонимен

преди 5 години

Не разбирам смисъла на подобни данъци. Като го съберат, въздуха ли ще стане по-чист и изобщо каква полза ще има и какво ще се подобри? Или целта е просто да има някакво повод за нов данък? Това е като с плащането за паркиране. Плащаш някакви пари и никой не знае къде и за какво отиват. Нито съм видял да правят нови паркинги, нито да оправят старите, нито да инвестират в градския тарнспорт, нито в инфраструктура. Освен по една бяла линия друга "инвестиция" не съм видял. И това как решава пробле

29

Анонимен

преди 5 години

Никакви данъци не трябваше да бутат, само ако затегнат техническите прегледи 60% от колите са аут. Никой няма политическа воля да направи това, както например да съкращава и административен персонал, защото те са електорат. Най-лесно е да се вдигнат данъците на всички поравно и всичко да си продължи по старому. Дефектите на демокрацията...

28

Сп??нс до

преди 5 години

Някои от вас пишете неща все едно от 30 години не сте минавали през Бг, да се ползвало обществен транспорт, като си идвам за отпуската и виждам че за хората е под достойнството им да изминат 200 м пеша,

27

Нямам нужда от кола

преди 5 години

Дали е от екологични съображения или не, няма да накара хората тук да оставят колите си. в София съотношението коли : брой жители е по-голямо отколкото в Париж. Задръстванията вече започват преди 7:30ч. с продължителност цял ден. Но на 90% им харесва да си пътуват към работа по 2ч в едната посока и 2ч в другата само за да ползват количките си. Дано догодина с третата линия на метрото се намали тази лудост.

26

Влади

преди 5 години

И това правителство напира да си ходи с шутове! Всичко се вдига, цени, данъци,осигуровки,застраховки, а доходите - не!Е, докога???

25

Лилето

преди 5 години

До ВаШтаМамаДжипката ти е била евро 4 2004- та, сега само може да си мечтаеш....

24

Мен

преди 5 години

До АнонименНовите мощни коли на така наречената мафия замърсяват в пъти по-малко от твоят изгнила трошка и о изненада данъка им е няколко пъти по висок!