47

Анонимен

преди 6 години

Франция, Англия, Италия, Холандия и другите защо не обявят Народните си съдилища за репресивен ? Само тук ли се извъдиха най големите фашисти в света ? Мааам ви ..епане само.... малко ви е било .... всички трябваше

46

проф. Пундев

преди 6 години

Този Илчев да вземе да обясни защо даде консултантски хонорар от...170 000 лева от бюджета на СУ като беше ректор..на небезизвестния Златимир Орсов..скоро и доцент станал, при положение че има цял юридически отдел на СУ, които се занимават с делата на СУ???? И колко нагуши само оттам, ЦАЦАРОВ СПИШ ЛИ ????

45

До 53

преди 6 години

Проблемът ни е, че сме възрастни хора, видяли ужасът причинен от Хитлер, и бомбардировките в София, от които загинаха 9000 човека - удобно забравяте тези факти. Заради съюз с Хитлер - който защитавате, и политици профашисти, миришете на мляко и чипс. Свобода на словото - ДА, НО не и ТИРАЖИРАНЕТО НА ЛЪЖИ, война сте видяли на екраните чоплейки семки, не сте държали оръжие, не сте виждали осакатени деца.Ей това ни е проблемът!60 милиона - ей затова нямаш право да говориш и ще наведеш глава!

44

комунизъм=фашизъм

преди 6 години

Комунизмът и фашизмът са двете страни на една и съща монета.

43

Хитлер

преди 6 години

60 милиона души загиват във Втората Световна Война, като около 60% от тях са цивилни. 60 милиона души са жертвите на Хитлер. И Вие ги защитавете?60 милиона...Наведете глави, засрамете се, срам и позор за цивилизацията е Хитлер и съюзниците му!Срам и позор за хората защитаващи уби"ецът на 60 милиона...Как е възможно, в каква държава живея?

42

Принудени Хитлер????

преди 6 години

Хаджийски добре е описал народопсихологията. Българите винаги хитреят да са "с душав рая и пръст.." е не става! Гърците се съпротивляваха, Франция имаше силна съпротива, как Сърбия имаше съпротива. Народ, който не е готов на саможертва си заслужава съдбата. Затова Чърчил е ненавиждал България.и. След края на войната Петен и Лавал и около 20 000 французи са осъдени на смърт от т.нар. висш съд по правосъдието за държавна измяна, т.е. за колаборационизъм с Третия Райх и силите на Оста.

41

БГ съюз Хитлер

преди 6 години

Лъжата за комунистите:На 9-ти септември дойде ОФ - второто правителство на Кимон Георгиев и шестдесет и трето правителство на Царство България, назначено с Указ 4 и 5 от 9 септември 1944 г. То управляваше страната до 31 март 1946 г., след което беше наследено от третото правителство, пак на Кимон Георгиев. Та в това правителство "мръсните комунисти" имат само 4-министри, останалите са Звено, Земеделците, БРСДП и един безпартиен.

40

БГ съюз с Хитлер

преди 6 години

В Москва Държавният секретар на САЩ Кордел Хъл ратуваше за незабавно обесване на лицата, виновни за тази война и пледираше за ненужност на какъвто и да е съдебен процес, в който обвиняемите ще имат и право на защита.

39

БГ съюз с Хитлер

преди 6 години

Член 5 от Парижкия мирен договор задължи България да задържи и предаде на съд лицата, извършили, заповядали или съдействали за извършването на военни престъпления или против човечеството.Решението да се преследват и съдят всички фашистки престъпници, както и техните помагачи и сътрудници, е взето от съюзницитевъв Втората световна война САЩ, СССР и Великобритания, на срещите на техните ръководители в Москва през 1943 г. Техеранската конференция от 1943 г., Ялтенската 1945СССР, САЩ и Великобри

38

Andreshko

преди 6 години

Не оправдавам никого. Просто напиши в Гугъл Народен съд и прочети в Блиц. Там всичко хората са го описали добре.

37

До 42

преди 6 години

Били сме принудени да вземем страната на Германия за да не унищожат България. Иска ли са да си избием евреите , но не сме го направили. Така че не ми оправдавай тези кръволоци от народния съд.

36

Andreshko

преди 6 години

Тъй че от дистанция на времето без да се обмислят нещата лесно се плюе. Питайте тези,които са живи и са били съвременници на всичко това лесно ли е било да се опълчиш срещу победителите. Сега като плюем по комунистите и техния Народен съд трябва да плюем и срещу Нюрмберския процес и срещу подобните процеси във Франция и другите страни от антихитлериската коалиция. Да сте чули такова плюене в другите страни? Това може да става само в ганьовска България.

35

Andreshko

преди 6 години

Били сме принудени от антихитлериската коалиция,още повече,че сме се включили във войната на страната на Хитлеристка Германия и няма как след войната СССР да не искат да има такъв съд,след като е имало техни войски. Ние ги приемаме като окупатори,но ние сами сме си виновни,като сме избрали неправилната страна във войната. Без Народния съд от нашите комунисти,тези хора пак са щели да бъдат избити от Червената армия,но те са намерили маши,които да свършат тази работа. Тъй че от дистанция на времет

34

Andreshko

преди 6 години

За т.н. Народен съд се обвиняват комунистите,но те са били жертва на Великите сили,защото са слушали същите наши приятели от ЕС. Първо тримата големи в Техеран са решили след Втората световна война,да се потърси сметка на виновниците за разпалване на войната. Последват няколко конференции и на Лондонската се решава да има Нюрнберски съд,после във Франция също има такъв съд,в България също и в други страни от антихитлериската коалиция. Тъй че ние сме нямали голям избор,а сме бил принудени.

33

Додо

преди 6 години

Така нареченият Народен Съд е болшевишки тероризъм! Това е, а пък който както иска може да го нарича - това не променя фактите.

32

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 24Единствените комунистически държави които не са пълен провал са Виетнам и Китай. И за да не са провал политбюро на съответните държави се е отказало от висшия идеал за комунизма. За справка всичко се прави в китай, във виетнам има фабрики на найк,пума прочие, както и някой по-дребен производител на електроника.

31

Анонимен

преди 6 години

Баща ми казваше че преди 09.09.1944г. гладни били само комунистите, щото не искали да работят а да вземат всичко на готово. Това и направиха с народния съд. Мутри са били и тогава, мутри си бяха и след 10.11.1989г. Да има някои беден *** в парламента. Олигарх до олигарха. Затова сме така. Германия от срината до земята е първа икономическа сила в Европа, и всеки втори българин иска да живее там . А заради крадливи комунисти България е последна, и май не само в Европа. Абе комунисти.

30

Анонимен

преди 6 години

Не е коректно сравнението, че Народният съд екзекутирал повече хора от Нюрнбергския процес. Хиляди нацисти и техни сътрудници са имали доблестта поне да се самоубият накрая на войната. Други са били разстрелвани на улиците без всякакъв съд и присъда. И това не е било само в Германия. Типично за България обаче престъпниците, виновни за съюза с Хитлер и сътрудниците им са се опитали да се пребоядисат. Освен това Народният съд не съди политически опоненти, даже такава точка в него няма.

29

Анонимен

преди 6 години

Народният съд е борба с политическия враг!Не е борба а ликвидация с лопати, кирки, чукове, пръти и колове на политическите опоненти.

28

Ина

преди 6 години

Независимо кога определени хора яхват до крайност някоя идея, и стават крайности. Напр средновековната инквизиция, времето на Нерон, времето на Хитлер, времето на Сталин и много др. Няма значение време и народност, има значениа жажда за власт, пари и злоба. И чувството на задоволство, че света започва от тях. Но Бог, извънземните, Вселената или просто природата трудно изтърпяват лошотиите и започва нов опит за живеене. Но докога?