148

Киселец

преди 5 години

До True : Тук може да се види сравнение на покупателната способност малко преди промените и сега: и всъщност доста стоки са сравними или са даже по-евтини сега. С малки изключения (тока, водата, млякото, билетчето от 6ст. и няколко други) с една заплата сега може да се купи повече. За цените на жилищата е много спорно, зависи къде се намира и пр., сега цените са по неравномерно разпределени, но никой не ви кара да купите луксозножилище.

147

Анонимен

преди 5 години

Стар и елементарен номер: Печелиш парите там, където заплатите (пенсиите) са високи, и ги харчиш там, където цените са ниски.Също като: Произвеждаш стоките там, където трудът е евтин и ги продаваш там, където цените са високи ( май аутсорсинг го викаха).

146

146

преди 5 години

в този форум сме изглежда няколко различни българи (българки), живеещи в Германия. Както и Германците, подобно и на българите в Родината, и нашите мнения не са единни - всеки има право на своето мислене. Нека не се обиждаме един друг, а да сме толерантни към различните мнения - това ще обогати всички ни.

145

Анонимен

преди 5 години

Крадената Статия от сайта на Дойче веле кога набра 150 коментара ...............хаха ........коментари от други Статии ли вече прикачате.............смешна Медия смешни работници вероятно преквалифицирани

144

До 143

преди 5 години

Евала на БКП/БСП, че докато беше на власт (45 г. +10 г. след 1990)= 55 год.) направи живота ни рай! Вдигна заплатите 2000 лв., пенсиите 1000 лв., помощите 1000 лв.!Но ГЕРБ е на власт само за 6.5 г. и направи много повече от комунистите - нови водопроводи, канализации, пречиствателни станции, магистрали, спортни зали и още безброй други благини! Комунистите само плюят и саботират...Всеки път след управление на БКП/БСП започваме от нула.Ако я нямаше тази зловеща партия, щяхме да дръпнем повече

143

Анонимен

преди 5 години

Да им се чуди човек на акъла ?!Хората бягат от България ,те в България дошли !

142

Анонимен

преди 5 години

Благодаря е хубаво защото има стотици чешми за питейна вода а в Европа няма една която става за пиене все смърдят на хлор

141

До от Германия

преди 5 години

Винаги ми е било интересно за такива,като теб.Като си толкова добре в Германия,какво правиш денонощно по българските вестници,да го обясняваш?Комплекси?Липса на внимание?

140

do 129

преди 5 години

Напълно си прав. От 31 години съм в Германия и смятаме догодина като се пенсионирам да се преселим завинаги в България с жена ми -германка. Дъщерята засега остава със семейството си в Германия, но и те купиха 4-стаен апартамент в България, за по-сигурно де. От ден на ден на нея и на зетя-германец все-повече се отчайват от Меркеловата действителност, въпреки, че и двамата имат добре платена работа. Но синът им в детската градина е от 1/3-тата европейчета - за какво бъдеше може да се говори ?

139

привет от Германия

преди 5 години

И аз ако съм жив и здрав и ако се пенсионирам тук може да се върна в България ,но не за постоянно ,а за 3 или 4 месеца в годината ! Ще помагам на младите български майки ,които изпитват финансови затруднения !

138

До от Германия

преди 5 години

Аха,ти затова стоиш в Германия.Заради мустакатите бежанки,де обслужват безплатно по площадите на всеки празник.Ясноооо...

137

Анонимен

преди 5 години

До Леле, другарите??? 125Какви "дугари", какви БКПта те гонят бе сел*як?!?!От 10 години избирате един и същ диФ селянин да ви Оправя и пак търсим вини в комунисти, извънземни, лошото време, международното положение и т.н.Айде стига с тези геберашко-костовистки мантри че ми се повръща от тъпотата ви!!!!!!!!

136

привет от Германия

преди 5 години

Бъдете сигурни ,че дядото е причина да се установят в България ! Дядото много добре знае ,че в България на всяка крачка може да чуукне нещо младо и свежо на цени според джоба му ! А в Германия трябва да плати 100 евро на час !

135

български пенсионер

преди 5 години

И аэ в България бих живял прекрасно......но,с германска пенсия.

134

Антиком

преди 5 години

До True При кумунизъма:12000 долара х 4 лв=48000 лв : 200 лв/месец = 240 средни месечни заплати. Сега: 80000 евро х 1.95 лв =156000 лв : 880 лв/месец = 175 заплати. Сега храната е на същата цена, облеклото много по евтино, инструменти и автомобили в пъти по евтини.Така че един ДРУГАР доказа, че сега се живее по добре.

133

До 134

преди 5 години

Ами стой си в талибанската Германия.там отдавна стандарта не е това което беше преди 15_20 години.като цяло т.н.вече скопен запад оцелява с остатъците от дългове и дефицити.и връщане назад няма да има,освен за една малцинствена клика от 5-6 на сто от населението което така или иначе става халифат.

132

Анонимен

преди 5 години

Български гастербайтери: "В Германия си живеем много по-добре."

131

Анонимен

преди 5 години

Само едно не разбирам.Защо им е да харчат пари за погребения като на никой не му пука за тях.........?!

130

Анонимен

преди 5 години

Макетата и сърбите даже не са чак такива мазохисти, че да се перчат как оцеляват с 200-300 евро.

129

Анонимен

преди 5 години

НЕ бе,сърбин и македонец е.Бъхти за 200 евро.