69

Анонимен

преди 6 години

Че българите,които са създали Кирилицата да не са от Марс?И те са от Европа.Тя и Латиницата е направена по Балкански елински образец.И двете азбуки идват от Балканите, какъв запад ви е в заглавието и в главата?

68

Анонимен

преди 6 години

Оставете Казахстан. Пита се: коя е Eлкa Bacилева, и след като е посочена за авторка на тази статия, защо няма никаква информация за тази персона. Вижда се само една малка снимчица, и името Eлкa Bacилева до нея. И това в цялото интернет пространство. С това се изчерпва всичко за този журналист, както снимката се мъчи да ни убеди, че е и с богат опит.

67

шматка

преди 6 години

Те пък на една кирилица пишеха.Нищо не се разбираше.Същото ще е и с латиницата.

66

lol до ха--ха-ха

преди 6 години

***, каква българска азбука, като официалното становище на москва е, че кирилицата е дошла от македонско и не я считат за българска? онзи ден се оказа и че по време на Борис съветската армия е спасила евреите ни? по-продажен си и от лека жена на околовръстното...

65

муспи

преди 6 години

Буквите не приобщават към Европа, тогава турция да е европейска страна. Трябва с азбуката да се създава гениална литература, - науката може и да се бута с китайски йероглифи. Ако Русия мине на латиница, значи Пушкин и още сто имена да се профанизират, а това руснаците не го искат. Казахстан с какви букви пише е напълно без значение, те служат само за вестници и пътни знаци. Племената по южните граници на Русия са толкова далече от Шекспир, колкото и от примерно Йордан Йовков.

64

ATILA VOISE

преди 6 години

До ФутурологКато цяло си прав. Само, че руснаците пишат на българската писменост и азбука. Няма как да се различават, писменността е една! За козметични промени няма да говорим.

63

ATILA VOISE

преди 6 години

Тук има много поклонници на Боко Тиквата, краварите и месопотамците от Анадола. Хубавото от цялата работа е, че да ги гъбаркаме е много гот. Има ли краварииии...?)

62

ATILA VOISE

преди 6 години

В момента само Русия е пазител и носител на консервативните християнско-европейски ценности. Русофобите се опитват да ви убедят, че месопотамците от Анадола са ви приятели, както и че г.ей парадите са "богоугодно дело". Не им вярвайте, деца! Питайте родителите си. Краварите искат да ви внушат, че не сте българи и православни, както и да не пишете на кирилица. Това се прави чрез фондовете на "Америка за България". И помнете! Краварите винят отдалеч!

61

ATILA VOISE

преди 6 години

До 82Нещо обиди ли се бе, джанъм? Или пак си прекалил с "Пещерата прави свободата"? И не че нещо, ама "руско робство" в България никога е нямало. Интересно защо вярваш на глупостите на Давутоглу и "Стратегическа дълбочина", ако си българин.А и сам си противоречиш, защото на тюркишите им се подигравахме, когато бяхме с Русия. А сега когато такива като теб лижат з.дниците на краварите и повтарят пропагандата на Местан, затъваме все по-надолу. Евроатлантическият път на БГ е път към Анадола.

60

ХА-ХА-ХА !

преди 6 години

Да попитам господа евроидиотите на какво се радват !?Не премахват руската азбука, а премахват българската кирилица.Това повод за радост ли е за нас българите ?На мястото на нашата кирилица сега казахстанците ще пишат на наглосаксонска маймуница.

59

Анонимен

преди 6 години

До 83 България сега се стремяла ,да води самостоятелна политика!?!?! Няма смисъл ,да продължаваме полемиката.

58

Анонимен

преди 6 години

До 82 Не заменяй,комунистическото робство с руско.Руснаците най-много са пострадали от комунизма.В най-дивашките години на СССР там се е разпореждала грузинската шайка на Сталин и Берия.

57

ATILA VOISE

преди 6 години

До 74Виждам, че си доста запознат с червените краставици и изпъкналите брадавици по тях. Едва ли е случайност. По-скоро си "злоупотребил" с някой краставичок ;)Ако искаш ела и аз да разпоря сви.нктера? Няма да кажа на жена ти Мустафа, обещавам :)

56

Анонимен

преди 6 години

До 72 Вземи се поинтересувай Карелия през 1940 какво е представлявала,пък даже и Финландия.Тезата ми беше,че тези държави/Финландия,Полша,Естония,Литва,Латвия работят,развиват се и не мрънкат ,и не се оправдават,че Русия им пречи за развитието им,Финландия даже не е в НАТО.

55

ATILA VOISE

преди 6 години

До 67Няма да ги стигнем, защото имаме един друг съсед. 500 години не са малко време. Добре, че беше Русия да ни върне в лоното на европейската цивилизация. По-кофтито е, че русофобите-туркофили се опитват да внушат на неориентираните български младежи, че месопотамците от Анадола са "носителите на цивилизацията", както и това, че да ходиш на г.ей парад е нещо нормално. И всичко това го наричат "евроатлантически ценности". Да живее Халтурата! "Ничего не скажеш", както казват братишките.

54

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 75Явно не си живял по време на руския колониализъм в България щом се опитваш да правиш такива нелепи сравнения.

53

Анонимен

преди 6 години

До 61 То държава България няма от септември 1944г.,има територия с такова име.Преди на нея ,се разпореждаха другарите от Москва,сега дамите и господата от Брюксел.

52

Анонимен

преди 6 години

До ATILA VOISEДа, но само руски отpепки като тебе сте специалисти по червените краставици с големи изпъкнаоли брадавици по тах.

51

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 67Искаш да кажеш че руското робство няма значение, но си в дълбока заблуда.Калининград преди 80 години беше част от Германия наричана Източна Прусия. Виж сега къде е Калиниград къде е Германия. Карелия преди 1940 беше част от Финландия виж сега къде е Карелия къде е Финландия. Преди 1945 половината Сахалин и Курилските острови бяха част от Япония. Виж сега къде е Япония къде са Курилските острови.

50

Анонимен

преди 6 години

До 55 Финландия,Естония,Полша и др. не само ,са съседи на Русия,но са били векове част от Империята,пък я виж сега къде са?Ние никога няма да ги стигнем,защото на нас ,все някой друг ние виновен!