73

Питър

преди 5 години

До ЦиникКобе - японски град, където е станало едно най-разрушителните земетресения в историята на странатКоба - прякор на Сталин от началото на революционната му дейност

72

asd

преди 5 години

Всички руски лидери биват заклеймявани за делата си от следващите поколения. Същото ще стане и с Путин. А същевременно нищо не се променя. Много странна държава.

71

До 82

преди 5 години

Напълно съм съгласен. Но да погледнем по-мащабно - защо толкова десетилетия по-късно още се плюе по тази личност и онези времена от Запада.Може би има нещо, което не е съвсем удобно за тях. Именно затова е добре да се чете обективно и по възможност в оригинал.

70

ДЯВОЛА НЕ ПЛАЧЕ

преди 5 години

АНТИХРИСТКОТО ЗЛО РУСИЯ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПОБЕДЕНО А САМО ЗАТВОРЕНО!!ЗАРАЗНО ЗЛО ТОЛКОВА ЧИСТО КОЛКОТО БЕЗБОЖНИЦИТЕ ОТ РУСИЯ НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ИЗЛЕКУВАНИ НИТО НАПЪЛНО УБИТИ!РУСИЯ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПОСТАВЕНА ПОД КАРАНТИНА КАКТО ЧОВЕШКА ТАКА И ИКОНОМИЧЕСКА!

69

Катин

преди 5 години

През 2007 и 2009 г. роднини на полски офицери, разстреляни в Катин, по "заповед на Сталин" сезират Европейският съд по правата на човека. На 18 юни 2012 г. съдът в Страсбург се произнася, че предоставените по времето на Горбачов и Елцин "документи", които сочат, че в разстрела на десетките хиляди полски офицери край Катин е виновен Сталин и съветската държава, се оказали фалшиви. Русия не носи отговорност за масовия разстрел на полски офицери в Катин това e решението на съда.

68

до Шофер

преди 5 години

"Отделно че след това се създава закон, в който само с подпис на ген.сек-а се убива."Сталин не е имал абслютна власт. Местните органи които провеждали репресиите и оказвали съпротива на реформите били силни, Сталин е бил принуден да прави компромиси. Много пъти отказвал да подпише, но в крайна сметка подписвал защото ония започвали да саботират. От този закон нямало голяма полза. Накрая ги арестували всички и ги осъдили много от тях на смърт. А дори и това го броят на Сталин за "репресия".

67

Анонимен

преди 5 години

До 75 Сталин няма нищо еврейско,баща му е полски офицер ,който за краткия си престой в Грузия/на път за Далечния изток/ успява ,да направи голяма глупост и изоставя майка му!Сталин за това изби хиляди полски офицери в Катин!Не е използва фамилията Джугашвили ,защото още от полулегалния му период е известен с комунистическото име!Сталин не е имал тогава голяма известност ,а пък Джугашвили никаква!

66

не син

преди 5 години

Започнах да чета смешната "статия" от любопитство, но стигнах до Дойче веле и разбрах, че няма никакъв смисъл !

65

Циник

преди 5 години

Пълни тъnaнари...шофьори...овчари и текезесари..."коментират" Сталин - без да са прочели и ред - извън "съветЦката" официална история!Сталин не бил виновен!Сталин:"С всички се оправих! Само с шофьорите не успях!"

64

Анонимен

преди 5 години

"1937-*** СССР започва с репресиите."A стига бе, 1937г? А защо е чакал толкова години до 1937 г. кръволокът Сталин?

63

шофер

преди 5 години

И като бонус: Сталин нееднократно е скастрял именно Хрусчов, който е молил за увеличаване на "нормите" за репресии в Украйна..."Уймись дурак" е фразата, която остава в историята по този повод!

62

Шофер

преди 5 години

Статията демонстрита невероятно невежество и пропаганда. Сталин бил играл главна роля...Нали репресиите са изпълнявани от съответният държавен орган, със съответните ръководители, ролята на Сталин по онова време е била единствено да назначи подходящите кадри, но не и да ги контролира. А по онова време начело на въпросният орган е бил Ежов, който бива съден и разстрелян в последствие именно заради зверствата. Отделно че след това се създава закон, в който само с подпис на ген.сек-а се убива.

61

РККА

преди 5 години

Е за това смляха фашизирана Европа 4 год. по късно ,само кастрена фиданка плодове дава.......боли ли Соро боли,лаеш а Иван пере в суратя..

60

ДЯВОЛА НЕ ПЛАЧЕ

преди 5 години

РУСИЯ Е НАЙ-ГОЛЯМОТО ЗЛО НА ЗЕМЯТА В МОМЕНТА!!!!СПРАВКА СИРИЯ УКРАЙНА , ЧЕ И ГЪРЦИЯ ВЕЧЕ!

59

Анонимен

преди 5 години

До Помислете за това! Много важно е човек да разбере какво означава това, когато всички сороси и сороски медии вкупом заедно с техните храненици започнат яростно да плюят по някоя личност!това означава, че тази някоя личност тотално обocpaлаcь! Изключение е премиерът Борисов, защото е оплюван само от обocpaни ***!

58

Анонимен

преди 5 години

Докъде стигна Русия ,православието и да се отъждествява с КГБ и Сталин .

57

Циник

преди 5 години

Преди да умре от венерическата болест - Ленин пише прословутото си писмо до ЦК в което ги предупреждава ДА НЕ ПОСТАВЯТ СТАЛИН начело на държавата.Кобе избива всички свои роднини.... и до края на царуването си просължава да трепе руснаци! Заточен в Сибир - агента на царските тайни служби Джугашвили .На въпроса на другарите си - защо не учи поне един западен език като тях - грузинския селянин пребиван с каиша от баща си обущаря - се изсмива презрително.

56

Анонимен

преди 5 години

При условие че за 1000 години демократичните западняци са изтрбили във войни стотици милиони да се набляга на сталинския терор е меко казано гламаво

55

Анонимен

преди 5 години

Православните сталинисти не са християни .

54

Анонимен

преди 5 години

само глyпaци могат да плачат за миналото!