119

Калеко Алеко

преди 6 години

До Наблюдател .. Митингите на опозицията, след 09.09, са се подхранвали не само от бивши легионери, ратници и т.н., другарю. Основното негудование тогава е било против пладнешкия грабеж, който *** на Сталин са наложили на българския селянин, за да създадат колхозите от *** тип. Най-дейни в това начинание са били тези, които 09.09. е заварил по каушите, затова че са крали кокошките на комшиите си, после са ги изкарали репресирани от монархо-фашизма и са ги издигнали в чин Активни борци

118

Милена

преди 6 години

Мноэина с радост посрещнаха падането на Живков и комуниэма, эа да се раэочароват след няколко години!!! Но още в началото на 90 те се раэбягаха по света, след като паднаха иэходните виэи и телените мрежи по границата!!! Эадължаваха ни да скачаме като маймуни, по сини митинги!!! Демокрацията ни отне гордостта, сигурността, спокойствието и начина на живот!!! Може да се иэрежда доста!!! Апропо, донесе ни гей културата, ЕС, и ровещите в кофата эа *** хора!!!

117

Анонимен

преди 6 години

Поклон, доземи, бай Тодоре!!! Шапки долу пред бай Тошо!!! Най-великият!!!

116

Никога повече соц

преди 6 години

Най-долния убиец на българския народ Живков. Селянин без основно образование и грам мозък в главата, марионетка на Кремъл чрез която ни държаха под робство половин век и ни доведоха до национална катастрофа

115

Един българин

преди 6 години

Номер 114 е абсолютно прав! По стила на писане си личи, че такива като номер 111, които възхваляват (камо ли да осъждат) режима на Тодор Живков никога не са живели по ония времена или са били невръстни бебенца и съответно не помнят нищо.Виж, добре че ми напомни, не се бях замислял досега върху един факт: Тогава нямаше никакъв пазар на коли! Нямаше коли втора употреба, защото не беше предвидено да си смениш колата, съответно да я продадеш. Като се замисля, май нямаше и скрап депа?

114

Анонимен

преди 6 години

Бай Тошо е най-великият български управник на Третата българска дървава! Поклон, бай Тодоре!!!

113

Щирлиц

преди 6 години

До Анонимен 90За това се иска акъл,сега кой ще го направи,някой господин-плювалник ,евро.ейски атлантик?

112

Наблюдател

преди 6 години

Без да оправдавам престъпленията на комунистическия режим след 1944 г., онази част от речта на Живков, в която описва как бивши легионери, ратници и тн.. са били на митинга на "опозицията", не е далеч от историческата истина. След 1989 г. много бързо бяха забравени престъпленията, извършени от пронацисткия режим на Борис Трети в периода на Втората световна война. Както и да замазват нещата някои днешни пишман историци, в периода 1941-1944 г. България си е била марионетка на Хитлер.

111

Анонимен

преди 6 години

Tиквоча удари в земята и Бай Тошо Той директно трябва да стане народен артист - комедиант ,може и шут

110

Един българин

преди 6 години

До: 111 (Ами,)Ти правиш ли разлика между Иран и Ирак?Може ли да има такива блондинки???Господи, не мога да повярвам!!!Шегуваш се нали?Какво българско е имало тогава качествено бе? Ти кога си роден? Знаеш ли за "Първо, Второ, Трето направление" и т.н.?Дядо ми работеше като шивач в завод "Вида".Шиеха ризи. Не, не за социалистическия труженик в България.Шиеха ги за износ за Квеле, Западна Германия.Той лично ми е показвал дефектна риза - за българския пазар естествено!Това беше!

109

Анонимен

преди 6 години

Всички комунисти са артисти от Большой театр.

108

Анонимен

преди 6 години

Днес гледаме същите снимки с Мутрафона, само че вместо с Чаушеску, се прегръща с други диктатори- Меркел, Юнкер, Дол, Туск...

107

Анонимен

преди 6 години

До Ами,Магазини втора употреба нямаше, щот и магазините първа употреба бяха празни. Дрехите се износваха до скъсване и после се преправяха, за да се доизносят и от децата. За руска кола се чакаше 20 години!!! Колата втора употреба струваше повече от нова, само, че не се намираха. За телевизорите съм съгласен, то и без това нямаше какво да се гледа.Общо взето всичко беше едно голямо "Нямане".

106

до 111

преди 6 години

май, май не си живял много по онова време. 1-во дрехите се носеха до скъсване. Бяха една идея по-качествени, но се носеха до скъсване. 2- всеки караше нова кола защото никой не си продаваше неговата. А недай си боже автомобила или телевизора да ти се развали. Поинтересувай се колко сервиза за автомобили е имало в София и може да разбереш защо всеки сам си ремонтираше колата и техниката.3- липсата на банани остана нарицателно, бая неща липсваха по онова време.

105

съндърлъ мъндрлъ -94

преди 6 години

Доколкото си спомням и СССР БЕШЕ главен съюзник на Германия, и двамата си деляха източна Европа тогава- разкъсвайки Полша , Румъния, Прибалтика- позамисли се малко българският елит , на коя страна е застанал тогава и защо.Второ борбата с въоръжени банди от СССР по време на война е съвсем законна. Трето - азиатският терор пуснат от каскетите след 9 септември и насилието по села и градове няма АНАЛОГ в бълг история.

104

Циник до 112

преди 6 години

Ъхъ ...дочени дрехи от чист памук...и как да износваш нещо , което беше лукс?Моите първи корекомски джинси...ги носих до скъсване!Сетил си се ***!

103

Ами,

преди 6 години

На любителите на банани ще кажа,че банани може да е нямало, но нямаше и магазини втора употреба / един от символите на мизерия у нас/. При бай Тошо,никой не износваше старите парцали на западняците. Леката промишленост произвеждаше всичко и носехме нови дрехи от чист български памук. Е,нямахме телевизори Сони, но това не е било беда. Поне карахме нови руски коли,съобразени с нашите условия,а сега караме старите коли на западняците. Те си изхвърлят *** у нас и дори от тях печелят.

102

Сивик

преди 6 години

Трябваше да го убием като Чаушеско в Румъния и щяхме да сме по-добре.Гаден ***-по чиято заповед и на неговата партия са избити стотици хора а милиони са подтискани!

101

Анонимен

преди 6 години

Днешните не могат да се мерят с него гледах интервю с някакъв западно германец , преводача на канцлера Щраус по онова време , Живков се опитвал две години преди перестройката да прескочим с единия крак в запада но за съжаление Щтраус умира и нещата се провалят.

100

Циник до маке

преди 6 години

В тошова България на налъмите с "вечен дизаин" , и плетените дамаджани за ракия...развитието е мираж!