189

mp3

преди 6 години

До Бай-КольоПо принцип, погледнато от финансовата страна, дълговете трябва да се връщат. А държавата в България е длъжник на науката, и то какъв ... Тъй че трябва да връща, да връща ..., да връща .... Хората от БАН не са просяци. Проста са решили накрая да си потърсят парите. А какво ще правят с тях, си е лично тяхна работа.

188

Анонимен

преди 6 години

Хммм редакция (redakciq) го махнаха странно. При мен е 4:30 сутринта ; )

187

Анонимен

преди 6 години

До Петко Пехливанов,не съм специалист в нанотехнологиите,и няма да обяснявам каква представа имам за тях,но мога да кажа че такива има в БАН. В момента работя по геномна редакция на пшеница с transgene free подход извън България, но бих искал да се върна в родния си град по някое време. Учени трябват на всяко цивилизовано общество

186

Sen Simon

преди 6 години

До Анонимен 184Лягай си синко,че зер може се преумориш.

185

Бай-Кольо

преди 6 години

До Продължава 185...кой по-точно ?! Ти ли...?! Или такива мушмороци като теб?! Да , държавата ...т.е. данъкоплатците...ще им дадът...ама друг път !

184

mp3

преди 6 години

Правилно, в природните науки положението е прилично. Предвид липсата на държавно финансиране. Останалото в по-голямата си част наистина е трагедия.

183

Петко Пехливанов

преди 6 години

До Анонимен------Аз не знам, колко е грамотен нашия "Анонимен", но съм сигурен, че понятието "нанотехнология" не му говори нищо. А че не трябва да се финансират "връзкари" съм съгласен. В България днес няма "наука", има имитация на "научна работа". Днес на страната не са необходими "супер учени" (не искам да обидя реалните учени, които действително с гордост трябва да носят това звание, те не са малко за нашата страна, но те не живеят и не работят в България), а хора с реални виждания.

182

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 183Не са, поне не и всичките. Има и хора вътре в системата, които разсъждават по подобен начин... деградация и девалвация...

181

Продължава

преди 6 години

Науката не е българска, а световна, като БАН се вписва доста напред в природените науки! Държавата да се изпълни ангажимента към институцията или ще я принудят да го направи! Това, което се коментира и тук, и от управлението е ДЕМАГОГИЯ!

180

Анонимен

преди 6 години

п.с. съжалявам за грешките в предното...трябва да лягам. ...

179

Анонимен

преди 6 години

Боже,дано да *** това, а не презставителна извадка на българина.Няколко факта-от Наполеон във Франция за наука отиват 4% от БВП, в САЩ -3.3, в България мисля че беше 0.3%.И тези 0.3% ограбват българския данъкоплатец? Реформа, наистина би трябвало да има и отвътре в науката, но това е отделен въпрос.

178

Бай-Кольо

преди 6 години

До Анонимен 181...сигурен съм че ти лично и кинта не би дал за тях !!!...от джоба си.

177

Анонимен

преди 6 години

до предходните няколкоПърво, връзкарство и нагаждачи има във всяка една институция, не само в БАН. Наред с това в БАН има и немалко компетентни хора, независимо от мизерното заплащане. Второ, науката не е само и единствено патенти. Научният (рационалният) начин на мислене сам по себе си е условие за просперитет на една нация. Четвърто, квалификацията на хората от бан е много по-висока от тази на по-голямата част от пишещите тук. Трето, не БАН ви бърка в джоба.

176

Бай-Кольо

преди 6 години

Уважаеми У'чени,че кой Ви кара да стоите в БАН,а? Ако сте толкова много кадърни,то всяка фирма ще Ви наеме на работа....за много пари ! Чий го държите у БАН?! С какво допринесохте за благото на народа,м?! Освен да си чешете интимните части,друго можете ли? Аз лично...и не само аз...не съм забелязал. Я бегите да работите на къра...ама веднага...Ходооом марш !

175

Една

преди 6 години

Академиците дълго дълго време не направиха промяна. Им

174

До annybody /продълж

преди 6 години

Ако за статия на "учен" се дават 20 точки, за същия тип статия на човек от научно-помощния персонал, публикувана в същия сборник, се даваха само 2 точки!По същия начин ощетяваха и оценките за студия и т.н.Знаеш ли защо бе направена тази дивотия?Защото отделни висшисти от научно-помощния персонал събираха повече точки, в сравнение с много от хабилитираните си колеги!По смешни поводи, някои от тези хора не са допуснати да защитят дисертация и напускат БАН.Така "учените" бранят позициите си!

173

АМИ ТАКА ...

преди 6 години

...С "ПАРИ НА КАЛПАК" И ...НА "ТВЪРДА ЗАПЛАТА"......ВСЕКОЙ ИСКА ,БЕ...!!!ОЩЕ ОТ ..."ТОШОВО ВРЕМЕ"..ХА,ХА,ХАААААААААА---

172

Ха,ха,хаа..СМЕШНИЦИ

преди 6 години

За кво реват толкова тия...ПРОФЕСИОНАЛНИ ТЪРТЕИ...??!!!!НЕЩО ДА СА ИЗМИСЛИЛИ ...??!!С НЕЩО ДА СА НИ ПОДОБРИЛИ ЖИВОТА...??!

171

Анонимен

преди 6 години

Ужас 4 през нощта стана,а не мога да се отделя втрещен от някои коментари. Просто е,*** народ -слаба държава. БАН е като всички други институции в Европа и други силни страни. Наука се прави в научни институти, а не в университети,болници или малки фирмички. Трудно,много трудно наука и изкуство при такова общество и политици....

170

До annybody /№154/

преди 6 години

6 800 са.От тях само около 3 000 са "учени". Останалите им слугуват. Имай предвид, че една солидна част от тези 3 800 слуги на "учените" са хора с висше образование, на които не достигат протекциите, за да бъдат преназначени на научна длъжност. Част от тях имат по-обемна и по-качествена научна продукция от "учените".Във връзка с атестацията преди 7-8 г.,решиха публикациите на научно-помощния персонал да се оценява с десетократно по-малък брой точки, отколкото публикациите на "учените" продълж.